Quote du Jour: Geen topclub

Quote du JourHet verwachtingspatroon bij Ajax is onevenredig hoog. De buitenwacht heeft hetzelfde ambitieniveau als tijdens de periode Louis van Gaal, toen Ajax de Champions League won. Dat is nooit bijgesteld. Als je realistisch bent, weet je dat Ajax geen deel meer uitmaakt van de Europese top“.

Henk ten Cate zegt hardop wat al jaren zichtbaar is op het veld. In een uitgebreid interview in het AD schudt hij zijn ergernissen van zich af en brandt en passant nog een paar spelers af.

Op de vraag of tweede man spelen onder een andere hoofdcoach hem beter ligt dan een rol als eindverantwoordelijke bij een topclub antwoordt hij als uitsmijter “Mijn reputatie wordt nu opgehangen aan twee mislukte Europese wedstrijden. Daar ga ik dus maar niet op in. Ik zie niet in waarom ik geen hoofdtrainer kan zijn. Het enige vervelende van die baan is dat ik moet praten met mensen als jij. Met journalisten dus” Juist ja, nou daaaag meneer Van Gaal Ten Cate.

 1. 1

  Voetbaljournalisten staan dan ook niet bekend om hun journaistieke kwaliteiten. Voetbalanalisten zijn vaak zelfs ronduit achterlijk, maar wanen zich op journalistiek niveau. Het voetbal zelf is gewoonlijk veel professioneler, dus de meeste coaches van profploegen hebben gelijk als ze op het amateurisme van hun “beoordelaars” neerkijken en niet staan te wachten op een interview/gesprek met iemand van het niveau van de zaterdag-amateurs.

 2. 5

  Overigens waar was het dat ik las dat Ajax onder impuls van Van Gaal te veel gewicht is gaan leggen op snelheid, waardoor je in de selectie een overwicht (en dus onevenwicht) kreeg van eerder kleine wendbare kereltjes (type Rosales, Pienaar, Sneijder) ?

 3. 7

  Aaajax is een wasprodukt , Aaajax is een wasprodukt, Ajax is een wasprodukt, tsjalalalalala.

  Soit,
  zoals hij zegt Ajax hoort niet meer bij de Europese top.
  Veel belangrijker de opleiding bij Ajax hoort niet meer bij de top.

  @Bismarck
  Voetbaljournalisten zijn meestal mensen die amper op een voetbalplein gestaan hebben.
  Te slecht om het te spelen dan maar erover schrijven.
  Daarom kijk ik heel graag BBC. Heb je ten minsten mensen als Lineker, Shearer, Desailly die over voetbal komen praten. Mensen die er dus gestaan hebben.

 4. 8

  Eh … Shearer ? Veel interessants heb ik our lad Alan nog niet horen zeggen, frankly. Maar voor het overige : yesyes. Liever dat dan de lightheaded nonsense op VRT of het gezaag van Joenior Mulder op NOS.

  Maar nu we het er toch over hebben : hoe komt het gvd dat het SPORTJOURNAAL des nachts niet meer wordt herhaald op de Nederlandse zenders ?!

 5. 9

  @S’z
  Bij de wedstrijd Branbergen Brugge had VT4 er niet beter op gevonden dan Trond sollied te vragen.
  De man is slecht voor de camera en komt moeilijk uit zijn woorden in het nederlands. Niet echt de analist die je moet nemen dus.

  Als ik moet rangschikken in België dan wint Filip Joos met vlag en wimpel.
  In Nederland vind ik Mulder nog wel meevallen. Ugo Borst die hadden ze anderzijds allang is op een voetbalveld mogen plaatsen.
  Engeland,
  Hansen,Linneker en Lawro zijn heel goed.
  En Motty toont dat ook iemand die weinig gevoetbald goed commentaar kan leveren.

 6. 10

  @ S’z: Die nachtherhaling van het sportjournaal zit tegenwoordig op Nederland 3. Samen met De wereld draait door. Behalve soms. Hoe dat precies zit, daar ben ik ook nog niet helemaal uit.

 7. 11

  Blammeke,

  Het doet je goed ajax neer te zetten als wasproduct.
  Dat is je goed recht ,maar daarmee negeer je wel dat Ajax een grote voetbalclub is met een rijke clubhistorie.

  Verder meldt je:”Veel belangrijker de opleiding bij Ajax hoort niet meer bij de top’.

  Het is onzin te veronderstellen dat een team moet bestaan uit 11 opgeleide jeugdspelers. Ook aankopen kunnen een meerwaarde hebben. Zo zag PSV ook niet veel in de iele Huntelaar en lieten hem gaan. Via een omweg toch bij Ajax terecht gekomen.

  Verder zijn Sneijder, Van der Vaart, Babel, de Jong (2X),
  Maduro allemaal afkomstig uit de Ajax opleiding. Beetje makkelijk om te roepen dat de Ajax opleiding niet meer bij de top hoort.

 8. 12

  Filip Joos, een zeldzaam licht ter hoogte van de tunnel. Z’n krantencolumns zijn ook pas mal. Maar het is niet Jan ‘breed gebaar’ Woutes die ons redden gaat, diens beschouwingen werkten live op de radio maar op tv krijgt hij de tijd niet eens van de Frank Raeschen en andere polluenten.

 9. 13

  @#10 qua Sportjournaal : heb dat ook gedrukt gezien, maar nog niet op de ether. Zou de NOS ooit een soort kijkersonderzoek gedaan hebben naar de nachtherhalingen ? Ik betwijfel het.

  Ceterum censeo VRT Best of Sporza ook ’s nachts uitzendum. Of zijn ze bang voor de gevolgen voor de economie ?

 10. 14

  Sneijder, Van der Vaart, Babel, de Jong, Maduro : echt veel hebben ze internationaal nog niet bewezen he. Tenzij Van der Vaart … in Valencia.

  Elke jeugdopleiding laat al ’s kansen liggen. Zie ook Dembele, enz.

  & zorgwekkend is toch wel de opvolging van Van de Sar, net zoals die van de roemruchte generatie Belgische keepers. Oder ?