Privatisering, de laatste drempel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In de huidige beweging van privatisering en marktwerking zijn er bepaalde sectoren die nog over het hoofd worden gezien, want na de succesvolle privatisering van de NS en het aankomende vrijgeven van de energiemarkt blijven er nog enkele bedrijfstakken over die moeten worden opengebroken, zoals het koningshuis.

Op zich ben ik niet tegen het koningshuis, maar wel tegen de monopoliepositie van dit clubje elitaire mensen.
Het is niet dat ik WA zijn troon misgun, maar ik ben tegen het feit dat dat door geboorte wordt bepaald. Daarom wil ik bij deze pleiten voor het liberaliseren van de koningshuis-markt, teneinde te komen tot vrije marktwerking en concurrentie binnen het koninklijk gebeuren.

Het koninklijk huis moet klantericht zijn, aangezien de bevolking betaalt wat zij krijgen. En dus zou het meest klantvriendelijke koningshuis in aanmerking voor deze positie moeten komen.

Uiteraard leidt een en ander niet alleen onvermijdelijk tot een beursgang van het huis van Oranje, maar ook kan men duidelijk in de jaarverslagen lezen wat hare majesteit nou echt verdient, en waar het geld aan wordt opgemaakt.

Als leuk neven-effect zal de populariteit van de diverse leden van het koninklijk huis af te lezen zijn aan de stand van hun aandelen. “Effe checken wat mijn aandelen Maxima vandaag waard zijn”

De voordelen zijn enorm: Inzicht, Concurrentie, Klantgerichtheid, Duidelijkheid en Betrokkenheid van de burger. Voldoet een koning(in) niet meer, dan kunnen burgers gewoon overstappen naar de concurrent, en zullen de Oranjes een eigen onderkomen moeten zoeken, aangezien de paleizen dan bewoond gaan worden door een ander koningshuis.

En wie willen wij dan op de troon hebben als koning? Ikzelf wil de volgende mensen nomineren: Hans van Mierlo, Freek de Jonge en Jos Verstappen, maar wie wilt u als koning?

Keerzijde van het verhaal is wel dat iedereen met geld zich op de troon kan gaan richten, zoals Emile Ratelband, Joop van den Ende of Cor Boonstra…

0

Reacties (4)

#1 SalonSocialist

Beste Mensen,

Dat het konigshuis nog zoveel belangstelling heeft onder het Nederlandse volk is mij een raadsel.

Het feit dat konigshuis toch wel enigzins minachtend naar het voetvolk kijkt (de middelvinger van Friso is
nu wel bekend) doet daar volgens sommigen niets aan af.

Het nut van een koningshuis ontbreekt bij mij dan ook volledig. De margerita affaire heeft duidelijk gemaakt dat haar functie toch niet volledig symbolisch is maar om ook zo het nodige speurwerk te verrichtten.

Ik pleit erdan ook voor om het Konigshuis te reduceren tot het bezit van 1 of 2 paleisjes ( het paleis op de dam wordt omgebouwd tot studentenflats en dan is die wachtlijst ook weggewerkt), Nederland een president krijgt, de maandselijkse bijlagen voor het konigshuis men reduceerd met 75 %.
De lui hebben geld zat.

  • Volgende discussie
#2 Gorg

Nee. Weg met die zooi.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Grobbo

Ach, uit ceremonieel oogpunt en pr technisch is een koninklijk huis nog wel te rechtvaardigen, maar wat mij betreft iig geen enkele politieke macht meer, en gewoon belasting betalen net zoals alle andere nederlanders.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

Goed plan!

  • Vorige discussie