Quote du Jour – Gratis Dictator

Quote du Jour “Over vijf jaar is onze krant het enige massamedium in Nederland”, voorspelt uitgever Cornelis van den Berg die samen met ondernemer Marcel Boekhoorn de plannen voor een nieuwe gratis krant presenteerde. “Gratis kranten laten de emotionele binding liggen” maar van den Berg en Boekhoorn gaan dat dus heel anders doen. Hoe de krant gaat heten weten ze nog steeds niet. Wel lieten ze een dummy zien van ‘de.dictator’, maar die naam wordt het vrijwel zeker niet.. (bron: nrc.nl)

  1. 1

    Die krant wordt drie keer niets. In grote haast uit de grond gestampt, zonder filisofie of wat dan ook. Bij NRC.next hadden ze echt een strategie waar enkele jaren over was nagedacht.
    De gratis dagbladenmarkt is ook al verzadigd, ik sprak laatst een Deense journalist en die krijgt die dingen zelfs door de postbus. Ze hebben er daar een stuk of vijf. Hopelijk gaan we in Nederland niet dezelfde richting op.

  2. 4

    het probleem bij nrc next juist is dat er jaren over nagedacht is. men neme de salarissen van al die topmensen, alle adviseurs en dikbetaalde poehavreters en je komt uit op een breakeven point dat ergens in sintjuttemisweek ligt… Ik vrees dat Denemarken in wel meer ons ‘lichtend’ voorbeeld is: grenzen dicht en krantenland open!