Poll des Wochenendes – Vrijgezellenfeesten

Uit het gemeentearchief van het Amsterdamse dorpje A.:
“Uitgaan in de binnenstad wordt weer leuk: het bestuur bevordert kwaliteitstoerisme (minder sex en drugs, havoc and chaos, vrijgezellenfeesten en brallende bezoekers, meer cultuur en tolerante stad)”. Dat was 21 februari 2003. Maar vier dagen later verzocht de stadsdeelvoorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Centrum, Anne Lize van der Stoel burgemeester Cohen alweer om de noodverordening -die o.a. ongewenste vrijgezellenfeesten acuut kon schorsen- voor de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk op te heffen, omdat de situatie daar alweer verbeterd zou zijn (bron).

Inmiddels zijn we vier jaar verder en vragen wij u hoe de situatie omtrent vrijgezellenfeesten als meest beruchte tegenpool van het kwaliteitstoerisme er nu voorstaat? Klik door naar de poll:

[poll=90]

  1. 1

    Anders, nl. de bachelor-nieuwe-stijl wordt geintroduceerd. Hierbij omarmt het kwaliteitstoerisme de vrijgezellen ipv tegenpool te zijn. Uitstapjes kenmerken zich door een luxueus, cultureel hoogstaand en gemoedelijk karakter, waarbij de vrijgezel nimmer in potsierlijke kledij over de Wallen wordt gebrald. Zo wordt de Amsterdamse bachelor een succesvol exportartikel.

  2. 3

    Ik kan er helaas weinig mening op los laten, want ik heb weinig kennis van de overlast door vrijgezellenfeestjes. Af en tie zie ik wel eens een groepje vrouwen over straat lopen, waarvan er eentje belachelijk verkleed is, maar daar heb ik verder op een lachstuip na geen last van.