1. 2

  ..en vervolgens zeker roepen dat niet mevrouw Janssen maar meneer Janssen tot levenslang was veroordeeld en dat er dus sprake is van een vormfout. Ja daar trappen we dus niet in ;-)

 2. 4

  Misschien een optie voorWK- haters: tijdelijk omkatten. Maar: zorg dan wel dat het bier koud staat,.. en niet jammeren gaan als je plots niet meer weet wat buitenspel is!

 3. 5

  Het is een goed gebruik om bij een transseksueel die al hun voorkeur voor geslacht aangeeft om die in de berichtgeving te gebruiken. In dit geval is het dus zij. Het aangeven met hij/zij is dan not done, en komt kwetsend over bij andere transseksuelen. Een goed gebruik bij transgenders waarbij er niet voor het een of het ander kiest, of waarbij de gender niet bekend is, is zhij.

  @Carlos: Nee, ook na een legale geslachtswijziging ben je verandwoordelijk voor je handelen daarvoor.

 4. 7

  Gemengde gevoelens. Er zijn samenspraak-regels om te voorkomen dat er chaos heerst. Ik bedoel de meest elementaire regels, geen mieren dingen.

  Een van de regels is bijvoorbeeld, praten en niet moorden. Deze zhij moorde en dreigt nu zichzelf te vermoorden als er niet gedaan wordt wat zhij eist en dan is er een wrijfpunt. Je accepteert de elementaire regels of niet, deze persoon voorheen niet. en nu wel, zonder spijtbetuiging.

  Ergo, van twee walletjes eten. en als je een sterke keuze hebt gemaakt ten aanzien van het gender is dat zwak. Een wal of geen wal, niet zWALken.

  Sort of dan..

 5. 8

  Excuseer me, wat melig. Morgen met grote groep kinderen en volwassen slagroomtaarten naar elkaar gooien in hotel boven op berg. Inluiden van pinksteren, heel oude gewoonte. Ik neem me voor mijn fijn gebouwde buurvrouw volledig te besmeuren…

  sorry!

 6. 10

  Ja maar dan wel in een speciale probleemvrije (sex drank en rock en roll) unit van de bajes waar je als bewoner aanspraak op kan maken. Best wel eenzaam en tango is voor twee toch?

 7. 12

  Mag ik zo vrij zijn te vragen over uw nick, iets grieks wellicht?

  Tijdens mijn (geologie) studie op de VU heb ik gezien hoe zwaar het is zo’n gendertoestand maar ook hoe gelukkig ze/hij stralen na afloop..en ook nog eens knettermooi zij, allemaal net ontstaan zeg maar. Ik gun dit iedereen, ook mensen die een foute pas hebben gemaakt. Opgesloten zijn is vreselijk en een harde straf waarbij vermeden moet worden dat na de straf er een verwrongen persoon in de open wereld stapt, Zij/hij niet blij en de buitenwereld ook niet.

  Das niks.

 8. 13

  Nu ZHIJ nog

  Nu ben je gewoon aan het genderbashen.In het aangehaalde artikel wordt toch ook alleen maar van zij gebruik gemaakt? Sorry dat ik er een punt van maak, maar zou je in dezelfde situatie met een homoseksueel ongegeneerd gaan queerbashen?

 9. 14

  @Larie: ze wordt toch al gestraft voor die moord? Vervolgens mag ze dus wel aan de hormonen, en ook aan de Real Life Test, en dan gaan uitsluiten voor wat voor de meesten de behandeling afsrondt? Dan laat je keihard iemand in limbo hangen. Is dat niet dubbel straffen?

 10. 15

  Dieptriest ongelukkig in een fout lichaam is inderdaad de hel. Leve de medische wetenschap! Wel oppassen met leeftijd waarop en gedegen (psychologische) onderzoeken vooraf. Niet zoals in de States! Hoewel om te lachen ook: daar schijnt een gokker met twee enorme Joopen rond te lopen. Aangenaaid na een verloren weddenschap.

  прозвище – русский !

 11. 16

  Die ken ik:
  Николай КЛЮЕВ

  2

  Твое прозвище — русский город,
  Азбучно-славянский святой,
  Почему же мозольный молот
  Откликается в песне простой?

  Или муза — котельный мастер,
  С махорочной гарью губ…
  Заплутает железный Гастев,
  Охотясь на лунный клуб.

  Приведет его тропка к избушке
  На куриной, заклятой пяте;
  Претят бунчуки и пушки
  Великому сфинксу — красоте.

  Поэзия, друг, не окурок,
  Не Марат, разыгранный понаслышке.
  Караван осетинских бурок
  Не согреет муз в твоей книжке.

  Там огонь подменен фальцовкой
  И созвучья — фабричным гудком,
  По проселкам строчек с веревкой
  Кружится смерть за певцом.

  Убегай же, Кириллов, в Кириллов,
  К Кириллу — азбучному святому,
  Подслушать малиновок переливы,
  Припасть к неоплаканному, родному.

  И когда апрельской геранью
  Расцветут твои глаза и блуза,
  Под оконцем стукнет к заранью
  Песнокудрая девушка-муза.

 12. 17

  Mooi versje nietwaar Larie.
  [img]http://i79.photobucket.com/albums/j147/YPodorkin/ENCrussia.jpg[/img]
  Niet verwarren met Nikolay Gulyayev overigens,…de eerste die onder de 1:53:00 schaatste.

 13. 19

  Dieptriest ongelukkig in een fout lichaam is inderdaad de hel. Leve de medische wetenschap! Wel oppassen met leeftijd waarop en gedegen (psychologische) onderzoeken vooraf.

  De standards of care zijn erg goed hier in nederland, ook voor minderjarigen.

  Niet zoals in de States!

  Ook daar worden de SOC goed toegepast naar mijn weten. Je hebt er echter wel een paar onscrupuleuze chirurgen die er een zooitje van maken veilig in mexico.

 14. 20

  @YP:Brandwijn mwah. geraniums in de de blous yes:)

  Op de BRT heb je lang een mooi muziekprogramma gehad “losjes in de bloes” moest ik ff aan denken..

  Dobre.

 15. 22

  @su
  Normen voor sleutelen aan geslacht in Nederland zijn inderdaad op orde. Pfff,…maar als je poen hebt,….zijn er in het buitenland genoeg beunhazen! De cosmetische correcties daarentegen?,.. met meisje Helweegen als lichtend voorbeeld?
  @ Larie
  Nee, Russische voorouder via Frankrijk, België naar alhier. Niet duidelijk wat deze ten tijde van Napoleon in Normandië uitspookte.
  Prachtig wel! Die karikaturale en bombastische symboliek van het communisme.

 16. 23

  @YP (voor het gemak uw naam is nogal lang): Meisje (?) Helweegen…zucht, kent U deze ..is speciaal voor deze dame gemaakt:

  [URL=http://img212.imageshack.us/my.php?image=baukje29397ur.jpg][IMG]http://img212.imageshack.us/img212/927/baukje29397ur.th.jpg[/IMG]

 17. 29

  Gender Change

  Q1271: Some people have the appearance of men. They have female psychological and sexual tendencies though. If they do not undergo the operation of sex change, they might commit sins insofar as their sexual behavior is concerned. Is it permissible for them to undergo such an operation?
  A: There is no harm in undergoing the said operation if the end result would be determining of the true sex of the person provided that it does not lead to the commission of any ḥarām act or a consequent vile deed.

  Q1272: What is the ruling in the matter of undergoing an operation for a hermaphrodite person to become either man or woman?
  A: There is no objection to it in itself provided that one avoids ḥarām preliminary steps.

  http://www.leader.ir/langs/EN/index.php# kijk rechts in de Practical Laws of Islam

 18. 32

  Inderdaad,..vergeet # 30,…had al eerder kennis genomen van link naar betrokkenheid in Iran m.b.t. genderchange.

 19. 33

  SU: I stand corrected, daarom nog niet mijn postje.
  Laat me het erop houden dat ik voorlopig de meltingpot van op de spits gedreven belangen tussen staat en veroordeling en moorderaares wat belangrijker vind dan de nomenclatura die m.i. nog niet tot de rest (99,9999%) van het taalgebruik doorgedrongen is.

 20. 36

  Doelde op Zhij.
  En noem me een muggenzifter, maar volgens wat ik lees hangt er nog steeds een dingeling aan Kosilek the Womankiller.
  Ik denk dat Kosilek die op Iggy Pop lijkt wel zou willen zij zijn, maar dingelingewijs nog steeds hij is?

 21. 37

  En noem me een muggenzifter, maar volgens wat ik lees hangt er nog steeds een dingeling aan Kosilek the Womankiller.
  Ik denk dat Kosilek die op Iggy Pop lijkt wel zou willen zij zijn, maar dingelingewijs nog steeds hij is?

  Dus niks interessant stukje, gewoon een botte reden om te gaan genderbashen..

 22. 38

  Nee, dat is jouw interpretatie su, omdat jij dit eruit licht.
  Als je mijn motivatie wil kennen -die ligt meer in de noodkreet van iemand die toerekeningsvatbaar genoeg is om iemand te vermoorden, en vervolgens verwacht om betaald te worden om een zhij te worden. Ik vind dat van schaamteloosheid getuigen, een psychotisch gedrag.
  Maar ja, vanuit genderdiscussie moet uiteraard alles kunnen ja. En da’s niet sarcastisch bedoeld.

 23. 39

  die ligt meer in de noodkreet van iemand die toerekeningsvatbaar genoeg is om iemand te vermoorden, en vervolgens verwacht om betaald te worden om een zhij te worden. Ik vind dat van schaamteloosheid getuigen, een psychotisch gedrag.

  Waarom zouden gedetineerden minder recht hebben op medische hulp?