Quote du Jour 2 – In het kader van de kennisaccumulatie

toch even een logje over mijn eigen expertise. Want logjes over je eigen expertise zijn het meest rendabel zeggen ze.

Avondmensen laten uitslapen, kan veel ellende en geld schelen, zegt Spoormaker. “Als een avondmens de mogelijkheid krijgt om rond elf uur op kantoor te komen, zal zijn of haar productiviteit fors toenemen (Slaap deskundige vandaag in het nieuws)

Reacties (13)

#1 Caprio

Als ik 4 uur per dag werk ben ik veel productiever, dat is zonder meer waar.

In New York komen de meesten die late uren maken overigens pas om 10 uur in de morgen aankakken, dan werken ze wel tot 7 of 8 in de avond, maar volgens mij zijn ze een stuk minder waardevol dan mensen die van 8 tot 5 of 6 werken. Dan heb je ook nog de categorie New Yorkers die de hele nacht doorwerken of tot 3 of 4 uur in de morgen werken, om eerlijk te zijn betwijfel ik het rendement van die gasten, ze eten veelal op het werk, doen de routinematige klussen, nemen lange lunch en dinner pauzes, kletsen veel, etc. Dit in tegenstelling tot de gedisciplineerde 7 am tot 5 pm arbeider. Maar goed allemaal misschien toevallige waarnemingen. De slaap deskundige zal er vast *kuch* onderzoek naar gedaan hebben.

 • Volgende discussie
#2 Degtyarev Pekhotny

Er is natuurlijk niemand die eraan twijfelt dat jouw toevallige waarnemingen betrouwbaarder zijn dat dit onderzoek. Dat spreekt vanzelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 mescaline

Een avondmens moet gewoon zijn klokje een uur vooruit zetten. Om 9-10 uur naar het werk, om 24:00-1:00 gaan slapen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Sikbock

Oeps.. weer te laat

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HansR

Ja, sommige discussies kan je om vijf uur ’s ochtends naadloos oppikken van de nachtwacht die het laatste commentaar om 4:00 heeft achtergelaten.

Altijd grappig.

(overigens is hier een loggende slaapwetenschapper)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 HansR

Overigens – ik zie het nu pas – is het volgens mij een angliscisme om slaap en deskundige uit elkaar te halen.

Slaapdeskundige! Zo doen we dat hier.

(So zei de slegt ingeburcherde sgreivende self oock alteit vouten maakende net wackere rejacheerder)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

Caprio: Bij mij op het werk heb je van die 8-uurders, die dan om 4 uur weggaan. De productiviteit van die mensen trek ik ook fors in twijfel: Ik heb het sterke vermoeden dat ze niets doen tot hun baas om half 10 binnenkomt, ze nemen elk uur 10 minuten rookpauze en zijn vanaf 2 uur aleen maar aan het wachten tot het 4 uur is! Houd je minder dan 4 uur productie over.

Als ik daarentegen om 12 uur zou mogen beginnen, kan ik makkelijk tot 5 uur aan 1 stuk doortrekken, zonder pauze en op maximale productie. Ziedaar waarom een deeltijder voor minder geld meer productie maakt. Inmiddels heeft mijn baas de fout gemaakt mij voltijd aan te stellen, met als gevolg een fixe efficientiedaling.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bismarck

Er mag overigens uit mijn post opgemaakt worden dat de werkweek terug mag in aantal uren: 30 uur lijkt me stukken beter dan 38-40. Op zich zou het loon gelijk kunnen blijven, aangezien de productie dat ook is, maar ik begrijp dat werkgevers zoiets graag uitmelken, dus ik accepteer 35 uur betaling ook op dit idee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 arieT

Denk ook even aan de files. Als avondmensen later beginnen, zitten ze ook niet halfwakker in de file. Daardoor is er meer rust op de weg en minder file. Ik ben zelf best avondmenserig en vind het soms knap lastig om een beetje bijtijds op het werk te zijn. Toen mijn projectleider bij mijn vorige werkgever afspraken voor mij begon te maken om 7.30uur, ben ik maar eens op zoek gegaan naar ander werk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Marco

Ik kan me goed vinden in deze bevindingen. Ik ben een uitgesproken avondmens. Of ik nu vroeg of laat naar bed ga, ’s morgens kom ik extreem langzaam op gang en ligt mijn produktiviteit veel lager dan ’s middags en ’s avonds. Het is jammer dat de maatschappij nog zo enorm gefocused is op de ‘kantooruren’. Voor mij in ieder geval verre van ideaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Kees

Eindelijk een een nuttig onderzoek! Nu eens kijken wat ermee gedaan wordt!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Snaporaz

Goeiemiddag !!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 de Vliegende Hollander

Ja de groeten, ik ga nu slapen !
Kantoortijden zijn meedogenloos.

 • Vorige discussie