Quote du Jour – Meest seksie soort van

Kwaliteitsactrice Yolanthe Cabau van Kasbergen is wederom verkozen tot meest sexy vrouw van Nederland.

Seksie lacheln mit..

Quote du Jour Ik zei nog tegen Jan: Je hebt Ellemieke al gehad, zij was eerder de ‘meest sexy vrouw’, en je hebt mij nu. Dus kun je me ook weer ‘wegdoen’ als ik de titel niet meer heb. Maar ik ben nu voor nóg een jaar ‘meest sexy’, dus zit het nog wel even goed tussen ons, ha ha”, aldus seksie Yolanthe in de Telegrap.

U wilt Sp!ts… u krijgt Sp!ts…
..ook hier op Sargasso extragratis en ongevraagd, gewoon omdat het kan!

 1. 2

  Ik reageer nooit op artkeltjes over vrouwen e.d., maar in dit geval moet ik toch toegeven dat Yolanthe wel erg aantrekkelijk is.

  Damn!

 2. 3

  Als dat de mooiste vrouw van Nederland is is de helft van het land blind geloof ik… In het land der blinden is ..

 3. 11

  @6/7: Ah Ik zat mijn hersenen al te pijnigen op wie in nederland met die initialen rondliep (ivm met meest sexy van nederland), maar jij toont weer aan dat nederland in de wereld gewoon niets voorstelt.

 4. 12

  SL lijkt d’r klasse een beetje verloren aangezien er van de week nog een berichtje verscheen naar aanleiding van haar uitspraak dat ze een striptease op 70 jarige leeftijd zou uitvoeren als napels promoveerde. Net BS (britney) Jammer.

 5. 13

  Moed, beleid, trouw, fanschap. Juist bij 70 en meer zijn dat eigenschappen die de nits van de wits onderscheiden.

 6. 14

  @#1: de drs. lijkt me meer een wetenschapper die z’n oordeel velt met de lintmeter. “Hoe gemarginaliseerd ook de margelogger, hij blijft een afstammeling van ontdekkingsreiziger” heet het in de wandelgangen. Plus hij heeft het druk met z’n paper “Naar een nieuwe kwantificeerbaarheid van de cup size”, wordt er gefluisterd.

 7. 22

  Nederland lijdt duidelijk aan een “Unbearable lightness of being.” getuige dit soort verkiezingen, tv programma’s als “next flopmodel” etcetera.

  Niet dat ik Yolanthe geen onaardig meiske om te zien vind… (geldt ook voor de andere hier geportretteerde dames)

 8. 23

  Ik had eigelijk verwacht dat dit onderwerp hier op Sargasso, in tegenstelling tot de tabloids als Sp!its, tot enige natuurwetenschappelijke bespiegelingen zou leiden, maar niets blijkt minder waar.

  Waarom en waarvoor is deze dame aantrekkelijk? Voor het produceren en verzorgen van ons (mannen) nageslacht? Omdat ons genetische materiaal bij deze vrouw de grootste kans op een succesvolle reproductie, geboorte en ontwikkeling heeft? Of omdat wij aannemen bij deze vrouw de laagste kans op een misbaksel te hebben.

  Is dit selectievermogen autonoom biologisch/genetisch geprogrammeerd of hebben we het aangeleerd? Praten we elkaar na?
  Ten tijde van PPRubens was onze ideale vrouw breed van onder maar heel onderontwikkeld van boven, mogelijk ter vermijding van uitval door bevallingssterfte. Heden ten dage met keizerssnede, verlostang e.d. hechten we meer aan een goed ontwikkelde borstvoeding?

 9. 24

  Ik ben nooit erg vies van een wild argument @Cole, maar jij bakt ze wel verdomde bruin in je laatste alinea, hehehe.

 10. 25

  @23: van Casbergen komt behoorlijk nader tot het Rubenstype dan het gemiddelde fotomodel…

  Maar er zit wel wat in de beschouwingen. In Rubens’ tijd waren uitgebreide zwembandjes ook nog een teken van schoonheid, niet vreemd in tijden dat er nog wel eens aan hongersnood gestorven werd.
  Tegenwoordig is de belangrijkste doodsoorzaak (in het westen) hart-en vaatziekten, op zichzelf weer samenhangend met overgewicht. Mannen die dus op slanke dames vallen (en ik beken schuld), zijn dus misschien met de evolutie mee? Het omgekeerde zou overigens ook moeten gelden (dames vallen op slanke mannen).

  Daarnaast was dik zijn vroeger een teken van succes/rijkdom (en dus de mogelijkheid om een partner en nakomelingen te onderhouden). Tegenwoordig is de attitude tov. dikke mensen vooral dat ze niet fit zijn (en dus geen goede genen hebben).

  Misschien valt er ook wel wat te zeggen voor de keizersnedetheorie.

 11. 26

  @Cole: ik zal u even vertellen hoe deze quote tot stand kwam. Woensdag is het wisselend de beurt aan Steeph en Rembrandt om een Quote du Jour te plaatsen, deze week moest Rembrandt hem plaatsen. Om 10.12 verstuurt Steeph een mailtje waarin hij zich afvraagt waar de quote van 10.00 blijft en meldt dat hij nu niet in staat is te bloggen. Ik lees deze mail om 10.22 en roep dat ik wel even iets ga zoeken. Ik open Google Nieuws en scroll langs de koppen, ik zie iets over slecht onderwijs en zoek binnen twee artikelen daarover naar een geschikte quote maar vind niks. Scroll door op Google Nieuws, de tijd dringt, ik open een Telegraaf artikel over Yolanthe en zie direct die quote van Hare Seskieheid Haarzelve en beslis in een milliseconde dat dit hem moet zijn. Het ambachtelijke knip en plak werk volgt en vervolgens steek ik nog de nodige ultraflauwe grappen in en vink de categorie Seksie Lächlen aan. Om 10.29 druk ik op submit… volgende keer beter, dan zullen we weer natuurbespiegelender zijn.

 12. 27

  @Cole: voor een diepte analyse van Yolanthe c.s. is hier niet het goede materiaal aanwezig…

  #zoekt zijn vergrootglas en gehoorapparaat#

 13. 28

  [img]http://www.classicsunveiled.com/mythnet/pics/pics08.gif[/img]
  ..en soms wil je haar gewoon even als een strandbal in de lucht gooien.
  ..maar ik stop al, zelfmedelijden is zóóóó 1933…

 14. 30

  @26: Toc hwel strak dan, communicatie over drie schijven en toch binnen 17 minuten uit niets een artikel geproduceerd dat binnen drie uur de dertig posts nadert. Efficience extraordinaire (op zijn Daerdens uitgesproken voor het effect)!

 15. 31

  Ik dacht dat (latent) homofiele mannen vooral vallen voor de slanke, androgyne, vrouwen.
  Hoe zat het ook alweer met die 5 punts score van Kinsey??

  Echte (rechtse) hetero’s vallen op brede heupen en goed gevulde balkons. (NJ)

  We kunnen natuurlijk ook onze eigen 3 punts score van stal halen. Zou Yolanthe tot de 5% van de vrouwen behoren die hoog scoren op LIEF, MOOI en INTELLIGENT, daar waar 90% van de vrouwen slechts op 2 punten goed scoort (ook wel: altijd op één attribuut slecht scoort?)

 16. 33

  Filmografie

  * Zwolle: – (2003)
  * Snowfever: Banaantje (2004)
  * Garfield 2: Nasynchronisatie Kamermeisje (2006)
  * Turkse Chick: Dilara (2006)
  * Complexx: Lianne (2006)

  Ik heb geen van deze films gezien. Wat is de beste instapper?

 17. 34

  Onze Jan zal nog wel meer onbeduidende Gooise veertjes doorblazen…in training tot hij zijn ware Volendamsche Harinkaakster heeft gevonden.

  “U wilt Sp!ts..U krijgt Sp!ts”. U vraagt Wij draaien. Een breder publiek trekken, strategie aanpassen. Brute YT clips, seks, songfestival…Yes!?…GS gaat nog een zware pijp rooken…
  Even terzijde..tot m’n stomme verbazing zag ik bij Kneevel en v.d.Brink dat ouwe YT filmpje van die naar die jager trappende eland voorbijkomen als ware het een vondst. Scoren…’t lijkt een peuleschilletje.

 18. 36

  @31: Om met de driepuntsscore te beginnen, lijkt me dat ze niet door de test komt. Mooi ja, Lief weet ik nog niet zo, Intelligent zeker nee. Lijkt me trouwens sterk dat 90% van de vrouwen op twee criteria goed voor de dag komt (mooie vriouwen zijn nu eenmaal zelden lief en intelligentie is denk ik gelijk als bij mannen verdeeld, dus bij veel minder dan de helft in voldoende mate aanwezig en onafhankelijk van mooi).

  Kinsey ken ik echt niet, maar de meeste mensen met bomberjacks met vlaggetjes (echte rechtse hetero’s) die ik ken, laten zich toch bij voorkeur door slanke dames begeleiden (liefst met volle balkons dat wel ja, al is dat niet altijd genetisch bepaald).

 19. 37

  Volle balkons zijn sowieso een raar fenomeen bij de mens. Ik weet geen referentie meer, maar ik heb wel ergens een keer gelezen (jaja ergens) dat de mens als enige aapachtige buitenproportionele en niet functionele (wat betreft de melkklier) grote balkons bezit.

 20. 38

  @YoSven,

  En de theorie daarachter is dat, omdat de mens 0.1 rechtop ging lopen de aandacht niet langer (voldoende) uitging naar billen. Borsten zijn dus een soort placebobillen.

 21. 39

  Voordat heteromannen durven te kiezen voor ietwat vollere vrouwen moeten ze zich eerst ontworstelen aan de door Parijse mode-pederasten gedicteerde dodelijke schoonheidsmoraal van “vrouwen met het lichaam van een jongetje van 14”. Een keuze voor NJ zegt dus meer iets over intellectuele onafhankelijkheid dan over politieke voorkeur al ben ik erg benieuwd of er inderdaad correlaties bestaan tussen stemgedrag en voorgevelvoorkeur.

 22. 40

  @carlos: Ik meen me te herinneren dat de parijse mode-pedercasten meer invloed hebben op de vrouwelijke perceptie van zichzelf dan op de mannelijke perceptie van de vrouw…
  De stelling dat een keuze voor een grotere voorgevel iets zegt over iemands interlectuele onafhankelijkheid, snap ik daarom niet.
  Misschien dat je je zelf tracht te rechtvaardigen, maar aangezien ik je niet ken is die aanname ongefundeerd.

 23. 43

  Esgigt, alles wat ik doe is gericht op zelfrechtvaardiging, onredelijke narcistische zelfrechtvaardiging ;-)

  Dat vrouwen het eerste en grootste slachtoffer zijn van de Parijse pederasten is ook mij bekend. Maar zij zetten volgens mij wel de toon voor de rest van de samenleving. Zoiets als de hardste schreeuwers…

 24. 46

  @mescaline, ja maar doorgaans hou ik me meer met biomassa en CO2 bezig. Ik kan natuurlijk kijken of onze eigenste drs bereid is tot zo’n lezerspeiling. Maar Boobelino laat zich lastig aansturen.

 25. 47

  @Carlos: vemoeden bevestigd. Niet dat er iets mis is met zelfrechtvaardiging. Een ander zal het niet voor je doen…

 26. 51

  De driepuntsschaal is kroeg-based en daarmee slecht wetenschappelijk onderbouwd.
  Veel mannen hechten nogal aan lief, wat inderdaad bij de Nederlandse stads-bitch weinig voorkomt, zodat daarom dit attribuut vaak wordt geimporteerd uit Oost-Europa.

  De 8 ! (inclusief X asexual, excuses) puntsschaal is lang geleden diepgaand onderzocht door die Kinsey in de US. 0 = hetero, 6 = homo en 3 is bi. De film geeft een aardig historisch overzicht, maar een incorrecte 5 puntsschaal !.

  Een (lichaam, exclusief hoofd )aantrekkelijke vrouw moet voor mij stevige heupen, billen en dijen hebben; borsten dienen alleen duidelijk zichtbaar te zijn. Beetje het Latijns-Amerikaanse (mannelijke) schoonheidsideaal. Met Franse opinies en inzichten heb ik geen enkele affiniteit

 27. 54

  @51: Je moest een weten waar Gosset zijn T-toetsing (toch een beetje de moeder van alle wetenschappelijke analyses) vandaan haalde!

 28. 55

  Hm, ik zou het toch niet puur op z’n beta bekijken. Wat ik me herinner van populariserende lectuur als “De naakte aap” (Desmond Morris) is dat conditionering (al dan niet uit Parijs) ’n sterke rol speelt. Inderdaad, het was geen toeval dat ten tijde van Rubens enz. mààr dat slank vandaag het ideaal is, heeft niet enkel te maken met een bloedvaten en obesitas analyse, want daar was ten tijde van Twiggy nog maar weinig sprake van.