Quote du Jour – Godwin’s Law blijft in trek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du jour“De nazi-wetgeving en de ideeën van Hitler komen terug in Europa via de Nederlandse euthanasiewetgeving en het debat over hoe zieke kinderen kunnen worden gedood”

De Italiaanse minister Giovanardi vrijdag in een radioprogramma van de RAI.

Reacties (16)

#1 MeneerTim.

Klopt. Hier in Amsterdam, waar progressie vleesgeworden is, zijn we nu bezig met ogen blauw verven bij de geboorte. Om de ratio op peil te houden weet je wel.

Ik had trouwens nog nooit gehoord van Godwins Law. Tof hoor, om een cliché een naam te geven.

 • Volgende discussie
#2 Odoaker

Zit je hier weer progressieve mensen te stangen, MeneerTim? Terug in je hok!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Maarten

Hoort deze quote niet in de catagorie “What about all the good things Hitler did?” ;)

http://www.tshirthell.com/store/product.php?productid=192

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Sanspareille

Allerlei nazi-ideeën zijn weer helemaal bon-ton. Het Blut-und-Boden gedachtengoed van Himmler vooral ziet men zich weer aftekenen in bepaalde kringen van natuurbeschermers en dierenrechtenactivisten. Een genocidetje zo nu en dan geeft weer wat lebensraum voor heilige eik, wolf en natuurlijk het superieure Noordse ras. Let op! Vooral in nieuwe Llink-kringen tiert het welig!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 linkaran

Ach, we weten inmiddels ook al lang en breed waar het zwaar paapsgetinte italiaans gedachtegoed allemaal toe heeft geleid..Heb een sterk vermoeden dat het aantal slachtoffers door de inquisitie kan wedijveren met hetgeen de nazi’s hebben veroorzaakt.

Toch wel aardig van die italiaan om meneer B.Bot een verzetje te gunnen..mag tie weer even in het voetlicht om het cliche te bevestigen dat we dat kleine pokkelandje zijn met dat opgestoken vingertje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Maarten

Toch zou de Nederlander er goed aan doen dat vingertje in sommige gevallen, zoals bij deze minister, te vervangen voor de middelste :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mescaline

Als je niet zo bij de pinken bent is het al een van de middelste.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 HansR

Of de euthanasiewetgeving echt nazistisch is kun je over bekvechten en dat doen ze dus ook.

Maar als je de huidige maatschappij op haar merites beschouwd dan zijn de Duitsers toch echt een eind gekomen: je staat overal geregistreerd, bent je hele leven verplicht tot van alles inclusief werken. Je bent niet vrij te werken, nee: vanaf je 4e jaar tot je 70e sta je in dienst van de economie. De barakken zijn nu premie A, B en C en aan het eind van de straat staat het crematorium. We zijn alleen wat beter doorvoed.

Vrijheid? Vergeet ’t maar.

Overigens kun je je afvragen of dat nu typisch nazistisch is. Alle ‘beschavingen’ hebben (slaven)dwang gekend. Vanaf de egyptenaren en de chinezen. Het gaat alleen elke keer in een andere vorm.

Ik daag iedereen uit zich eens buiten het geregistreerde pad te begeven en te kijken hoe de wereld er dan uit ziet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 fjord

@Hans
En dan vergeet je nog dat we de deportatietechnieken steeds beter onder de knie krijgen; maar zou het anders kunnen in samenleving met geavanceerde technische mogelijkheden?
En wat je uitdaging betreft: verwijs je nu naar een paddestoel? ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 HansR

@fjord
pad naar eigen keuze, niet specifiek een paddo :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Chinaman

HansR

(Slaven)dwang? Mieren werken hun hele leven lang zonder ook maar voor nageslacht te zorgen (een paar uizonderingen daargelaten). Zelfs een machtige leeuw gaat de pijp uit als hij niet regelmatig zich inzet voor zijn “economie”/brood op de plank. Aan het eind staat er waarschijnlijk geen crematorium maar een aantal gieren klaar die zich graag tegoed doen aan wat oud/taai of jong/mals vlees. Premie A/B/C zijn geworden welp 1/2/3.
Alleen mensen hebben een systeem bedacht waarbij het gedeelte van de bevolking dat het wat ruimer heeft onder dwang een groot gedeelte van zijn “economie”/brood op de plank moet afstaan aan diegene die te beroerd zijn om zelf op jacht te gaan. Daarbij zijn ze zelfs nog te laf om het zelf te stelen en laten ze dat een “overheid” doen…

Slavenarbeid lijkt mij toch werken zonder dat je daar zelf de vruchten van plukt? Welke versie valt daar het best onder?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Jip

Rare jongens die Italianen! Maar Hitler had zo soms ook héle goéie dingen! Zo gaf hij z’n herdershond ultra- revolutionaire hondenbrokken te eten en stonk in weerwil wat de meesten dachten nooit uit z’n bek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 HansR

@Chinaman
1) het is altijd populair om naar dieren te verwijzen om de noodzaak van massawerkzaamheid ten behoeve van de populatie aan te tonen. Maar mensen zijn geen mieren, bijen, leeuwen of wat voor andersoortig levend wezen dan ook. De mens is mens en dient op zijn merites beoordeeld te worden. Er zijn blijbaar slaven en slavenhouders. Er zijn ook individuen. Dat laatste is een concept dat jij blijkbaar niet begrijpt.

2) Je hebt het over het mensen systeem waarbij het volk iets moet afstaan voor hen die niet willen werken. Het lijkt er op, dat je er weinig van hebt begrepen. Het volk moet van alles afstaan, maar dan toch in hoofdzaak aan het kleine elitaire groepje aan de top. Onderzoek nog maar eens hoe de groep rond Bush functioneert. Hoe ENRON en AH heben gefunctioneerd. Hoe Saoedi-Arabie functioneert. Geweldig nietwaar. En zo briljant. Zo ideaal, natuurlijk. Precies zoals het hoort. Zo menselijk! En de mieren hun maar voeden.

Dwaas!

Als je enige interpretatie van dit draadje weer de Pavlov-reactie is van oei, iemand die sosjaal op mijn portemonee wil teren dan ontbreekt er toch iets aan je ontwikkeling (of je behoort natuurlijk tot dat kleine topgroepje).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 e4

@HansR,

in grote lijnen ben ik het met je eens, en o wat zou ik graag volledig buiten deze maatschappij leven.
Maar ik denk dat je de reactie voor je ook anders kunt zien. Namelijk dat de wereldeconomie ons, het Westen, de rest uit laat persen. Kijk naar Azie e.d.
Ook een vorm van slavernij en zoals mijn professor altijd zegt, de revolutie begint in het Oosten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Chinaman

1) Individu bestaat alleen in je eigen opinie. Je bent aan alle kanten afhankelijk van anderen en dat maakt je een onderdeel van een systeem. Prettig zou zijn als je ook iets aan dat systeem toevoegd in plaats van een loos draaiend radartje te zijn dat enkel energie kost.
Leg maar eens het grote veschil uit tussen mensen en dieren en de samenlevingen warin ze leven.

2) Enron en Ahold. Beide beursgenoteerde bedrijven. In principe de verwezelijking van een socialistisch ideaal. Ik denk niet dat er veel mensen in Nederland zijn die ooit pernsioen hebben opgebouwd zonder dat een gedeelte van hun vermogen in Ahold zit. Die pensioenfondsen hebben op hun beurt tevens de leiding van Ahold in het zadel geholpen… Voor het luttele bedrag van euro 7,19 ben je trouwens ook mede eigenaar van Ahold en mag je meebeslissen over wie er aan het roer staat. Idem ooit voor Enron. Waaom zou je dat doen? Geld verdienen en hopen rijk te worden door je belegging. Wedden dat je instemt met een salarisvoorstel met super bonus voor de CEO als hij gouden bergen aan je beloofd?

Regering van VS is democratisch gekozen (misschien) en herkozen (welzeker) en zit er nog steeds. Raar dat die amerikanen stekeblind zijn, of dat ze daar toch nog wat positieve kanten zien aan die kliek.

Over niet democratisch gekozen regimes laat ik me niet eens uit. Weg ermee.

Jouw interpetatie van werk is blijkbaar slavenarbeid. Ik vind dat behoorlijk dwaas en grof voor die miljarden mensen die met plezier aan het werk gaan om zichzelf/hun gezin/familie te voeden en daarbij nog een gedeelte van hun zuurverdiende geld onder dwang afstaan aan een overheid die daarmee leuke dingen doet voor mensen die graag lekker individueel willen zijn….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 HansR

@e4
Maar ik denk dat je de reactie voor je ook anders kunt zien. Namelijk dat de wereldeconomie ons, het Westen, de rest uit laat persen. Kijk naar Azie e.d.[/]

Dat principe werkt inderdaad op vele niveau’s

@Chinaman
Wij staan zo ver van elkaar af dat hier verder schrijven waarschijnlijk niet zo zinvol is. Twee punten nog:

1) “[i]…Waaom zou je dat doen? Geld verdienen en hopen rijk te worden door je belegging. Wedden dat je instemt met een salarisvoorstel met super bonus voor de CEO als hij gouden bergen aan je beloofd?

Foute onderstelling. Als je verder denkt dat je voor 7,19 mede-egenaar bent en mee mag beslissen bij Ahold ben je niet goed bij je hoofd of slachtoffer van een illusionist.

2) “Jouw interpetatie van werk is blijkbaar slavenarbeid.

Nee, dat is het niet/hoeft het niet te zijn. Werk kan erg prettig zijn. Het is de manier waarop werk wordt gebruikt dat het onaangenaam maakt.

 • Vorige discussie