Quote du Jour | Insert Quote here…

zomerquotes3“……..”

Ik ben al een uur aan het zoeken naar een geschikte Quote du Jour en moet aan het werk. Maar kan niets in de actualiteit vinden dat me aanspreekt. En natuurlijk kan ik me helemaal verliezen in een geweldige site als ThinkExist en er dan aan de haren een Quote bijslepen die ik leuk vind, maar de kans is groot dat die voor de lezers weer niet zo interessant is.

Daarom heb ik besloten dat er vandaag geen door Sargasso bepaalde quote is. In plaats daarvan mag je je eigen Quote in de commentaren zetten. Als jij vandaag een Zomer Quote zou moeten plaatsen, wat zou dat zijn?

Okee, vooruit dan, om me toch niet helemaal aan mijn plichten te onttrekken toch een kleint Quote’tje: “No one understands me. It’s like I’m speaking some Eskimo dialect or something.” – column ‘Sarah’s Secret Diary‘ van Maureen Dowd over Sarah Palin in New York Times.

 1. 1

  “the best father you could ever imagine” – dochter Paris over Michael Jackson, gevolgd door overvloedig vergoten tranen overal ter wereld.

 2. 3

  Talk is cheap because supply exceeds demand.

  Assumption is the mother of all fuck-ups.

  Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards.

  Never attribute to malice what can be adequately explained by stupidity.

  Man is the highest animal. Man does the classifying.

  Quantity has a quality all its own

 3. 5

  Uit de memorial:

  “Wasn’t nothing strange ‘bout your daddy. It was strange what your daddy had to deal with”

  Dominee xyz

  Of gewoon een klassieker:
  when asked what he thought of Western civilization: “I think it would be a good idea.”
  Mahatma Gandhi

 4. 7

  Citaat van Louise O. Fresco, gisteren in NRC. Zij betreurt de overdrijving van sommige bobo’s over milieucrises, voedselmaffia etc.

  “De ongemakkelijke waarheid is dat de waarheid zelf wordt opgeofferd. Zeer weinig intellectuelen en journalisten blijken bereid de kritiek zelf aan kritiek te onderwerpen. Want als je een geweten hebt, dan mag je niet de nodige nuance aanbrengen en zeggen dat modernisering en technologie niet per definitie fout zijn en juist ook veel goeds gebracht hebben. Dan zwijg je, om niet de verdenking op je te laden dat je geen hart hebt. Zo is een nieuwe tirannie ontstaan, die van de onweersproken kritische klasse. En dat is de meest ongemakkelijke waarheid.”

 5. 9

  Mart Smeets: “Balkenende, die moet ernstig gekort worden. Ja haha, maar ik meen dat serieus”.

  Want de verantwoordelijkheid en de taak van een televisie-reporter gaat zo veel verder dan die van de premier van een land.

 6. 15

  @Agnès

  Ah, de natte droom van sommigen om klimaat-verandering-ontkenning zelf strafbaar te maken, zodat wij (die zelf geen wetenschapper zijn) nooit meer geconfronteerd hoeven te worden met die onfrisse, onwetenschappelijke praatjes die ons zo ergeren al weten we nauwelijks waarom. De rambo-fantasien van de witte sokken Robin Hoods. Of, nog erger, stel dat global warming ons wel de zeespiegel in tien jaar tijd zes meter laat stijgen en Scheveningen opeens alleen nog op duikvakantie kan worden bezocht, dat dan al die klootzakjes het opeens in hun haren krijgen om de rest van ons wreed voor het internationale tribunaal (nu gevestigd te Zutphen) te slepen ter genoegdoening, zoals de sigaretten-fabrikanten in de jaren negentig. Een erger hypocriete manier om verantwoordelijkheid van je af te schuiven moet nog worden gevonden.

 7. 16

  Karsa, graag gedaan :)

  @KJ: Huh? Mijn sokken zijn roze, en ik wil niemands ideeen illegaal maken. [godwin edit]

  Waarom denk je dat uberhaupt? Waar schrijft Krugman dat? Of Hickman?

  (ik ga nu naar Funda om de huizenprijzen in Zutphen te checken!)