Quote du Jour: Koos Werkeloos

Quote du Jour De aantrekkende conjunctuur en de krapper wordende arbeidsmarkt bieden volop kansen. Er zitten nog 300 duizend mensen in de bijstand. Dit is niet het moment om de helft daarvan als onbemiddelbaar af te schrijven.
Staatssecretaris Van Hoof.

“Volgens Van Hoof blijkt uit de monitor van Divosa dat gemeenten enthousiast met de nieuwe bijstandswet aan de slag zijn gegaan, en meer mensen aan het werk helpen. ‘Misschien was dat het laaghangend fruit en komen nu de groepen waarvoor meer inspanning nodig is.'”

Damn right, meer banen helpen natuurlijk een hoop, maar iedereen die wel eens een tijdje zonder werk heeft gezeten weet hoe ongelooflijk niet je wordt geholpen bij het CWI. Ik durf me geen voorstelling te maken van je leven als je wel wilt werken maar het CWI nog je enige hoop is…

 1. 1

  Vooral hogeropgeleiden daar kunnen ze bij het CWI helemaal niks mee. Ze kijken je glazig aan en zeggen vervolgens “jij komt er wel, …toch?”

 2. 2

  Nou, als het CWI je enige hoop is,
  mag je jezelf gerust een slachtoffer noemen.

  Er zijn mensen die echt niet voor zichzelf kunnen zorgen.
  Als je mentaal beschadigd bent is het NIET je eigen schuld.

  Dat je dan door het CWI als nummertje word verwerkt,
  is zeker geen nieuw gevoel.

  Die 160 duizend, daar kunnen we toch wel voor zorgen?
  Zijn we dan echt van die kinderachtige trutten hier in Nederland?

  Ik werk toch ook en dat vind ik ook niet leuk dus moet hij ook werken want anders is het niet eerlijk?

 3. 3

  Bwah, toch gaat dat argument niet altijd op. Hogeropgeleiden voelen zichzelf soms te goed voor (bijvoorbeeld) schoonmaakwerk. Ook heb je genoeg figuren ertussen zitten die aan hun sollicitatieplicht voldoen maar zodra een baas interesse toont en hen uitnodigd voor een gesprek ze zich voor dood houden.

  Jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.

 4. 4

  @ Ouwe,

  Dat zijn wel grote woorden voor dit onderwerp zeg;
  goeden en kwaden en lijden.

  De goeden zijn dus de mensen die werken,
  de kwaden de creaturen die niet willen.

  De lijdensweg van de goeden, zij die met tranen in de ogen, maar met wijsheid als hun vader, het werk weer oppakken, het offer brengen, wetend dat het moet.

  Werkelozen, de duivel van de arbeider.

  The 50’s are so cool.

 5. 8

  Tuurlijk Ouwe!
  Als je je de tering hebt gestudeerd om een hogere opleiding te halen ga je schoonmaakwerk doen, tuurlijk!

  U werkt bij het CWI?

 6. 9

  @*–*: Geeft studeren je dan het recht om verder niets te doen en van een uitkering te genieten (nadat je al een tijd voor een deel op kosten van de staat hebt gestudeerd)?

  En sinds wanneer is schoonmaken minderwaardig werk?
  Volgens mij is dat nog altijd belangrijker voor de samenleving dan west-boliviaanse middeleeuwse literatuur vertalen.

 7. 10

  Alsof het bezitten van een bul je op één of andere manier meer recht zou geven om thuis op je reet te zitten, meneer *–*. Ik heb me in elk geval nooit te goed gevoeld voor McJobs op de momenten dat dat nodig was.

  Wat mij wel opviel in mijn omgeving: de academici die niet direct op hun vakgebied aan de slag konden, konden ook die McJobs niet krijgen. Ik snap dat een baas niet zit te wachten op een werknemer die onmiddellijk op zal stappen als hij wel een baan op niveau krijgt. Ik vraag me echter ook af of bazen niet gewoon bang zijn voor personeel dat veel ‘slimmer’ is dan zij.

 8. 12

  En nog iets dat ik mij afvraag: 150.000 onbemiddelbare werklozen. Volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken is onze beroepsbevolking 7.500.00 mensen groot.
  Als je zegt dat die 150.000 onbemiddelbaar zijn, dan beweer je dus dat dat één op de vijftig mensen dusdanig ver heen is, dat ze werkelijk niet één werkzaamheid uit kunnen voeren. Lijkt mij wat veel…

 9. 13

  Och, dat maar 0.02% onbemiddelbaar is, valt dan wel mee, aangezien 1 op de 5 werknemers iets mankeert in het hoofd.

  Een op de vijf werkende mannen en vrouwen heeft een pychische stoornis. Zo lijdt naar schatting een kwart miljoen (9,1%) werkende vrouwen aan een stemmingsstoornis (meestal depressie), hebben ruim vierhonderdduizend (14,6%) werkende vrouwen een angststoornis, terwijl een half miljoen, ofwel 12,1% van de werkende mannen problemen heeft met alcohol. Als een werknemer ziek is vanwege psychische stoornissen duurt het ziekteverzuim aanzienlijk langer dan bij lichamelijke ziekten.

  http://www.trimbos.nl/default2193.html?date=1&back=1

 10. 14

  Bij sommige onderwerpen is het interessant en belangrijk te weten wat de leeftijd is van de mensen die hierop reageren.

  Dit is zo’n onderwerp.

  De naam ‘Ouwe’ geeft al aan dat deze persoon een bepaalde generatie vertegenwoordigd.

  Ik ben bijvoorbeeld ook benieuwd naar de leeftijd van ‘Steeph’.

  Want schoonmaken is geen minderwaardig werk,
  het is gewoon niet zo leuk.

  Of is ‘leuk’ een luxe-artikel aan het worden?
  Net als ‘individualiteit’?

 11. 15

  de schoonmaakster die hier iedere ochtend met haar kar langskomt, lacht altijd. volgens mij vindt ze haar werk leuk. of lacht ze omdat ze mij ziet ;)?

 12. 18

  Die politieke Haagse maffia
  Die blijft maar korten op de minima
  Nou laat ze zelf maar betalen
  Want bij Koos valt niets te halen
  Sorry dat ik besta

  Er is geen enkele regeling op dat gebied maar jezelf doelbewust een sabatical year opleggen schijnt best verhelderend te werken. Kan je daarna weer als herboren de files en eindeloos gejeremieer tegemoet.

 13. 20

  “Onbemiddelbaar” wil vaak gewoon zeggen “zit al zo lang in een uitkering dat herintreden een buitensporig kostbare operatie wordt met een hoogst onzekere afloop”.

  Dan kun je nu wel ineens gaan miepen dat die lui alsnog aan het werk moeten, maar als je meer dan twintig jaar lang goed gevonden hebt dat ze thuis hebben gezeten op de bank is dat natuurlijk op z’n zachtst gezegd hypocriet.

 14. 21

  Als de economie aantrekt moet je een outplacement-of reïntegratiebureau beginnen. Als werkzoekenden zelf gemakkelijk gemakkelijk aan de slag komen krijg je als bureau namelijk lof (en veel geld) als je op die golf meesurft. Als de economie weer in een dal komt is het zinnig als core business voor je outplacement-of reïntegratiebureau ‘ziektekosten management’ te nemen: ziekteverzuim daalt in slechte tijden vanzelf en weer oogst je lof en geld.

 15. 22

  Niemand heeft het “recht” om niks te doen. Iedereen met een uitkering moet dus verplicht een tegenprestatie leveren ( tenzij het ECHT onmogelijk is).. papier prikken, straat vegen.. hup! aan de slag.

  ik voorspel dat dan binnen een jaar het aantal uitkeringstrekkers gedecimeerd is

 16. 23

  Dat je overdag maar de tijd hebt om te reacties te plaatsen verbaast me Sickbock! Of ben je net als ik uitsmijter in Waldolala? Niet, ga dan aan het werk vlegel!

 17. 24

  Die 150.000 bijstandstrekkers zijn grotendeels (ex)-drugs- en alcoholverslaafden met psychische problemen. Die wil je als werkgever echt niet hebben als je er niet een hele zak geld bijkrijgt (zie ook het debacle van de Megabanenmarkt.)
  Van Hoof is lichtelijk naïef dat bij een aantrekkende arbeidsmarkt die mensen ineens een baan kunnen krijgen.
  Hij heeft dan wel weer een punt dat het cynisch is die mensen af te schrijven, maar wil je ze (voor een deel) weer op de rails krijgen moet je wel beseffen dat dit zware gevallen zijn die voor lange tijd intensieve begeleiding nodig zullen hebben. Dat zal duurder zijn dan ze in de bijstand laten.

 18. 25

  @sickbock

  Klinkt rechtdoorzee en daadkrachtig! Goed hoor.

  Iedereen het recht om niks te doen. We leven hier niet in een werkkamp. Recht op een uitkering is wat anders.

  Verder helemaal eens met Jan Willem (2). Een geluid dat je helaas nauwelijks meer hoort. Benepenheid troef.

 19. 26

  @ Raven: ik gun het iedereen om fijn buiten te spelen. Daar zijn dan echter wel consequenties aan verbonden..

  Iedereen die een uitkering krijgt moet wat mij betreft verplicht aan de slag.. (“afschrikwekkende” maatregel + sterke overlast reductie + algemeen nut)

  P.s ik ben “dol” op mijn werk

 20. 29

  Ja ik ben ook voorstander van het omscholen van hoger opgeleiden tot schoonmaker! Topidee, lalalala doe mij nog een witbier met een citroentje

 21. 32

  @Sclinv:
  “Die 150.000 bijstandstrekkers zijn grotendeels (ex)-drugs- en alcoholverslaafden met psychische problemen. Die wil je als werkgever echt niet hebben”

  Gelukkig zijn er 300.000 bijstandstrekkers. Plus 600.000 WAO’ers. Niet allen kansloos, lijkt mij.

 22. 33

  @JSK
  Je bent de AOWers nog vergeten. Die kunnen ook nog wel achter de kassa in de supermarkt voor 1 euro per uur…*HIPS*

 23. 34

  hehe :-) beste Jan Willem en MP: the point is denk ik de mate van vertrouwen in de medemens..

  jullie gaan er voetstoots vanuit dat iemand die in de bijstand zit niet anders kan (en zielig is)

  Ik denk dat een flink deel van de mensen dat in de bijstand zit dat eigenlijk wel best vindt terwijl ze eigenlijk best in staat zouden zijn “hun eigen broek op kunnen houden”.

  Die mensen worden op dit moment onvoldoende gestimuleerd.. mensen HOEVEN niet dus DOEN ze het niet

  voorbeeld: in de tuinbouw is er bijna niet aan arbeidskrachten te komen terwijl er toch 300.000 bijstandstrekkers op de bank zitten.. zouden al die mensen niet geschikt zijn? Of zouden ze gewoon “geen zin” hebben?

  Proost!

  kom nu maar met het verhaal dat ze daar worden “uitgebuit”

 24. 37

  @MP: Och, je kan denken dat de krimpende beroepsbevolking tegen oplopende belastingen de klasse der passieven wilt onderhouden. Ik ga daar niet van uit: kapitaal – en vooral de menselijke variant – is mobiel.

 25. 38

  Op je gezondheid, Sikbock!

  Dat al je vooroordelen als sneeuw
  voor de zon mogen verdwijnen!

  Ga de wereld zien en kom weer thuis.

  Wat zullen we genieten van je nieuw
  verworven inzicht!

  Proost!

 26. 39

  *Sikbock mijmert* ..de werkverschaffing, *zucht* die goede oude tijd.. De werkloze van tegenwoordig is door en door verwend

 27. 40

  @jsk
  Ja natuurlijk, dat lijkt mij logisch. Om te spreken van een klasse der passieven, daar horen gepensioneerden toch ook bij? Waarom moet de werkende klasse opdraaien voor hun AOW.

  Je moet vooral niet teveel een menselijke maat willen hanteren, dat verstoort de mobiliteit van het kapitaal alleen maar.

 28. 41

  @Jan Willem: ik denk dat je zelf weinig van de wereld hebt gezien..

  Bijna nergens ter wereld heeft de werkeloze het “zo goed” als in Nederland

 29. 43

  Zeg MP: houdt je nu maar niet van de domme: we hebben het natuurlijk over de beroepsbevolking, dat weet je best..
  Dat zijn nu eenmaal de mensen die naast hun “recht op happiness” etc.. ook geacht worden productief te zijn..

  Mensen die onterecht beroep doen op onze sociale voorzieningen ( AOW ers horen daar dus niet bij) hollen het sociale systeem uit en zorgen er uiteindelijk indirect voor dat er MINDER te verdelen is onder de mensen die het echt nodig hebben..

  eigenlijk hebben we het dus over asocialen

 30. 45

  Hé Sikbock,

  maak je niet druk man.
  Het lijkt wel of je allemaal het persoonlijk opvat.

  Het is toch niet zo dat er 300 duizend werkelozen in je achtertuin kamperen wel?

  Of voel je het dagelijks in je portomonee?

  Mijn idee is niet dat die mensen zielig zijn.
  En dat er profiteurs tussen zitten is geen nieuws,
  maar die heb je overal.

  Maar men moet een mens niet alleen op zijn economische
  waarde schatten, en dat gebeurt tegenwoordig te veel.

  En voor de rest heb je gelijk;
  ik moet maar weer eens een keer op vakantie.

 31. 46

  @MP:
  “Je moet vooral niet teveel een menselijke maat willen hanteren, dat verstoort de mobiliteit van het kapitaal alleen maar. ”

  Zucht. Ik denk dat de werklozen slechter af zijn als de kleine groep werkenden vlucht door de ophogende belastingen, dan dat ze tot werken gedwongen worden. De Nederlandse welvaart, die zelfs doordruppelt tot de groep onopgeleide Nederlanders, kan niet worden behouden zonder de bovenmodale belastingbetaler.

  Onder de verzorgingsstaat ligt een impliciet sociaal contract: de talentvollen, slimmen en hard werkenden onderhouden de onfortuinlijken, dommen en de luien in slechte tijden. De laatste groep moet dan wel haar best doen om voor zichzelf te zorgen.

 32. 47

  @Sikbock
  Zijn er dan mensen die terecht een beroep doen op sociale voorzieningen? Dat geluid heb ik nog nooit van je gehoord. Heb je de zomer in de kop ofzo?

  Overigens mensen die gelukkig zijn, zijn meestal niet erg productief. Dat heeft met neurotransmitters te maken. Teveel dopamine maakt je harstikke lui. Daarom zijn drugs ook zo slecht voor de arbeidsmoraal…

  Die oudjes hebben er zogenaamd wel recht maar mensen met een uitkering niet. Terwijl ze allebei tijdens hun actieve periode premies hebben afgedragen om die uitkeringen te bekostigen. Dus wat is het verschil dan? Gewoon allemaal aan het werk stelletje luie flikkers zijn het (na de whisky ga ik harde taal uitslaan:).

  Het moet echt heerlijk voor jou zijn Sikbock, je labelt mensen als links of zo en de wereld is opeens zo heerlijk simpel:)

 33. 49

  @ MP: hehe :-) ik heb eigenlijk geen zin om mijn standpunten uitgebreid toe te lichten.. te meer omdat je hier pas een kleine maand “rondhuppelt”

  Mag ik je een compliment maken btw? stijl een 6, demagogie een 7.. heel good, zou barry stevens zeggen ;-)

 34. 52

  Was er niet ooit een tijd dat werkloosheid en bijstand gerechtvaardigd werden met het begrip “solidariteit”?
  En zijn er niet ooit eens discussies geweest over zaken als een “basisinkomen”, over recht op primaire levensbehoeften als onderdak, voedsel, gezondheidszorg enzo?
  Maar ja, dat is vermoedelijk nog uit mijn tijd, van voor de jaren van het Nieuw Religieus Reveil, toen de ethiek van “wie niet werkt zal niet eten” nog niet de boventoon voerde. En van voor de tijd dat de Quote 500 bepaalde hoeveel je waard was, en je dus zeker wist dat je een loser was als je geen CEO bij Essent (of een aanverwante graaitoko) was.

  Misschien een idee om iedereen die een uitkering heeft of geen werk te deporteren naar een plek waar niemand geld of werk heeft? En dan de deuren wijd open zetten voor iedereen die wel weet hoe hij in de ratrace mee moet rennen? Zijn we in elk geval weer gezellig met Ons Soort Mensen bij elkaar.

  Ik ben blij dat tenminste een deel van de belastingen en premies die ik betaal gaat naar mensen die het wat minder makkelijk hebben in een cultuur van “poetsen.. of anders”. En dat een deel van mijn geld ook naar de graaihonden gaat.. so what. Als je gemugd wordt ben je je portefeuille ook kwijt.

  Bah. Wat verafschuw ik kleinzielige teksten als “ja, en allemaal van onze belastingcenten”.

 35. 53

  hmm, bovenstaande tekst had ik nog niet gelezen..

  Een fijn broodje onrechtvaardigheid dan maar:

  wist u dat er ongeveer twee duizend sociale rechercheurs rondlopen terwijl er met sociale uitkeringen “maar” enkele honderden miljoenen gefraudeerd wordt?

  De “grote” fraude van enkele miljarden per jaar (witte boorden en “ondernemingsfraude”) wordt slechts door ongeveer 20 inspecteurs bestreden

  Zo ziet u maar weer! de “kleine man is altijd de dupe! ;-)

 36. 54

  @Sikbock en JSK
  Ik ben in ieder geval verheugd dat jullie voorzichtig het concept van sociale voorzieningen onderschrijven. Daarmee zijn jullie toch wel behoorlijk links!

 37. 55

  Wat fijn dat er je aan deze borreltafel eventjes wat dingen kan uitrekenen en opzoeken.

  Eerst een correctie op Dreknek @13: 150.000 mensen 7.5 miljoen is geen 0.02% maar 2%.

  Dan twee quotes van het CBS:

  “Nederland telde in de periode februari-april 2006 gemiddeld 447 duizend werklozen. Na correctie voor seizoeninvloeden komt het aantal werklozen uit op 427 duizend”

  “Het aantal openstaande vacatures, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, kwam in het eerste kwartaal van 2006 uit op 172 duizend. ”

  Stel even dat morgen alle vacatures worden vervuld, dan hou je nog 472 – 172 = 275 werkelozen over.

  Een deel kan dan nog in het zwarte circuit terecht, een deel misschien een eigen zaak beginnen.

  Dus zegen even 200.000 structureel werkelozen. Daarnaast willen JSK en Sickbock ook nog eens 300.000 mensen in de bijstand en 900.000 WAO’ers aan de slag helpen.

  Heren, neem er nog een, en veel succes.

 38. 56

  het “beginsel” van mededogen is misschien zelfs een “rechts” of een “menselijk” onderwerp.. (in beginsel immaterieel)

  het gezeur over geld, inkomensverdeling en andere materiele zaken is daarentegen echter een typisch “links” onderwerp.. (met dank aan voorganger Marx)

  kortom: linkse mensen zijn per definitie materialisten..

  “die ander heeft meer dan ik.. dat is niet eerlijk, daarom wil ik een deel van zijn geld.. als die klootzak het niet wil afstaan vind ik hem asociaal”

 39. 57

  @bobbit

  “wie niet werkt zal niet eten”

  Dat was ook een aflevering van een serie over Jacob van Lennep. Je kunt hem nog vinden op het net :
  http://www.jacobvanlennep.nl/midpages/afleveringen/648.html

  op de website staat:

  “Het Overijsselse Ommerschans was in de 19e eeuw een werkgemeenschap voor ‘paupers’ uit de steden. Hier konden weklozen en hun kinderen worden heropgevoed tot nette burgers. Het was echter meer een strafkolonie, waar keihard gewerkt moest worden voor weinig geld. En “wie niet werkt, zal ook niet eten”. Wat is er over van Ommerschans? Maya Schepers zwerft met Jan Nijesikkens door Ommerschans. Hij woonde en werkte hier in de buurt en kent ieder plekje. De verhalen van wat zich hier afspeelde hoorde hij van zijn ouders en grootouders. De kolonie Ommerschans werd in 1890 opgeheven.”

  De documentaire is o.a. gemaakt door Geert Mak, sorry Sikbock ik hoop dat je je niet verslikt hebt in je wel verdiende biertje bij het horen van deze naam:)

 40. 58

  @ Raven: wel eerst lezen voordat je de wijsneus komt uithangen he? ik zeg.. alle werklozen in de werkverschaffing.. tegenover een uitkering moet een prestatie staan (mn bijstandsuitkeringen)

  daarnaast zet denk ik (gelet op de effectiviteit van het CWI) slechts een deel van de werkgevers daar hun vacatures open.. die huren liever een illegaal uitzendbureautje in met illegale polen ( denk aan de tuinbouw) omdat de nederlandse werklozen “niet vooruit te branden zijn”

  “officiele cijfers” zeggen dus niet alles

 41. 60

  @Sikbock,
  Je discussie techniek is wel boeiend. Iemand zegt iets en jij draait het snel om met een paar citaten van het internet!

 42. 61

  @Sikbock,
  Over de werkverschaffing, hoe zit dat met de doorstroom dan? Misschien dat je het alweer vergeten bent. Tijdje terug hadden we Melkertbanen, die deden precies wat jij nu wilt. Mensen waren aan het werk met behoud van uitkering….

 43. 62

  @ MP 21: ga jij eens even iemand anders betuttelen? werk je soms bij de overheid?
  @ MP22: waar haal ik citaten aan?
  @ MP23: de melkertbanen vond ik goed bedacht maar te naief en hoopvol ingezet op een te kleine groep.. laat alle bijstandstrekkers maar werken in de kassen of asperges steken bijvoorbeeld, of straatvegen..

  ze doen nuttig werk, hebben geen tijd om rottigheid uit te halen en als ze het niet bevalt zoeken ze maar een baan.. wat ik al zei.. ik denk dat de boel dan snel “indikt”

 44. 63

  @sikbock
  Jij bent de enige die het betuttelen waard is:) Neem er nog een zou ik zeggen:)

  Volgens mij zitten we veel meer op 1 lijn dan jij denkt:) Maar jij hebt mij nou eenmaal in een links hokje gedrukt dus, tsja dan moet alles wel onzin zijn wat ik zeg. Ik zit volgens jou op de andere apenrots een stukje verderop…die met die rode petjes

 45. 67

  “laat alle bijstandstrekkers maar werken in de kassen of asperges steken bijvoorbeeld, of straatvegen..”

  nou zeg je het weer hoor..

 46. 70

  nou, laten we het positief bekijken er kunnen dus weer 90.000 bijstandstrekkers aan het werk ( en dan hebben we het nog niet eens over alle legale polen die hier werken)

 47. 73

  Arbeidsintensief werk zonder eisen aan kwaliteit haal je waar het goedkoopst is , ook al moet je ze uit tjastoekistan halen. kijk naar de hoeren.

  hops turf steken in plaggenhutten , twentekanaal is met de hand gegraven door werklozen , schuld van de overheid, die werkloosheid?
  jep , maar de overheid , dat zijn wij toch?

  Appie heijn heeft al 3 jaar de max leeftijdsgrens voor cassiéres op 17 jaar gesteld, dan weet U genoeg over werkgevers.

 48. 74

  Mijn meisje van 5 schreef vandaag op: “ik wil kasa worden”. Want – zegt ze- dan krijg je veel geld. Moet je wel een eigen winkel hebben, anders gaat het naar de baas van wie de kassa is, zei ik. Glanzende ogen.

 49. 75

  @Raven:
  Je neemt conjuncturele cijfers van het jaar 2006 en doet vervolgens uitspraken over het aantal “structurele” werklozen in Nederland. Hallo, is daar iemand?

  Het is natuurlijk een feit dat wij de komende decennia een tekort aan arbeidskrachten krijgen: het percentage ouderen verdubbelt naar (ongeveer) 40% van de bevolking. Minder werkenden moeten méér ouderen onderhouden. Daarnaast hebben we een vrij groot resevoir passieven – zeker als je het vergelijkt met het buitenland – ongeveer 15% van de bevolking (Bijstand+WW+WAO = de *echte* werkloosheid).

  Of we spreken meer arbeidskrachten aan, desnoods door de arbeidsmarkt te flexibiliseren, of we verarmen. Als je 2% koopkrachtreductie onder Balkenende II erg vond, wat vind je van 10% koopkrachtreductie in 2030?

 50. 78

  @JSK, 32:
  Van Hoof had het over de 150.000 die volgens de Sociale Diensten onbemiddelbaar zijn en waarvoor ze daarom de solicitatieplicht willen afschaffen.

  @Sickbock, 62:
  Dat kan dus, maar het is te duur. Dit zijn mensen die te laat of dronken op hun werk komen, flink onaangepast verdrag vertonen en in het algemeen voor geen meter opschieten. Wil je er iets van maken dan gaat daar heel veel tijd en geld inzitten en dan nog blijft een deel te verknipt/beschadigd. De gemiddelde tuinder wil die asperges wel heel en onbeschadigd op de veiling hebben en heeft niet de behoefte en know how om met psychologische randgevallen om te gaan.

 51. 79

  @Sclinv:
  “Dit zijn mensen die te laat of dronken op hun werk komen, flink onaangepast verdrag vertonen en in het algemeen voor geen meter opschieten. Wil je er iets van maken dan gaat daar heel veel tijd en geld inzitten”

  Heb je er ooit over nagedacht dat (een deel van) deze mensen misschien onaangepast gedrag vertonen omdat ze er mee wegkomen? We “belonen” onaangepast gedrag met een degelijke bijstandsuitkering (de hoogste van Europa!), dus ik kan mij voorstellen dat het makkelijker is om je onaangepast te gedragen – zodat er voor je gezorgd wordt – dan het is om te werken voor een minimumloon.

  Zet die uitkering maar stop, dan zie je hoe snel dat onaangepaste gedrag verdwijnt. ;-)

 52. 80

  nou zijn er toevallig een hoop werkelozen aan de slag bij de tuinder , en niet voor de asperges.. knip knip.
  en geef sommigen groot gelijk , sommigen ook niet.
  hoe fijner de stofkam , hoe meer protest ,
  Aangezien het leeuwendeel slechts een voetbalkijkende morrende meute is , forget it.

 53. 81

  @79:
  Dat geldt zeker voor een gedeelte en door administratieve puinhopen bij de sociale diensten (gedeeltelijk veroorzaakt door de continu veranderende ingewikkelde wetgeving) worden er te weinig sancties uitgevoerd.