Quote du Jour – Kindermoord

Quote du JourOud-Kamerlid Joost Eerdmans schrijft in zijn column op GeenStijl dat levenslange opsluiting zonder (tbs) behandeling de enige remedie is voor kindermoordernaars. Kindermoord is – op terreurdaden na – het ergste delict. Nog belangrijker: deze roofdieren zijn niet te repareren. Pedofilie is een onbehandelbare aandoening die alleen stopt na het verwijderen van de geslachtsdelen. En zelfs dan blijkt de gewelddadigheid jegens kinderen niet te stoppen. (Eerdmans – GeenStijl)

Eerdmans husselt enigszins de begrippen moord en pedofilie door elkaar, maar voor de vergelijking met terreurdaden heeft hij zich waarschijnlijk laten inspireren door de roemruchte Sargasso column Pauw en de pedo’s. Hierin werd het sociaal ontwrichtende aspect van kindermisbruik door pedoseksuelen, vergeleken met de uitwerking die terrorisme heeft op een samenleving. Om de verwarring compleet te maken volgt hier nog een tweede quote en ditmaal van de dochter van de van kindermoord verdachte Henk D. uit Exloërmond. Zij wil niks meer met haar vader te maken hebben en vergelijkt hem met een ooit van terrorisme verdachte wijlen dictator: “Ophangen moeten ze hem, net als Saddam Hussein” (AD) .

 1. 1

  Pedofilie is een onbehandelbare aandoening

  Pedofilie is een nog onbehandelbare aandoening. Verder is kindermoord alleen ontwrichtend op de samenleving omdat we willen dat het ontwrichtend is op de samenleving. Een iets stoïcijnsere benadering zou in deze geen kwaad kunnen.

 2. 2

  Hoe komt Joost bij die rangorde van ergheid. Kindermoord is heel erg, maar terreurdaden zijn nog erger.

  “Tegen de ziekelijke neiging van kindermoordenaars bestaat maar één remedie: levenslange opsluiting.”

  re·me·die (het, de ~ (v.), ~s)
  1 middel of maatregel tot herstel of tot opheffing van een als verkeerd of ongewenst beschouwde toestand

 3. 3

  Ik dacht dat we van die kerel af waren.

  [email protected] Maar “terrorisme” in NL is een hoax, als Samir A. c.s. alles wat wat er rondliep. Die jongen is nu meer een media-persoonlijkheid dan veroordeeld terrorist. Wat Scilnv @1 beweert, geldt nog meer voor terrorisme dan voor kindermoord.

  Ik vind het redelijk gruwelijk, maar alle aandacht die het krijgt, staat niet in verhouding tot de (vermeende) daad.

 4. 4

  Daar zou eens onderzoek naar moeten worden gedaan met een bindend advies als resultaat: Graad van Ergheid op de schaal van Eerdmans.

  Rangschik de volgende “erge dingen” naar Ergheid:

  – Een bom in de Bijenkorf
  – Een Marokkaanse jongen met een pet op
  – Hondenpoep op straat
  – Hondenpoep onder je schoen
  – Kindermoord
  – Hondenpoep aan je blote voet
  – Kindermisbruik
  – Een Marokkaanse jongen zonder pet
  – Een bom in Noordoost Groningen

 5. 5

  @mark,

  Ik vond het woordgebruik remedie ook uitermate slordig. Verdwijnt dit fenomeen door dit soort mensen levenslang op te sluiten? Is weer typisch rechts-conservatief gedachtengoed waarbij men aanneemt dat hard straffen zal voorkomen dat dit soort mensen tot hun gruweldaden komen.

  Mij bekruipt vooral het gevoel dat de samenleving Oost-Indisch doof is voor signalen uit de directe omgeving van dit soort gekken. Vrouwen en kinderen zijn toch vooral hysterisch en die moet je niet serieus nemen of zo (puke).

 6. 8

  Een simpel pilletje zal het wel niet worden, maar het valt niet uit te sluiten dat in de toekomst een effectieve behandelwijze van pedophilie zal bestaan. Zoiets geeft toch aanknopingspunten.

 7. 10

  Staat in de kinderschoenen nietwaar. Ontsluiten van de hersenen. Vergelijk het met een reusachtig mengpaneel van chemische stofjes en pulsjes. (De bas wat doven,..iets meer trebble). Neutraliseer ”het stofje” verantwoordelijk voor pedofilie of gewelddadigheid of ??….of prikkel andere gebieden…

  Maar: een wereld bevolkt door alléén maar JP’s, Frans Bauers’ of majoor Bosschardts…uiteindelijk….. lijkt me nou niét bepaald een lolletje…

 8. 11

  @Carlos

  Vergeet de dieren niet. Joost is ook heel erg voor dieren. Dus alles tegen dieren is heeel erg op de schaal van Eerdmans. Toe te voegen aan het lijstje:

  – Dierenmishandeling in Afganistan

 9. 13

  Deze moord wordt zodanig door de media en sommige publieke figuren uitgemolken dat het predicaat walgelijk op zijn plaats is. Er is blijkbaar geen enkele compassie met nabestaanden.

 10. 15

  slachtoffer?

  stel voor, enorme gemeenschapstuinen waarin kinderen vrij zijn wie dan ook te helpen of gewoon tikkertje en verstoppertje te spelen met tegen hen opgewassen maatjes. Zodra ze uitgeraasd zijn laat je ze de biep binnen en legt ze op het hart hun aandacht op en tussen boekkaften te houden, waarop ze zich in eerbiedige stilte hun neus achterna verspreiden.

  Lijkt me allemaal heel normaal en nodig, inplaats daarvan hebben we wat een in de volkskrant verdwaalde schrijver ‘vorm fetisjisme’ van het onderwijs noemt. Dat is pas kwalijk. Niet 1 op de miljoen maar 1 op 1 is van mono dit dat en nog wat van die dwang neuroties doodse mechanismen het slachtoffer.

  the squeaky wheel and the falling star are taken pity on.

 11. 17

  Hé, maar Eerdmans is toch gewoon een lul ? Een die open deuren intrapt. Is Ewout Jansen hier al aan bod geweest ? Las het net op GS en MV.

 12. 18

  Arnoud: Eerdmans snapt – in tegenstelling tot Mat Herben en consorten – dat je niet eeuwig campagne kunt voeren met een lijk in de bus. Kindermoorden worden daarentegen regelmatig ververst…