Quote du Jour: “Diamant”

Quote du JourClarence is een realist, geen dromer. Ik heb met dertig Australische topsporters gewerkt, wereld- en olympische kampioenen onder wie de zwemmer Grand Hackett, maar nooit heb ik zo’n inspirerende sporter meegemaakt als Clarence. Ik weet dat sommige mensen in Nederland vraagtekens zetten achter zijn motivatie, maar eens zal iedereen beseffen dat hij een diamant is. En hij heeft zoveel energie.” – Manager Schuhkraft (what’s in a name?) over Clarence Seedorf

Want Clarence heeft een eigen plein gekregen in Almere. Eindelijk gerechtigheid zullen we maar zeggen.

 1. 3

  Clarence Seedorf is een van de beste en constantste spelers die ons land ooit heeft voortgebracht. Het is onbegrijpelijk dat hij in eigen land zo wordt ondergewaardeerd, maar dat zal wel aan onze volksaard liggen.

  Cees Noteboom wordt in nederland ook door niemand serieus genomen, terwijl men in de rest van de wereld met stijgende verbazing toekijkt hoe Cees weer geen Nobelprijs heeft gewonnen.

  Wie kennen jullie nog?

 2. 4

  @3: Dat constante is toch juist zijn manco (hij is juist wisselvallig)? Persoonlijk vind ik Davids veel beter. Die speelt echt met bezieling, en levert ook mentaal meerwaarde voor het team. Seedorf mist dat volledig.

 3. 5

  @Bismarck: duidelijk geen voetbalfan? Hard rennen en veel schreeuwen betekent niet direct meer beleving. De mentale rust en professionaliteit die Seedorf uitstraalt is veel belangrijker.

 4. 7

  @boog: dan zal ik hem blijven herinneren als degene die elke keer maar weer durfde om een strafschop te nemen, terwijl anderen bang afhaakten!

 5. 8

  @5: helemaal waar, geen voetbalfan. Maar mijn linktips over wielrennen worden systematisch genegeerd door Sargasso (zelfs topnieuws zoals de beslissing over de tourwinnaar), dus dan doe ik maar bij koning voetbal af en toe mijn sportreaguurbehoefte. Minderwaardige sporten verdienen wat mij betreft ook minderwaardige comments, dus ik pas me gewoon aan ;-)

 6. 9

  @ Lesley: Ik denk dat je de kern van het probleem wel zo ongeveer raakt. Seedorf is een prima voetballer maar hij had, zeker in het Nederlands elftal, de neiging om zich te nadrukkelijk te willen bewijzen. Waardoor hij ook dingen ging doen die hij beter niet kon doen. Zoals strafschoppen nemen. Maar volgens mij heeft hij inmiddels wel van die fouten geleerd.

 7. 11

  Ik geef Freire een grote kans. Hangt natuurlijk af in hoeverre de spanjaarden voor 1 kaart gaan (aangezien Valverde waarschijnlijk ook gaat). Ik weet trouwens nog niet precies hoe het parkoers er uitziet, maar de pure sprinters durven al niet, omdat het te zwaar zou zijn.

  Voor de Duitsers jammer/dom/hypocriet dat ze Zabel niet meenemen, vanwege een bekentenis over 11 jaar geleden. Bij de Italianen zie ik geen eensgezindheid ontstaan (er zijn er iets teveel die zich kansen toedichten), de Zwitsers waren daar in het verleden goed in (en ook in dit soort parkoersen), maar dit jaar heb ik er geen gezien die me sterk genoeg lijkt.

  Hebben we nog de Australiers, maar ook die weten niet goed genoeg een team te smeden om hun talent in medailles om te zetten. Ik heb echt met verbazing toegekeken hoe teams bestaande uit sterren als Rogers, McEwen, Evans, Baden-Cooke, McGee en Davis jaar in jaar uit (op 2002 na) medailleloos blijven. De Letzebuergers hebben het probleem dat ze met te weinig zijn en bovendien vaak maar 1 startplek kregen (dit jaar mogen toch hopelijk wel Kirchen en beide Schlecks starten hoop ik? De Letzebuergische kampioen Jachim zal iig. wel niet mogen). Als outsider geef ik Gilbert misschien een kans, maar alleen als de wedstrijd echt hard wordt en er maar een paar overblijven in de finale.