Quote de la lettre

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

“Bij de zogenaamde Stadhoudersbrief gaat het om een vermeende brief van 1942, die door mij en volgens sommigen zelfs door mijn vrouw ondertekend zou zijn en waarin ik Hitler (volgens anderen Himmler) zou hebben aangeboden Nederland namens de bezetter te besturen.

Met deze onzin geconfronteerd tijdens zijn wekelijkse persconferentie op 8 december 1978 verwees toenmalig minister-president Van Agt het verhaal naar de prullenbak. Ook het NIOD blijft eenzelfde mening toegedaan. Zo schreef het NIOD begin 2003 dat ‘er niets aan het licht gekomen (is) dat maar enigszins wijst in de richting van de aanwezigheid van deze brief in de NIOD-archieven.'”

Prins Bernhard vindt het nodig om publiekelijk te reageren op de hele collectie aantijgingen die hij in de loop der jaren naar het hoofd geslingerd kreeg, en reageert in een brief in de Volkskrant op de oorlog, Lockheed en buitenechtelijke kinderen. En meldt dat zijn moeder niet zo losbandig was als sommigen beweren. Ze kon niet eens dansen!

0

Reacties (2)

#1 Sik

Waarschijnlijk zal de waarheid omtrent deze aantijgingen pas vijtig jaar na zijn overlijden (hoe oud worden die figuren wel niet!) aan het licht komen.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Prins Bernhard wordt 115. Dus dat maken we met een beetje pech niet eens meer mee.

Ik hoop dat een man als Thomas Ross na de dood van Bernhard volgende week donderdag (ook wij hebben onze bronnen, welingelicht maar uiterst anoniem) eens met wat bewijzen op de proppen komt.

  • Vorige discussie