Quote du Jour – Moslimstudenten bespioneren

moslimstudents.jpgHet Britse ministerie van Onderwijs heeft plannen om docenten aan te sporen moslimstudenten ‘te bespioneren’. Universiteiten in Groot-Brittannië zijn ‘vruchtbare rekruteringsbodems’ geworden voor islamitische extremisten aldus een adviesrapport dat aanbeveelt om ‘Aziatisch uitziende’ en islamitische studenten te bespioneren als zij vermoeden dat de leerlingen terroristische acties steunen (Elsevier).

Quote du JourWakkas Khan, voorzitter van de Federation of Student Islamic Societies is not amused:
“It sounds to me to be potentially the widest infringement of the rights of Muslim students that there ever has been in this country. It is clearly targeting Muslim students and treating them to a higher level of suspicion and scrutiny. It sounds like you’re guilty until you’re proven innocent.” (Guardian)

Lees meer over moslims in Groot-Brittannië in de post hieronder.

 1. 1

  Het zal wel meevallen denk ik, als docent let je nu toch al op wie er in je klas zit. Tegenwoordig ben je je leven niet meer zeker voor de klas.

 2. 2

  Er staat wel een aardig interview van Cadat met Frank Buijs in het TSS, daarin wordt een projectje van de gemeente Rotterdam besproken dat inhield dat “professionals” in de gaten moesten houden of er mensen fundamentaliseerden… Kraamverzorgsters werd gevraagd in de gaten te houden of er niet een portret aan de muur hier van Abu Hamza.
  Het deej Buijs denken aan de Stasi-archieven, niet zozeer vanwege de totale controle die wordt nagestreefd maar dat het, als het zou werken, zo veel info. oplevert dat het praktisch niet haalbaar is om het allemaal uit te zoeken, zelfs als de kraamverzorgster al zin heeft om er aan mee te werken.
  Het lijkt me dat Frank Buijs dat over een paar Jaar ook van Londen kan zeggen…

  http://www.socialevraagstukken.nl/TSS/Docs/tss%2009-06%20buijs.pdf

  Of het werkt, ach, Rotterdam is er de laatste tijd zoveeeeeeel veiliger op geworden…