1. 2

  Gewond is natuurlijk niet erg netjes (maar wel risico van het vak), maar ik hoop dat ze hem niet meer terug Jemen in laten, tenzij om zich voor een rechtbank te verantwoorden.

 2. 4

  @3: Nee niet bepaald. Doe beter geen zou ik zeggen, maar jij hebt daar vast andere ideeën over? Sowieso zou Jemen er goed aan doen extreem te federaliseren (Zwitsers model?), zodat de centrale regering eigenlijk geen ruk te zeggen heeft.

 3. 5

  Ik ben geen Jemen-deskundige, maar ben in zijn algemeenheid bang dat in veel landen de ene machtswellusteling vervangen wordt door de andere. Wat dat betreft groeien de Arabische landen en bijvoorbeeld Nederland naar elkaar toe ;-)

 4. 6

  @5: In het geval Jemen is de kans daarop iets kleiner. Het land is namelijk nogal kunstmatig. Het noorden en zuiden zijn ooit gefuseerd in een soort post-koude oorlog enthousiasme, maar eigenlijk zijn ze daar al lang van teruggekomen. Daarnaast zitten er nogal wat religieuze tegenstellingen in het land, dat tot voor 1990 al heel lang (misschien nooit, maar dat zou ik even moeten wiki-verifiëren) geen politieke eenheid is geweest.