1. 2

  Toch een beetje irritant: meester leert klas hoe het moet.
  PvdA parallel? Klassiek links is dat toch? Tegenwoordig is het natuurlijk leren. Je moet wel meegaan met de tijd en dat laten zien ook.

  Ik vind het toch een beetje uhhhh…. stilstaand?

 2. 5

  En het is zo makkelijk. Voor de PvdA begin je met beelden van de Schipholbrand (veel gillende sirenes) met een omnieus muziekje eronder. Je knalt een krantenkop in beeld “11 doden”. Dan knal je wat koppen over dat rapport van pas geleden er overheen. Dan Rita Verdonk die zegt dat er “adequaat is gehandeld”. Misschien een paar keer loopen voor extra effect (vernietigende conclusie uit rapport – Rita zegt ‘adequaat gehandeld’ – vernietigende conclusie uit rapport – Rita zegt ‘adequaat gehandeld’ – etc.) Uitsmijter: “Nog vier jaar ‘adequaat’?” Beeld wordt lichter, vrolijke muziek, Wouter Bos spreekt wat vriendelijke woorden. “PvdA: voor echt adequaat bestuur” (Peer Mancini is dan weer uitermate geschikt om dit in voiceover te zeggen met zijn vertrouwwekkende stem)
  Voor het CDA en de VVD kan je ook zo een dergelijk filmpje verzinnen.

 3. 6

  Zoals Bos in NOVA zei, ze hebben verschillende regiseurs gevraagd een spotje te maken. Dit is de eerste van Eddy Terstal. Er volgen nog spotjes van andere regiseurs.

 4. 8

  Nou dit filmpje lijkt me duidelijk: De PvdA wil gewoon alle niet-religieuze kiezers van het CDA afsnoepen. Ze paaien ze met cetrum-achtige punten, en proberen ze van het CDA af te stoten door de non-religieuze punten te benadrukken. Verder wel het belerende toontje dat de doelgroep van het CDA gewend is. Dit filmpje heeft denk ik weinig korte termijn invloed (deze groep kiezers is vrij achterdochtig en zal de PvdA nog niet direct vertrouwen), maar het is misschien wel een goede langetermijn visie. Na Balkenende IV zullen deze mensen ontdekt hebben dat het CDA ze niet echt vooruit helpt en misschien wel PvdA durven stemmen.

 5. 9

  Wat nou, Klaas de Vries krijgt een ministerspost. Dat opgewarmde veenlijk ? Bewaar me, de ergste PvdA-er aller tijden. Om hem alleen al heb ik jaren geleden mijn lidmaatschap opgezegd.

 6. 10

  Om nog even wat aan te vullen op datgene wat ik al had geschreven in mijn artikel: ik moet wel toegeven dat ik het een vermakelijk spotje vind waar toch op een luchtige manier een boodschap verkondigd wordt.

  Zoiets subtiels hoeven we niet van het CDA, dan wel VVD te verwachten. Daarvoor dus respect aan de PvdA. Want ondanks dat het voor hen meer dan duidelijk zal zijn wat er op het spel staat op 22 november, blijkt dat de partij de goede smaak weet te behouden.