Poll – Digitale Duiding

Webloglezer, u was er al bij toen het legendarische Alt0169 de nederlandstalige weblog uitvond. Op het immer dynamische Tonie.net participeerde u actief mee in de opkomst en afgang van de fortuynistische revolutie. En terwijl hele volksstammen tijdens het acht-uurjournaal nog met bier en etenswaren naar de beeldbuis gooien reaguurt u alweer jaren op GeenStijl. Voor u kent het downloaden van films en muziek allang geen geheimen meer. Uw dagen worden vanzelfsprekend gekleurd met de klanken van de honderden internet radiostations. Podcasts luisterde u al toen Nico Dijkshoorn ze maakten nog voordat Adam Curry ze überhaupt had uitgevonden. Al-Jazeera leest u met koffie op het werk en VPRO’s Tegenlicht bekijkt u altijd online, (naakt) om drie uur ‘snachts.

Als webloglezer loopt u ver vooruit, maar uw exclusieve positie lijkt in gevaar. Dezer dagen wordt interactieve informatievergaring aan miljoenen Nederlanders opgedrongen, digitale televisie lijkt volwassen te worden, of toch (nog) niet? Kortom, nu met het nieuwe initiatief van KPN de kloof tussen televee en internot definitief lijkt te zijn geslecht en miljoenen Nederlanders net zo interactief dreigen te worden als u wordt het tijd om u te vragen naar uw mening: Wordt het wat met dat KPN Mine ?

a) Ja, de toekomst is begonnen
b) Nee, duur en lage kwaliteit
c) Nee, geef mij maar UPC, Versatel of een andere concurrent
d) TV?! Dat keek ik voor het laatst in 1997
e) Iets anders nl.

 1. 1

  Heb de demo gezien en begon keihard `AAAHHHH` gevolgd door `NEEHEEEE` te roepen. Vooral toen die mevrouw met die kraakkstem begon te spreken over `Het enige wat je nodig hebt…` en `JIJ bepaalt…` en `Je hoeft nooit meer…` en `Doe je heel eenvoudig…` en `Whatever, whenever…`. Echt waar…

 2. 3

  Ik denk dat’t uiteindelijk wel gaat lopen.

  Maar het internetplusbellen van KPN kende nog veel (vooral administratieve) kinderziekte. Dat zal hier ook wel bij zijn.. Ik heb nu digitale tv, en dat bevalt me best :)

 3. 5

  Ik haat kastjes onder mijn tv! Net als de Xbox, exit troep, leve de pc/apple.

  volgens mij is dat ook simpeler voor de a-technische mede-mens.

 4. 10

  KPN is hier al wel heel lang mee bezig. Ik ben ooit in het zenuwcentrum van een proef in Amsterdam geweest. Dat was inmiddels al weer ruim tien jaar geleden. Of het wat wordt? Ik denk dat het resultaat in de buurt gaat komen van wat InvertedPantsMan zegt. Tv op deze manier je huis binnen halen heeft de toekomst. On demand. Lekker zelf bepalen wat en wanneer je wil kijken. En tussendoor lekker retro op je Xbox of PS2 een suf spel spelen.

 5. 11

  “en VPRO’s Tegenlicht bekijkt u altijd online, (naakt) om drie uur ‘snachts.”

  Hoe!? U bent klaarblijkelijk nog veel verder technologies gesproken heer Carlos, dat u van uw webloglezers het nachtelijk gedrag inclusief kledijstatus zo haarfijn kent.

 6. 13

  E.e.a. zal in tussenfase kinderziektes opleveren,..maar als standaardisering een feit is is deze ontwikkeling m.i. niet te stoppen. A) dus!
  Maar,..er vallen reeds slachtoffers! In Brabant is een vrouw onder uiterst verdachte omstandigheden met afstandsbediening en ingedeukte schedel aangetroffen. Het moordwapen, een platte beeldbuis- TV, lag naast het slachtoffer.

 7. 15

  d

  TV is voor voetbal, bier en chips.
  Maar goed achterhaald verouderd niet! Zojuist nog online een nieuwe pick-up naald besteld.

 8. 16

  Ik zie het wel zitten. Vooral Programmagemist (de digi-TV variant van Uitzendinggemist.nl) zou ik gaan gebruiken. De digitale UPC mediabox echter gaat de deur weer uit: traag en oud.

 9. 17

  Digitale TV moet voor mij aan een aantal eisen voldoen voordat ik het aanschaf:

  – Moet op meerdere TV’s in huis verschillende kanalen kunnen ontvangen
  – Ik wil zelf kunnen kiezen wat ik voor zenders inkoop en niet dmv koppelverkoop het Lifestyle opgedrongen krijgen
  – Het moet kunnen praten met een digitale dvd recorder, zodat ik niet elke keer de tuner op het kanaal hoef te zetten dat ik wil opnemen.

 10. 18

  Ik ben niet die fanatieke weblogger die in het verhaal wordt voorgesteld, maar ik heb alleen digitale TV van @home. Toendertijd genomen om mijn Italiaanse taalkennis bij te kunnen houden via RAI Uno. En ik kan er alle regionale omroepen op ontvangen, altijd handig voor mijn vak. Misschien heb ik KPN mine niet helemaal goed begrepen, maar alles wat zij bieden kan ik met mijn huidige TV, een DVD-recorder en showview.
  Ik heb overigens niemand horen vertellen wanneer je dan al die honderden leuke programma’s moet bekijken. Een mens wil toch ook wel eens iets anders? Bovendien een weblogger heeft er sowieso geen tijd voor.

 11. 21

  ik heb hier een mpeg-encoder. werkt als een ware tierelier. analoog erin en digitaal spul komt eruit. als m’n dochter roept ‘ja pap!’ drukken we op record. gelijk saven die handel! ik kan ook op pauze drukken en naar de wc lopen.

  maar goeds… straks gaan de omroepen uitzending gemist via torrent files aanleveren en dan staat die kpn-bak voor niks onder je tv lelijk te wezen!

  wat zeg ik: nu al overbodig!

 12. 22

  d

  @Laurens L: nee, de lijdende vorm is helemaal de bom :)

  Bij zo’n merk hoort natuurlijk een verhaal. Maar het zou beter zijn als je een Bright-achtige video hebt waarbij je als consument eerst denkt ‘cool, dat wil ik ook’ en pas daarna een promoverhaal *wil* volgen.