Quote du Jour | Dromende slaven

“That’s what America is about, a land of dreams and opportunity. There were other immigrants who came here in the bottom of slave ships, worked even longer, even harder for less. But they too had a dream that one day their sons, daughters, grandsons, granddaughters, great-grandsons, great-granddaughters might pursue prosperity and happiness in this land.”

Ben Carson legt uit dat ook de slaven naar Amerika kwamen in de hoop op een betere toekomst voor hun kinderen. Niet iedereen deelt die visie op de geschiedenis.

 1. 2

  @1: Ik denk niet dat de slaven die naar de VS gehaald werden hoop hadden op het opbouwen van een gelukkig leven in de VS. Die wilden destijds waarschijnlijk liever terug naar Afrika. Dus als we gaan nitpicken, klopt het nog steeds niet.

  Maar goed, het gaat natuurlijk vooral om de framing van immigranten als iedereen met een kleurtje. Het wachten is op een verhaaltje over de immigranten die zo’n 12.000 jaar geleden naar de VS kwamen.

 2. 7

  Jammer dat een deel van de pers zijn woorden verdraait. Dit gebeurde ook al met de zogenaamde algehele moslim ban die in werkelijkheid een verwaarloosbaar deel van de moslim reizigers naar de VS betrof. Hierdoor geef je Trump alleen maar legitieme argumenten om de pers “dishonest” te verklaren. Er zijn zat feiten om Trump aan te vallen zonder mee te gaan in zijn eigen spelletje van alternatieve feiten, dat werkt alleen maar averechts.

  Je zag dit ook gebeuren al met het verhaal in Zweden. Omdat de pers hier vol op in ging waren genoodzaakt 2 dagen later hun uitspraak te nuanceren en vernielingen van immigranten in Zweden op de voorpagina te melden, een feit wat anders nooit iemand buiten Zweden was opgevallen. Het zou mij niet eens verbazen dat Trump, dit soort stukken rood vlees daarvoor doelbewust gebruikt, net als Wilders dat al jaren met veel succes doet. Het is aan de pers en de oppositie om daarin de verstandigste te blijven.

 3. 8

  @7:

  Jammer dat een deel van de pers zijn woorden verdraait.

  Wie dan? Hoe dan?

  Dit gebeurde ook al met de zogenaamde algehele moslim ban die in werkelijkheid een verwaarloosbaar deel van de moslim reizigers naar de VS betrof.

  Zelfs met het meest bezopen presidentieel decreet zal Trump geen algemeen moslimverbod kunnen bewerkstelligen. Wel was hij voornemens om islamitische ingezetenen afkomstig uit een klein aantal landen het reizen te beletten, terwijl christelijke ingezetenen uit diezelfde landen zich wel vrijelijk mochten bewegen. En dat kun je dus samenvatten met het weinig verheffende woord ‘moslimverbod’. Zonder ‘algemeen’ ervoor.

  Er zijn zat feiten om Trump aan te vallen zonder mee te gaan in zijn eigen spelletje van alternatieve feiten, dat werkt alleen maar averechts.

  Welke alternatieve feiten dan?

  Het is aan de pers en de oppositie om daarin de verstandigste te blijven.

  Juist. En ‘verstandig’ houdt in dat je je door Trump geen knollen voor citroenen moet laten verkopen. Het is mooi dat de pers niet alles voor zoete koek slikt. Ga zo door. Graaf dieper, zoek het vuil en spreid het tentoon voor het oog van de wereld. Als typetjes als Trump in al hun drift dan wild om zich heen slaan, ga dan vooral onverstoorbaar voort. Laat Trump maar schuimbekken. Hoelang is die gimmick nog houdbaar? Eens zal de rede wel zegevieren, al kan het misschien jaren duren.

 4. 9

  @7: Doe jezelf een plezier en luister/lees eens (naar) de letterlijke woorden van Trump en negeer wat de media “ervan maken”. Je zult schrikken — niet in de laatste plaats van je eigen, misplaatste commentaar.

 5. 10

  Tjongejonge,
  wat een idiote vergelijking,
  ‘ immigrants who came here in the bottom of slave ships, worked even longer, even harder for less. But they too had a dream …’

  Typisch iemand die ooit eens oppervlakkig kennis heeft genomen van geschiedenis, omringd is door mensen die even oppervlakkig door het leven dobberen en dit soort onderwerpen nooit onderling bespreken.
  Alleen dan flap je er zoiets uit.
  Ennnn, teveel met z’n kont in een kerk rondgehangen, een ‘echte’ gelovige, gelooft er op los en stelt geloof gelijk aan feiten, daar heb je er heel veel van in de VS.
  Geschiedenis moet wel gelijklopen met de bijbel, anders is het niet waar, de bijbel als wetenschappelijk top boek waaraan alles ondergeschikt is.
  Het sterft ook van de Moslims die met de Koran in de hand de wereld verklaren, compleet dichtgetikt.
  lees dit maar eens:
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/republicans/11976681/Ben-Carson-Republican-candidate-has-theory-about-who-built-the-pyramids.html

  Uiteraard is hij op z’n woorden teruggekomen:
  ‘The two experiences should never be intertwined, nor forgotten”
  https://www.facebook.com/realbencarson/posts/797060963793705
  Dat ‘should’ geeft dat ook mooi weer.
  In z’n excuusstukje vindt hij het blijkbaar noodzakelijk om het hele slavernij verhaal nog eens kort samen te vatten wat eigenlijk al aangeeft dat dit stuk geschiedenis dus niet als vanzelfsprekend bekend mag worden verondersteld.
  Bizar,
  uit de mond van een gestudeerd iemand.