Quote du Jour: Lekker weertje he?

Quote du JourHitte draagt ertoe bij dat het sterftecijfer oploopt. Je kunt namelijk niet zeggen dat iemand aan de hitte is overleden. Zijn die wandelaars in Nijmegen aan de hitte overleden? Dat lijkt evident maar je kunt dat niet zo zwart-wit stellen.

Carel Harmsen van het CBS stelt dat kou meer slachtoffers maakt dan hitte en dat de optimale temperatuur -minste sterfgevallen- 16,5 graden is. 30+ is voor ondergetekende echter teveel van het goede… en ondanks dat ik liters water drink merk ik wel dat de warmte behoorlijke invloed op mijn functioneren heeft. Hoe zit het trouwens met uw productiviteit de laatste dagen?

 1. 5

  Ik doe m’n best maar de concentratiespanne is vrij kort. Regel tekst schrijven…. water drinken, nog een regel schrijven, even roken, water drinken. Repeat.

 2. 6

  Hmm, tsja, concentreren waarop? Hier ter pande is de temperatuur goed geregeld, dus de concentratie is nog wel te doen. Maar kijkend naar het mooie weer buiten, en een sigaretje roken op het balkon doen wel steeds een beetje meer verlangen naar het weekend. Gelukkig duurt dat niet al te lang meer.

 3. 7

  Ik vind het eigenlijk wel lekker. De airco heeft het begeven maar met de raampjes open en je niet te druk maken, is het best te doen. Ik moet wel toegeven dat ik een chef heb die de hele dag ijsjes aan loopt te slepen.

 4. 9

  Mijn activiteit stijgt exponentieel met elke graad boven de 25 graden. Enige probleem is dat het slapen er wat bij inschiet, met dus ’s morgens nogal wat opstartproblemen.

 5. 10

  Ik denk momenteel na over een enkele reis naar het noorden van Noorwegen… Het zal er wel niet van komen omdat mijn denkprocessen bij langdurige hitten steeds langzamer verlopen.
  Mijn kinderen zijn ook niet bepaald te genieten en slapen is ook beroerd. s’avonds zwemmen met zijn allen is de beste oplossing. De tour de france kijken wil ook wel helpen: van dat gezwoeg in die hitte op die bergen krijg je het zelf een stukje koeler.

 6. 11

  HUH..de productiviteit he, u bedoelt het eeuwige productviteitsverlies van al die luie, domme en overwerkte bejaarden die betaald werk doen.
  Nee, niet de burgermeesters, de radiopresentatoren en de ‘MO’ – experts, nee, die hebben niets met arbeid, arbeid is hen vreemd, die functioneren , snapt u wel.
  Nee, maar de ondermaatse prestaties van kantoorpersoneel, ambtenaren met een vakbondskaart, leraren met overbevolkte klassen, de wegwerker die teer stort, de huisschilder die geen zwart loon aanpakt, de landarbeiders en oogstplukkers die zich niet laten opsluiten, bedreigen en bewaken, de hoogoven machinist, de kraanwerker, hun productiviteit pak ik subiet ,meteen aan om na deze verschrikkelijke zomer hen in de even verschirikkelijke winter een toontje lager te late n zingen, d.w.z, minder uit te betalen. Ik moet toch gecompenseerd worden voor de extra kosten die het bedrijf moet maken om hun te laten werken ?
  Laat ze bij zijn dat ze nog mogen werken ! Dat rapalje, wat een schoenzolen zijn het toch.