Post zonder naam (9188094)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een prefab op de prairie, nabij Lake Pepin, Minnesota.

The residential architect, who believes in what he calls “democratic architecture,” believes that prefab will be a way to “provide modern design at a price most people can afford.” (StarTribune.com).
login: ‘universele’ pass: ‘login1’

0

Reacties (2)

#1 caprio

Doet me beetje denken aan ‘Farnsworth House’ van Ludwig Mies van der Rohe, of Philip Johnson’s Glass House in New Canaan (resp. 1946 en 1948). Overigens hebben ze de Glass House ommuurd met een enorme stenen vestiging, en toen we kijkje wilden nemen werden door een ontzettende ouwe lul van een chagrijn (ik vermoed dat ie impotent was) van het terrein gestuurd, waarbij ik m nog een slekker treiterde door supersloom te zijn en m waarschuwde dat ie moest oppassen, toen liep ie enigszins zielig en minstens zo gefrustreerd als ervoor met z’n strohoede kop terug naar zijn glazen huis. Om maar aan te tonen dat theorie (democratisering en openheid) niet altijd beleden wordt zoals het was bedoeld.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Mooi verhaal caprio! Belachelijk om om zo’n bijzonder gebouw dan weer een muur te plaasten voor privacy, dan is het hele effect toch weg ?

Glass House in New Canaan

Misschien dat je dit ook wel interessant vindt, iets vergelijkbaars:

Peter Vetsch home and atelier, Dietikon, Switzerland, 1978

https://sargasso.nl/index.php?p=1950

  • Vorige discussie