1. 1

  Kamervragen kosten de Nederlandse belastingbetaler zo’n2,9 miljoen euro per jaar.

  Of je een emmer leeggooit. Dat faecalien zo duur waren wist ik niet.

 2. 3

  @2: De brief is dd 3 januari jongstleden? Maar die vragen… Dat zijn onze volksvertegenwoordigers? Het vervelende is dat de minister op deze vragen ook nog serieus moet in gaan, want Driessen’s fractie kan het kabinet pardoes laten vallen.

 3. 4

  Het kan goed zijn dat de gemiddelde kamervraag zo duur is: een Kamerlid dat een slimme vraag stelt, zet zo drie ambtenaren aan het werk om te speuren naar alle informatie die er over dat onderwerp is. Uitzoekwerk kost tijd, en tijd kost geld. Zulke vragen drijven de gemiddelde kosten per kamervraag omhoog.

  Het beantwoorden van de vraag ‘Gelooft u in sprookjes omdat u dicht uit de buurt van de Efteling komt’ zal de minister ongeveer anderhalve minuut gekost hebben. De kosten van die kamervraag zijn dus lager.

 4. 5

  @4: het gaat niet alleen om de prijs, ook van die -in dit geval-compleet afwezige inhoud. Kamervragen zijn bedoelt om van iets meer te weten te komen d.m.v. zinnige vragen die ingaan op de inhoud, niet met dit soort onzinnige futiliteiten.

 5. 6

  Ik dacht even dat dit een grap was, een dergelijk betreurend niveau kamervragen had ik nooit serieus verwacht. Ik schat de PVV niet hoog in qua intellect, maar zo niveauloos kon ik me niet voorstellen.

  Maar voor de zekerheid liet ik grote vriend Google eens zoeken door de site van de PVV. En verdomd. Johan Driessen heeft zijn anderhalve hersencel inderdaad misbruikt om die vragen daadwerkelijk te stellen.

  Deze vragen zijn werkelijk een totale verspilling van tijd en geld.

  En Johan Driessen zelf is een totale verspilling van DNA.

 6. 7

  Op de derde vraag had natuurlijk een antwoord gehoord als “Tot op heden zijn ons geen onderzoeken bekend die een samenhang aantonen tussen de afstand van de geboorteplaats tot de Efteling en de mate van geloof in sprookjes.”, ik ben benieuwd of Driessen dan vervolgens ook nog om zo’n onderzoek zou vragen.

 7. 9

  Is inderdaad weggegooid geld. En zonde van die eerste vraag, waar ik het in strekking mee eens ben: want is aanvoeren dat ontwikkelings-samenwerking radicalisme kan intomen, niet een vorm van protectiegeld betalen ?

 8. 10

  Geloof je in sprookjes, prachtig.
  De ambtenaar die hiermee naar de staatssecretaris moest om te vragen of hij in sprookjes gelooft, dat zal een apart moment zijn geweest.