1. 3

  Psychologisch wel interessant natuurlijk, dat PVV leden onder Wilders zo’n sterke zelf discipline hebben dat ze zichzelf wegzijferen en gedwee doen wat hen gezegd wordt te doen, maar daarbuiten die onderdrukte aandrang om zichzelf te bewijzen niet langer kunnen bedwingen. Hoeveel opgekropte bewijsdrang hebben die gasten in de staat van euforie waarin ze nu als regeringspartij terecht komen? En tot welk soort explosies gaat dat binnen en buiten de partije allemaal leiden. Gaan we matpartijen in de 2e kamer zien? Nog meer fysieke intimidatie van ambtenaren en andere politici, van media? Nog meer geneuk en perverse uitspattingen?

 2. 5

  Straks heeft de PVV meer alcoholisten, relschoppers en dubieuze figuren in de partij, dan dat er draagsters van boerka’s in Nederland zijn. The horror!

 3. 8

  hahaha, bedankt voor deze heerlijke timing Marcial Hernandez! Als Klink of Hirsch-Ballin de kansen op een rechts kabinet niet alsnog opblazen dan doet een of andere PVV-volbloed-idioot het wel!

 4. 9

  ‘Marcial Hernandez’ klinkt niet zo Nederlands. Volgens mij hebben ze er bewust een aggresieve buitenlander bijgehaald om te bewijzen dat ze niet discrimineren (“Kijk! Wij hebben gewoon buitenlanders op onze lijst!”) en om tegelijkertijd te bewijzen dat buitenlanders niet te vertrouwen zijn.

  (Zwak punt in mijn hypothese is natuurlijk dat ze voor dit doel beter een Marokkaan hadden kunnen kiezen, maar misschien konden ze die niet vinden of hebben ze dat juist niet gedaan om een argument tegen mijn hypothese over te houden)

  Als ze hem uit de fractie zetten en vervangen door een gewone Henk of Ingrid, wordt in ieder geval het Nederlandse parlement weer wat Nederlandser. Wilders komt zijn beloftes wel na.

 5. 10

  Linkse media bericht ook eenzijdig he ;)
  Wanneer een pvda’r een kopstoot geeft, lees je daar niks over. Uhh oh wacht, die zijn er ook niet?

 6. 11

  Gezien de geweldige timing van het incident en dat de betrokkene een rijksambtenaar te EZ met lijntjes naar de politiek is kan het ook heel goed een opzetje van links zijn om het cda congres op het nippertje nog zwaar onder druk te zetten. Kamerlid komt van de KMA, (cv: vwo, koninklijke militaire academie te Breda) die slaan niet zomaar opeens zonder geweldsinstructie.
  De andere kant, wederhoor remember VK, Sargasso, ANP etc, moet nog spreken, afwachten dus.

 7. 18

  @14 KMA is universitair.
  @12 Uitlokking? Direct opgepakt, of pas na verhaal/aangifte slachtoffer? Ex militairen hebben soms emotionele problemen, laten we het door een linkse bril bekijken;)

 8. 24

  @11: heeft elke rijksambtenaar “lijntjes naar de politiek”? Lijkt me nogal overdreven.

  Incident vond plaats om half één ’s nachts en het Plein is inderdaad een uitgaanscentrum, wellicht gewoon een ordinaire kroegruzie dus.

 9. 27

  @seven: Wat een heerlijke naieve knul ben jij! echt nog van die jaren 50 Holland, toen alles nog goed was tijd, prachtig! prachtig! Ik druil helemaal. Je ouders zijn vast heeeel erg gelukkig met je. Ontroerend. Ben je ook zo blij dat Wie van de Drie terug is op TV? Wat een geweldige tv show he, en nog wel met Ron Brandsteder dit keer!!!! Ook zo’n fijne Hollandse jongen met een diploma.

 10. 30

  @caprio: Hij gelooft het zelf ook niet, vermoed ik. Hij verspreid propaganda en desinformatie. Want hoe vaker iets herhaalt, hoe groter dan kans dat het *iemands* werkelijkheid wordt. Daar gaat het hem om.

 11. 31

  Even het PVV-programma erbij pakken:

  “Degenen die bij openlijke geweldpleging betrokken zijn, worden voortaan strafbaar gesteld voor alle gevolgen daarvan. Het maakt niet meer uit wie van een groep openlijke geweldplegers een vernieling heeft aangericht, lichamelijk letsel heeft toegebracht of de dood van iemand heeft veroorzaakt.
  Alle deelnemers aan de openlijke geweldpleging worden daarvan verantwoordelijk gehouden en zwaar bestraft.

  Vrijspraak, omdat niet kan worden bewezen wie uit de groep raddraaiers de schade, het letsel of de dood heeft veroorzaakt, zal tot het verleden behoren.

  Zelfs openlijke geweldpleging die niet heeft geleid tot schade of letsel, zal met ten minste 12 maanden gevangenisstraf worden bestraft.

  Maar ook wie in zijn eentje een ander in de openbare ruimte mishandelt, zal daarvoor zwaar moeten boeten. Daarop wordt een gevangenisstraf van ten minste 6 maanden gesteld. Heeft het misdrijf zwaar lichamelijk letsel tot gevolg dan moet de rechter zelfs ten minste 32 maanden gevangenisstraf opleggen.”

  Gaat daar toch plotseling je ene zetel meerderheid voor minstens 6 maanden de cel in…

 12. 33

  “ZOU hebben mishandeld”. Zullen we even afwachten hoe het met deze aanklacht afloopt?
  Onschuldig totdat tegendeel bewezen, rechtsstaat enzo.

 13. 38

  @37: Nou en? We kunnen hem toch wel vast een voorschot op zijn veroordeling nemen? uit het gedoogakkoord:

  “Er komt een beslagtitel in het strafrecht om in een vroeg stadium beslag te leggen op middelen van verdachten die onder meer ten goede kunnen komen aan de schadevergoeding en proceskosten van slachtoffers.”

 14. 40

  Alle Marokkanen moeten zonder proces aus worden geradiert, bij PVV’ers of ‘rechtsmensen’ is nuance en een afwachtende houding gepast.

  Zoals dat bij een gros andere twijfelachtige gebeurtenissen betreffende PVV’ers ook gebeurde.

  Zijn die fanboys IRL ook zo consequent?

 15. 41

  @38: dat uitgerekend een kamerlid van de partij die de grondbeginselen van de rechtsstaat wil afschaffen (onschuldig tot tegendeel bewezen is, gelijke behandeling ed) nu mogelijk zelf in de fout gaat, lijkt me geen reden om het afschaffen van die rechtsstaat versneld uit te voeren.

  Integendeel, zou ik zeggen.

  Maar ja, ik ben dan ook tegen terugneuken.

  Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, zeg maar. Oftewel: de inherente zwakte van fatsoenlijke mensen. Waarbij fatsoen wel een beetje in het oog van de toeschouwer ligt, natuurlijk.

 16. 42

  Wilders heeft mij net gebeld en verteld dat deze man een aanhanger van de geweldadige ideologie “Islam” is, want anders had hij géén geweld gebruikt……………..

 17. 51

  @48: Heb ik gedaan, zelfs volgens eigen website zijn ze nu nog niet universitair (laat staan in 95-98). Dat nog even los van het werkelijke niveau van de KMA. Ik ken iemand die er een paar jaar terug in opleiding was (afzwaaier van een echte universiteit). papier en werkelijkheid liggen daar verder uit elkaar dan bij InHolland.

  Weer eens een blindganger van jouw kant dus.

 18. 54

  @53: en als je weet dat een groot deel van de HBO-studenten dommer is dan schoolkinderen uit groep 8…

  Hoe dan ook, dit kamerlid schijnt de ruzie zelf te hebben uitgelokt; eerst wat onoirbaars roepen naar een meisje (zie je wel, het zijn altijd die buitenlanders die onze meisjes uitmaken voor hoer) en toen haar vriendje daar wat van zei antwoordde hij met een kopstoot. Zo is althans de lezing van de vader, ook niet helemaal objectief natuurlijk. TOch: bij een vechtpartij zal de politie meestal beide partijen meenemen; dat in dit geval alleen de PVV-er een nachtje mocht brommen zegt dus ook wel wat.

 19. 55

  De KMA is geen wetenschappelijke opleiding (wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan dan?), maar een beroepsopleiding. HBO dus.

 20. 56

  “De Koninklijke Militaire Academie in Breda is hét militair-wetenschappelijk instituut” http://www.werkenbijdelandmacht.nl/n/144/Opleiding-tot-officier.html

  wiki:
  “De laatste jaren zijn er ook burgeropleidingen aan de KMA; universitaire studenten kunnen zich inschrijven voor een minor krijgswetenschappen aan de KMA te Breda.(..)Binnen de KMA, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie, kunnen verschillende opleidingen worden gevolgd, waaronder de Militair Wetenschappelijk Opleiding (MWO). Om aan deze opleiding te kunnen beginnen is een VWO-diploma of een HBO-propedeuse vereist.”
  “Zie ook Universiteit”
  Hernandez had vwo.

 21. 57

  ps Militair-wetenschappelijke officiersopleiding
  Vooropleiding VWO
  De Militair-wetenschappelijke opleiding voor de landmacht duurt 4,5 jaar en je diploma kan je op termijn toegang bieden tot de hogere officiersrangen. Je volgt de wetenschappelijke opleiding aan de Faculteit Militaire Wetenschappen in Breda en Den Helder. Afhankelijk van je VWO-profiel en het defensieonderdeel of dienstvak waarvoor je wordt opgeleid, biedt de Faculteit Militaire Wetenschappen vijf wetenschappelijke Bachelor-programma’s* :

  1. Militaire bedrijfswetenschappen
  2. Krijgswetenschappen
  3. Militaire Systemen & Technologie
  4. Civiele Techniek
  5. Communicatie-, Informatie- en Commandovoeringssystemen

  Meer informatie over de studierichtingen vind je op website van de Faculteit Militaire Wetenschappen. http://www.werkenbijdelandmacht.nl/c/135/Militair-wetenschappelijke-officiersopleiding.html

 22. 58

  Dat klinkt allemaal heel mooi op papier, Seven.

  Maar jij weet net zo goed als ik dat er op de KMA geen wetenschappelijk onderzoek wordt verricht, dat de militairen ook niet worden opgeleid om wetenschappelijk onderzoek te doen, dat er geen hoogleraren zijn, en er geen promotierecht is.

  De bedoeling van de KMA is mensen klaar te stomen voor de beroepspraktijk. Overigens vind ik studies als Medicijnen en Rechten ook veredelde beroepsopleidingen, maar dat terzijde.

 23. 59

  @57: “De Nederlandse Defensie Academie werkt hard aan de accreditatie van de Faculteit Militaire Wetenschappen en haar militair-wetenschappelijke opleidingen”

  Niet geaccrediteerd dus. Diploma is net zo veel waard als van de van Holland universiteit“.

 24. 60

  Waarom is het eigenlijk zo belangrijk of de KMA nou universitair is of niet?

  Wordt het minder waarschijnlijk of geloofwaardig dat die gast een kwade dronk over zich heeft en een vechtersbaas is, als hij universitair geschoold is? Minder waarschijnlijk of geloofwaardig dan als hij een HBO-opleiding heeft gedaan?

 25. 61

  @60: Je hebt gelijk, ik ga gierend off-topic. Al denk ik wel dat hij op de KMA geleerd heeft hoe hij effectieve kopstoten uitdeelt en dat het verstandig is het gevecht op te zoeken als je gunstige krachtsverhouding met de tegenstander hebt. Omgekeerd kun je zeggen dat zijn gedrag iets zegt over welk soort volk de KMA/het leger aflevert in de maatschappij.

 26. 62

  @59 Je quote is een beetje te kort ” Dankzij de samenwerking met de Universiteit Twente is aan de opleiding Civiele Techniek al een erkende Bachelor-titel toegekend”
  @60 Het maakt verschil of hij aan het knokken was of bezig met een wetenschappelijk experiment.

 27. 64

  @60; het is belangrijk omdat Seven hier een complottheorie oppert.

  “Gezien de geweldige timing van het incident en dat de betrokkene een rijksambtenaar te EZ met lijntjes naar de politiek is kan het ook heel goed een opzetje van links zijn (…) Kamerlid komt van de KMA, (cv: vwo, koninklijke militaire academie te Breda) die slaan niet zomaar opeens zonder geweldsinstructie.”

  Vervolgens reageert @14 hierop met een sarcastische opmerking: ja, nee, natuurlijk: want VWO’ers worden nooit aggressief van een dronk; dat gebeurt alleen VMBO’ers.

  Seven vat dat blijkbaar letterlijk op, en benadrukt dat de KMA universitair niveau heeft. Wat het dus niet heeft, maar goed.

  Seven heeft er een ideologisch belang bij om de KMA zo hoog mogelijk voor te stellen, want dan is Marcial Hernandez juist een slimme kerel die misschien een uitglijder maakt ipv ene domme agressieve bokito; en dan werpt het niet zo’n zwart licht op de PVV-fractie.

  Want het is niet de eerste keer dat een PVV’er zich bezondigt aan geweldpleging:

  Verschillende vrouwen deden aangifte tegen Dion Graus wegens mishandeling, bedreiging en stalking; in 2002 mishandelde hij zijn hoogzwangere echtgenote zozeer dat ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

  Hero Brinkman bedreigde zijn aannemer met een bijl, en gaf daarna de barman van Nieuwspoort tikken omdat die hem niet meer bij wilde schenken.

  Gidi Markuszower liep op een pro-Israëlfeestje te hossen met een doorgeladen vuurwapen… op vijf meter afstand van de Israëlische ambassadeur.

  De PVV-fractie bestaat kennelijk uit allerlei types die vinden dat politie en justitie keihard moet optreden tegen raddraaiers… maar vooral als het allochtonen zijn. De wet heeft blijkbaar geen betrekking op henzelf; uitglijertje moet kunnen, als je een hardwerkende blanke Nederlander bent, toch?

 28. 65

  Die Markuszower vond ik in zijn gesprek met, ik geloof, Het Gesprek, overkomen als een nette, weldenkende conservatief. Past eigenlijk helemaal niet in het rijtje Grandmaster G, Graus, Bosma, Brinkman.

 29. 66

  Kamerlid komt van de KMA, (cv: vwo, koninklijke militaire academie te Breda) die slaan niet zomaar opeens zonder geweldsinstructie.”

  Seven is gewoon een vissende kenkerdomme zak die bij PVV’ers altijd stelt dat er wel sprake MOET zijn van een complot.

  Als er iets is wat militairen, EN OOK KMA’ers doen als ze dronken zijn is dat kopstoten uitdelen.

 30. 67

  @65: Markuszower weet zichzelf goed te verkopen, inderdaad. Innemende persoonlijkheid, charmante kerel.

  Maar dat alles sluit natuurlijk niet uit dat hij er enggeestige ideeën op nahoudt, of dat hij meent dat de wet niet op zijn persoontje van toepassing is.

  Feit blijft namelijk dat hij van zins was binnen de Raad van de Joodse Gemeente Amsterdam een voorstel te doen om Joden met een in zijn ogen ‘fout’ Palestina-standpunt te excommuniceren (denk aan: Jaap Hamburger, Hajo Meijer, Harry de Winter, etc.). En feit blijft dat hij daar een zeer naargeestige parallel bij trok: dat van de verraderlijke Joodjes die in 18e eeuws Polen aan de kou en de wolven werden overgeleverd.

  Kan hij wel zeggen dat het laatste uit een privémail kwam en sarcastische humor betrof; maar ik zie de grap er niet van in. Het was hem met dat voorstel namelijk bittere ernst.

  Markuszower ziet Joden die er een andere kijk op het Palestijns-Israëlisch conflict op nahouden dan hij kennelijk als “smerige verraders” die de naam Jood onwaardig zijn en daarom uitgebannen en verketterd moeten worden.

  Dat zegt wel degelijk iets over iemands mentaliteit. Net zoals het feit dat hij een loopje neemt met de wapenwet en daar dan achteraf nog luchtig over doet ook, alsof het zoiets is als je gordel vergeten om te doen, of fout parkeren.

  Overigens schijnt Martin Bosma ook een hele aardige kerel te zijn in de omgang. Zodra het over de islam of de linkse kerk gaat, krijgt hij een rode waas voor zijn ogen en een verbeten grauw om zijn mond.