Quote du Jour – Canadese premier praat niet met onvriendelijke pers

Quote du Jour “We are responsible for asking questions, and he is responsible for answering them,”

Aldus Yves Malo, president of the Parliament’s press gallery.
De Canadese conservatieve minderheidsregering krijgt nogal wat kritiek te verduren. De Canadese premier gaat vervolgens niet meer in op lastige vragen. Bij een recente persconferentie liepen toen bijna alle journalisten weg. De Canadese premier zegt nu alleen nog met de “juiste” journalisten te willen praten.
“We’ll just take the message out on the road. There’s lots of media who do want to ask questions and hear what the government is doing for Canadians, or to Canadians. So we’ll get our message out however we can,”

 1. 3

  Ik vind het lastig hierover te oordelen, de link niet gelezen is voor geregistreerden.
  Is het niet zo dat een prime-minister listige vragen moet beantwoorden vanuit het parlement. De pers moet niet op de plaats van een parlementslid gaan staan, zijn ze niet voor gekozen en schuren heden ten dage wel erg dicht tegen politici aan. Je moet natuurlijk wel proberen eruit te halen wat kan, tot de grens, maar je kunt je niet beroepen op een recht wat bovenstaande meneer wel lijkt te doen.

 2. 4

  Meer info via:
  http://news.google.com/news?hl=en&ned=ca&q=harper+press&btnG=Search+News

  Tja, het parlement heeft de formele taak om te controleren. Maar dat neemt toch niet weg dat de mensen mede geïnformeerd dienen te worden om te kunnen bepalen of de parlementsleden de juiste vragen stellen en doorpakken.

  Het verhaal van Harper zou in NL bijvoorbeeld zoiets zijn als Balkenende (of beter de NL premier) niet meer bij het wekelijkse interview op Nova komt omdat de vragen te kritisch zijn.
  Daar is niemand bij gediend.

 3. 5

  @Spuyt12
  Nee, maar de link tussen Co, die bij Ajax alleen nog maar AT5 toesprak, en deze premier is toch wel even wat groter dan die tussen Blind en Verdonk.