Quote du Jour | Ik wil het niet

SargQdJ09“President Klaus has not received any guarantees that ratification of the Lisbon treaty will go on in the way he wants,..In this case, he cannot guarantee anything.”

Aldus de woordvoerder van president Vaclav Klaus van Tsjechië. Hij is een van de laatste hindernissen op weg naar de totale goedkeuring van de nieuwe grondwet van Europa het verdrag van Lissabon. De formulering geeft aan dat het meer een persoonlijke zaak is dan een representatie van wat de Tsjechen willen. Deze uitspraak van een onbenoemd politicus uit dat land bevestigd dat: “His narcissistic personality loves being at the centre of attention and power, and Czechs have a tendency to admire him because of their own lack of self-confidence,

Kortom, de strijd is nog niet gestreden, ook al zijn de Ieren nu overstag.

 1. 1

  Ik vraag me trouwens nog steeds af waar het dossier over de grondwet het verdrag van Lissabon hier op Sargasso is gebleven. Kom op jongens: terugzetten die stukkies.

  En oh ja, de strijd is echt wel allang gestreden. Doodgewoon omdat iedereen murw is van het geleuter en gekonkel en niemand de tekst leest.

 2. 3

  Nou Steeph, hoe je het vorm had gegeven weet ik niet precies maar ik meen me toch vrij helder te herinneren dat via de dossierlink een vrij uitgebreide lijst van artikelen te vinden was. In elk geval was er via het dossier een entry. Die is nu vervangen door de Mexicaanse griep en Sargasso-lijstjes. Het is maar wat belangrijk is nietwaar. Dat dat dossier er nu niet meer is is een teken aan de wand. De duiding mogen jullie zelf uitvoeren.

 3. 5

  @Bismarck: Blijkt dat ik wat achterloop. De Polen (vertraagden) hebben inmiddels toegezegd lees ik. En de Tories (GB) schermen niet langer met een referendum als Brown valt.

 4. 6

  @HansR: Ja die knop was er. Maar die had de link die ik bij 2 gaf onder zich. Dat is een zoekopdracht, niet een aparte pagina.

  En we willen niet meer dan 4 knoppen tegelijk op de voorpagina. Anders valt het weg. Dus als straks H1N1 weggaat, nemen we mogelijk weer even die van de eu-grondwet.

 5. 7

  @5 “En de Tories (GB) schermen niet langer met een referendum als Brown valt.”

  Oh really? Heb je een linkje? Geloof je wel, maar ben gewoon benieuwd.

 6. 9

  De heer Klaus is een van de vele verdwaasde Libertijnen die geloven dat als je alles maar aan de markt overlaat, dat dan de “invisible hand” (de God van het kapitalisme) alle problemen vanzelf oplost.

  ‘Tis een nogal 19e eeuwse ideologie uit de tijd van de industriëlen en grootgrondbezitters die natuurlijk niets van overheidsbemoeienis moesten hebben, want stel je toch eens voor dat je geen slaven of kinderarbeid meer mag gebruiken, da’s zo oneerlijk!

  Er is een kleine “revival” aan de hand omdat veel gefrustreerde Republikeinen in de US nu beweren Libertijn te zijn vanwege een zekere Ron Paul.

  Niet dat ik nou zo heel erg pro-EU ben, maar dit soort achterlijke gedachten moeten wel zoveel mogelijk weggelachen worden.

  Het is een stelletje verdwaasde, puberterende egoïsten met Übermensch- en verkrachtings-fantasieën en ze moeten ook als zodanig behandeld worden.