Quote du Jour – A heavy heart

Quote du JourDe Amerikaanse president Bush maakte gisteravond al een eerste eerbetoon aan de slachtoffers van 911. “Laura and I approach tomorrow with a heavy heart. It’s hard not to think about the people who lost their lives on September the 11th, 2001. You know, you see the relatives of those who still grieve — I just wish there were some way we could make them whole.” (NYT) aldus Bush. Do you still think kerosine brought down the World Trade Center and people evolved from apes...?!

Extrapoll- Dit zegt Bush omdat:
a) Hij een kwaad geweten heeft.
b) Hij het oprecht meent.
c) Het zijn werk is.

 1. 2

  Nu ben ik geen fan van de man. Maar eenieder die zich het voorleesverhaaltje op de dag zelf kan herinneren, kan toch niet zeggen dat het alleen c is.

  Ik ga voor een beetje van alle drie.

 2. 3

  Bush zegt het natuurlijk omdat Rove het schreef. een betere vraagstelling zou dan ook zijn:

  Extrapoll- Dit schreef Rove omdat:
  a) Bush een kwaad geweten heeft.
  b) Bush het oprecht meent.
  c) Bush’ zijn werk is.

  Blijft trouwens c

 3. 4

  Gegeven alle flauwekul die hij de afgelopen jaren heeft uitgebraakt moet dit wel ingefluisterd zijn vanwege c.

  Overigens b niet uitgesloten: een president is ook maar een mens al is ie een raar exemplaar.
  Overigens a niet uitgesloten: een president is ook maar een president en alles is dus mogelijk.

 4. 8

  Gezien de stapels fouten van zijn regering die de aanslagen mogelijk hebben gemaakt, hoop ik toch op een beetje a, maar ik ben bang dat het meer een combi van b en c is.

 5. 9

  het lekker wentelen in de ellende is goed voor het wij-samen gevoel tegen de rest van de enge wereld. (in casu, de mannen met baarden). ik denk dat god zelf nog wel even zal inbellen tijdens de herdenking om zijn steun te betuigen aan al die grote mannen die de democratie op deze planeet verdedigen, het coca cola imperialisme tot meerdere glorie van god. de conventie van geneve geldt toch niet voor deze ongelovige iconoclasten ;-)

 6. 15

  Ik heb de quote gehoord, volgens mij was het:
  It’s hard not to think about uh* the people who lost their lives on September the 11th, 2001.
  * What was it what I was supposed to think about, my oil stocks, how daddy thinks about my revenge for him, how to eat a pretzel, wait it’s written down here:

 7. 17

  Ik vermoed toch grotendeels b. Hij is ongetwijfeld een van de weinige die volledig gelooft in zijn eigen onschuld en de ellende die hem en de VS onterecht wordt aangedaan.
  Het voorleesverhaalfragment was trouwens wel erg bizar, maar toen was er dan ook niemand die hem vertelde hoe hij moest reageren.

 8. 18

  Een geweten? hij weet niet eens hoe je dat schrijft, laat staan dat hij weet wat dat is.
  Oprecht? kan hij zich in zijn funktie niet veroorloven.

  C dus.

 9. 20

  Volgens de theorie van de cognitieve dissonantie vinden mensen het onprettig als de cognities niet overeenstemmen van attitude, emotie en gedrag (dissoneren). Mensen werken daarom toe naar overeenstemming tussen de cognities. Ze vormen aldoende hun eigen waarheid.
  De president wil een goede zijn, dus goed voor zijn volk, zijn kinderen, zijn kiezers, zijn olie, zijn maffiavrienden, zijn geweten, enz.
  Dus zal hij zijn geweten allang gesust hebben en zijn visie op het werk aangepast hebben en met mammie de emoties uitgewisseld hebben en les hebben gegeven aan de familie waarom liefde voor het volk niet tot uitdrukking kan komen in goede (na)zorg voor bijv. de brandweerlieden die onbeschermd mensen wilden redden en waarvan er velen nu ernstige vormen van kanker hebben.

 10. 23

  Ergens ben ik bang dat Bush heel oprecht gelooft dat hij alles goed gedaan heeft en dat hij zijn uiterste best doet voor amerika (en dus alle amerikanen). Het lijkt me heel aannemelijk dat hij niet op de hoogte wordt gebracht van nogal wat fouten en dubieuze zaken die uit zijn naam gemaakt/gedaan zijn, zodat hij ook heel oprecht kan blijven geloven dat hij en amerika de “good guys” zijn.

 11. 25

  Kwaad geweten? As a whole? Bestaat niet. Alleen in romans. Is evolutionair technisch ook onmogelijk. Hooguit overwegend dom. De crux is de daarvoor de geijkte juiste momentjes uit te kiezen. De gewone man b.v. staat in de file en gaat braaf naar zijn werk. Thuisgekomen of op vakantie gaat hij ”los”, gooit hij zich vol met bier en stelt zich aan in nabijheid van vrouwen.
  George kiest gewoon de verkeerde momentjes.

 12. 27

  je hebt leiders, bedriegers en peter principle-lieden.

  bush die na de mededeling van de tweede vliegtuiginslag rustig blijft zitten lezen is of:

  1. een leider die koel en analytisch blijft nadenken wat hij moet doen.

  2. een uit het veld geslagen persoon die door zijn incompetentie en verregaande radeloosheid niet meer weet wat hij (vermeend leider) moet doen.