Quote du Jour | Einde

SargQdJ09“Adam Curry zou toch ook nog komen?” (Sargasso)

De Quote du Jour is niet meer. Klaar, finito, basta, uit. Dit ooit innovatieve blogconcept waarbij iedere werkdag om 10.00 uur strak (en soms wat later) een actueel citaat de discussie van de dag opende zal niet terugkomen na het zomerreces. Acht jaar geleden introduceerde Sargasso deze succesvolle formule in de Nederlandse blogosfeer. Een overzichtelijke blogosfeer met meer schrijvers (Sikkema, Reet, Adam Curry, Dreknek en Dreadloki) dan reaguurders (Jacobine). Bovenstaande quote is van 6 september 2003, op de dag van een roemruchtige Vondelpark Weblogmeeting, helaas hebben we de foto’s nog… De Quote du Jour werd vanaf november 2005 (enigszins) structureel toegepast om uit te groeien tot een vast item op uw favoriete kwalitietsblog. Vaak geplagieerd nooit geëvenaard. Maar nu is het tijd om iets nieuws te beginnen, daarover later vandaag meer…

  1. 3

    Ik ben benieuwd of dat nieuwe het concept van de Quote du Jour kan evenaren. Het mag dan ruim 5 jaar structureel bestaan, het heeft mij nooit verveeld.
    Maar goed, in begrijp goed dat de redactie zich wil ontslaan van een zichzelf opgelegde verplichting.

  2. 4

    Hebben wij het van jullie geplagieerd? Ik zou zweren dat ik het eerder al elders heb gezien.

    Logisch dat het buitenlands aandoende “Quote du Jour” wordt geslachtofferd. Leescht Nederlandsche Waar! Helemaal in 2011, waarin de lokalisatie groteske vormen aanneemt.