1. 1

  In de jaren ’80 was volgens Janmaat de tsunami van Surinamers een groot probleem. Gelukkig kreeg dergelijk gedachtengoed toen geen voet aan de grond. Dat waren andere tijden, terug naar de onze!

 2. 4

  Sinds wanneer bemoeit de politiek zich met wanbetalingen van verenigingsleden? Dat is toch iets voor de penningmeester? Na x herinneringen, lid af?

 3. 5

  Ik vind een allochtonen stop wel wat ver gaan hoor. Het gaat er natuurlijk om dat de roomblanke mens geen last meer heeft van de voetbalveldterroristen. Het lijkt me ruim voldoende om gescheiden ploegen te maken. 1 voor autochtonen en 1 voor zwartjoekels kutmarokkanen onze allochtone medemens.

 4. 6

  @4 Precies. Als een club dat wil, dan kan het toch zelf streng optreden leden die slecht betalen of zich op en naast het veld slecht gedragen? De volgende keer dat de Mos over ‘minder overheidsbemoeienis’ en dat mensen het zelf wel uit kunnen zoeken, wil iemand hem dit dan in het gezicht wrijven?

 5. 7

  Ach, gelukkig laat de PVV met de overmoed van het verkiezingssuccess nu haar ware kleuren zien. Zelfs op Geenstijl vindt men dit belachelijk, ook in de comments.

 6. 8

  Leuk, allochtonen pesten!
  We gaan ze helemaal gek maken daar in Den Haag!

  Ik pleit voor een cordon sanitaire. Ze maken het er zelf naar.

 7. 9

  Tis al heel vaak gedaan dit trucje, maar t blijft toch altijd leuk en erg verhelderend:

  De PVV in Den Haag wil een tijdelijke ‘jodenstop’ om een einde te maken aan de problemen bij het Haagse amateurvoetbal. Dat stelt de partij in vragen aan het stadsbestuur. Zo’n stop zou moeten gelden voor clubs die kunnen aantonen dat wanbetalingen, een tekort aan vrijwilligers en geweldsincidenten te wijten zijn aan het hoge percentage joden.

 8. 10

  Ik ben benieuwd waar de voetbalclubs de vrijwillige statistici vandaan gaan halen om ‘aan te tonen’ dat een tekort aan vrijwilligers te wijten is aan het hoge percentage niet-westerse allochtonen.

 9. 11

  Ben ik nou de enige die zich vooral suflacht om dat ‘verplicht vrijwilligerswerk’, alsof het zo van Stalin is overgenomen…

 10. 15

  @ #13 en #14 het is al zover, de love baby komt eraan:


  Ons aller PVV-hardbody Daniëlle de Winter SAMEN op een Haags terras gesignaleerd met Joker van RTL5-hit “Oh Oh Cherso”. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/09/primeur_oh_oh_cherso_joker_dag.html

  Overigens vind ik het erg prettig dat ik in de afleveringen van Oh Oh Cherso die ik tot nu toe heb gezien geen politieke uitspraken heb gehoord. Ik vind die jongens en meisjes uit Duindorp namelijk erg aandoenlijk, oprecht en ongecompliceerd geil. Je zal van mij geen zurige culture waarde-oordelen horen. Ik maak me hooguit een beetje zorgen over het watermanagement van Kreta. Maar als een van de Oh Oh Chersoos opeens zou roepen “alle Marokkanen de Noordzee in!!” zou dat toch behoorlijk mijn kijkplezier bederven.

 11. 18

  Leden die niet betalen, zijn toch gewoon geen lid meer? Bovendien, als een lid een betalingsachterstand heeft, kan hij zich niet overschrijven naar een andere club. Die “Zwarte lijst” (pun intended?) is dus helemaal niet nodig.

  @17: als het waar is, is het dan ook een Godwin?

 12. 20

  veel nazi’s zijn geschrapt als lid van de NSDAP wegens wanbetaling.

  dus niks aan de hand toch ?

  /sarcasme noopt tot übergodwinnen

 13. 21

  Media zouden moeten stoppen om meningen te berichten, maar weer naar resultaat gerichte berichtgeving, alleen iets melden als je iets voor elkaar krijgt. Wordt een beetje ziek van het melden van opinies in de Nederlandse media.

  Doordat de pers alleen maar die meningen berichten die ze ‘menen’ relevant te zijn, krijg je linea rectaal een politieke voorkeur van die media bericht, en die kunnen ze meteen weer in hun eigen reet douwen, deze dus ook, bukken effe Carlos.

 14. 22

  kan me best voorstellen die maatregel.. wat is er mis aan het afdwingen van quota die positief uitvallen voor minderheden?.. Wordt al jaren gedaan door de linkse goegemeente als het gaat om allochtonen, vrouwen etc.

  de blanke autochtoon is in dit geval de minderheid..

  ===> Voorgestelde maatregel is dus TERECHT!

  lees ook dit berichtje..

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/991079/2010/05/05/Nijmegen-pikt-allochtonenstop-niet.dhtml

 15. 23

  Om maar te zeggen dat politici ook niet dom zijn, en dus geen oog meer hebben voor dingen voor elkaar te krijgen, maar alleen nog maar elkaar proberen af te troeven op radicale idiote meningen te schreeuwen ipv werkende oplossingen, misschien dat daarom de PvdA zo impopulair is.

 16. 24

  Typisch PVV. Je signaleert ergens een issue en dat flikker je dan mega lomp op de politieke agenda. Een jaar geleden dacht ik nog dat de PVV door die lompheid zichzelf in de weg zou zitten bij het bereiken van politieke doelen. Vandaag de dag moet ik echter constateren dat de PVV taktiek werkt.

 17. 25

  @24, Ook ik dacht dat de luchtballon PVV door haar eigen lompheid vanzelf wel leeg zou lopen. Echter, de reacties bij de Telegraaf lezende, besef ik me inmiddels dat een deel van Nederland ethisch en mentaal inmiddels behoorlijk de weg kwijt is. Wordt dit onderhand geen zaak voor Volksgezondheid?

 18. 26

  Is u, afstandelijke lezer, bekend met de dingen van de dag ter plekke ..Wel eens langs de kantlijn gestaan?..ik wel menigmaal, mijn Pa was scheids in die dingen..kmoest mee, ik hou van hem…niet fijn die toestanden..voetbal zuigt en bovenal die pappa’s. Wat de PVV stelt is het ontbreken van betalingen..en tamelijk heftige emoties op de zijlijn..ik versta wat geschreeuwd wordt..dat is een gegeven.

  Niet jokken/negeren maar oplossen.

 19. 27

  @25 Afdoen als een zaak voor volksgezondheid werkt werkt juist als een catalisator. In de punten die de PVV agedendeert zit altijd wel een kern van waarheid. Door te reageren op de lompe vorm, het hele verhaal af te serveren en de ‘telegraaf lezende’ als idioot -of erger- weg te zetten voelt deze zich miskent. Ten dele terecht, want ergens zit altijd die kern van waarheid. Zie hier de prima voedingsbodem voor de volgende actie van de PVV.

 20. 28

  @Anton, [x]

  De Mos stelt dat “het ongelukkig gekozen woord allochtonenstop de discussie over de problemen binnen het Haagse amateurvoetbal ernstig heeft vervuild”. Daarom heeft de partij de vragen hierover aan het college teruggetrokken.

  Ook de KNVB keurde het voorstel van de PVV direct af. “Voetbal levert juist een zeer belangrijke bijdrage aan de integratie in Nederland”, aldus de bond. “Nergens komen zoveel culturen samen als op het voetbalveld en in de voetbalkantine”.

 21. 29

  knvb lult staccato. Wel eens in een kantine gezeten DJ..nou en?
  Papa haalt jongens(alleen maar jongens) snel naar huis, na mij en scheids verrot te hebben geschold.

  Er is hier, vanwege gestelde pvv dingen. een punt. Allemaal gratis..nou niet aldoende.

  Kijk.

 22. 30

  Leuk ALWEER een heleboel heisa omwille van de PVV met als practisch resultaat ZERO. Het begint me beetje de keel uit te hangen dat eindeloos gekwebbel zonder effect van de PVV, dat gebabbel aan de gebakstafel, dan liever theedrinken.

 23. 31

  @larie, het is een puntje, de omgangsvormen zijn soms abominabel
  manage die club op wanbetalers/gedragers, dit is gewoon onbehoorlijk bestuur (niet van de overheid)

 24. 32

  Ik kap af..het is het onderscheid te maken van een kleine groep sukkels in het voetbalding enzo en de meerderheid van die er aangenaam toe doet.

  Dan pas gaat het goed, niet eerder.

 25. 33

  PVV Den Haag wil ook een korte stop in het amateurhonkbal. Te lang is in het honkbal een soft balbeleid gevoerd. De PVV wil niet langer slagvaardig op treden, maar werpt dit balletje op, om andere balletjes af te vangeen. Binnen de PVV hoopt men wijd dat dit voorstel snel thuis gebracht wordt. Er buiten hoopt men dat de PVV op haar plaat gaat.

 26. 43

  De heer Anton Haris bin Amram heeft in een ander draadje beweert dat de moslims in Srebrenica de sharia wilde invoeren, dit als rechtvaardiging van een genocide. Nu zou ik kunnen aanvoeren dat de heer Hering (zoals hij eigenlijk gewoon heet) niet goed bij zijn hoofd is, maar dat is overbodig: iemand die linkt naar een artikel uit Elsevier is dat per definitie.

 27. 44

  42. su
  Waarom moet ik ingaan op een opmerking die voortkomt uit het niet juist lezen van de informatie in een artikel? Heb je gelezen hoe ze “democratisch” het bestuur hebben gevormd? Niet met twee maten meten. Wel Wilders veroordelen voor een zaak in welke hij niet schuldig is en dit met de mantel der liefde bedekken. Maar vooral principieel blijven, daar komen we allemaal verder mee.

  43. ALO
  Je hebt geen recht van spreken als je de discussie niet aangaat. Je geeft je behoorlijk te kennen met je fascistoide trekjes. Richt een commitee op met als doel Elsevier te bannen, zijkert.

 28. 45

  @44: Ja, ze zijn op komen dagen op een ledenvergadering en hebben gestemd. Dat is hun democratisch recht als leden. Heb je daar moeite mee?

  Ik veroordeel Wilders niet, dat is voorbehouden aan de rechter. Kritiek heb ik er wel op.

 29. 47

  Je geeft je behoorlijk te kennen met je fascistoide trekjes

  Zegt iemand die genocide goedpraat? Het zou grappig zijn als je het niet meende. Hint: “fascistoide” betekent niet “iedereen die het niet met mij eens is”.

 30. 48

  @41
  Dit hele akkefietje laat precies zien wat er mis is met moslims in een voetbal-club: het enkele feit dat ze moslims zijn. Niet omdat je je contributie niet betaald, niet omdat je ouders geen tijd hebben een rondje te rijden voor een uitwedstrijd, niet omdat je de tegenstanders onder de grasmat trapt, nee, alleen omdat je moslim bent ben je niet welkom.

  Vanochtend gaf Richard de Mos bij Prem op radio 1 aan dat hij het een weloverwogenvoorstel vond, maar dat het woord “allochtonenstop” misschien onhandig gekozen was. Er moest gewoon gekeken worden of maximum aan allochtonen zou helpen deze actuele problematiek zou kunnen oplossen. Op zijn geheel eigen naieve manier bleef hij vasthouden aan zijn racisme: weliswaar zijn niet alle allochtonen schuldig aan de misstanden, minder allochtonen is wel de oplossing. In plaats van gewoon de raddraaiers te royeren.

 31. 50

  @35: een artikel dat als volgt begint:

  Bij voetbalclub GSC Esdo in Den Haag hebben Marokkaanse leden een coup gepleegd door in groten getale naar de ledenvergadering te komen, en daar een volledig Marokkaans bestuur te kiezen.

  nog serieus nemen is een ernstig teken van het niet helemaal willen begrijpen. Maar daar had je al eerder last van, met je beweringen dat moslims in Nederland eigenlijk helemaal geen stemrecht zouden moeten hebben en zich niet moeten bemoeien met zaken die de blanken aangaan.

 32. 52

  45. su
  Blijf bij je principes, hoor!

  46. ALO
  Oh, nu is meneer wel aan discussie toe? Was toch gesloten? Je lijkt wel op de aanklagers van Wilders, bij hoog en laag beweren dat hij dingen heeft gezegd die hij niet heeft gezegd. Best knap.

  47. JSK
  Was jij bij de discussie betrokken? Of ben je een intrigant die net als Carlos blind een domme demagoog als ALO volgt.
  Hint (1 van de definities van fascisme): Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
  Lijkt mij toch wel erg veel op “iedereen die het niet met mij eens is”. Verder nog wat?

  48. richard
  Lees het artikel nog even na.

  50. Migchiell
  Kun je even duiden waar en wanneer ik dat gezegd hebt? Je lijdt aan de ALO-ziekte, woorden verdraaien en dat vooral blijven herhalen, wordt het vast wel waarheid.

 33. 54

  @52: Niks principes. Gewoon de wet:

  BW. Artikel 2:37
  [..]
  2. De benoeming geschiedt door de algemene vergadering. De statuten kunnen de wijze van benoeming echter ook anders regelen, mits elk lid middellijk of onmiddellijk aan de stemming over de benoeming der bestuurders kan deelnemen.
  [..]

  Maar je ontwijkt mijn vraag: ben jij van mening dat een bestuur gekozen door de leden niet democratisch is? En zo ja, waarom niet?

 34. 55

  Tja, al die voetbalclubs krijgen subsidie, dus het is een beetje als ‘wiens brood men eet’. Nep fascistisch amateur voetbal. Het zijn net even een paar andere moves weetje.

 35. 56

  53. JSk
  Kan me niet herinneren dat je een actieve deelnemer was. Was je dat wel dan heb je verkeerde interpretaties gemaakt. Iets waar je je wel meer schuldig aan maakt. Maakt niets uit, maar dan dreinen dat je gelijk hebt en dat jou visie de enige juiste is. Snappie?

  54. su
  Geeft niet, hoor, dat je me niet begrijpt. Dat wil je nu eenmaal niet want je begint weer eens principieel over wetgeving. Wetten kunnen misbruikt worden voor ondemocratische zaken. Daar beschuldig je Wilders al te graag van. Je vraag is ruimschoots beantwoord.

 36. 57

  @56: Wetten kunnen misbruikt worden voor ondemocratische zaken.

  Ongetwijfeld. Echter de vraag was of in dit geval sprake was van onwettige handeling? Je enige antwoord lijkt te zijn dat niet iedereen evenveel recht heeft op democratie. Hoe Orwelliaans.