Een nieuwe column van Mohammed Benzakour. Die is ook in VolZin verschenen.

Schaduwrijke tuinen met bomen vol zoete vruchten. Rivieren met wijn. Wijn waaraan je je eindeloos kunt laven zonder dronken te worden. Rondvliegende gebraden duiven gevuld met pistache. Dorst bestaat niet. Honger bestaat niet. Evenmin uitscheiding. Doezelen op zijdezachte sofa’s. Elke dag nieuwe kleren. Elke dag stralend weer. Elke nacht omringd door beeldschone maagden en parelachtige jongelingen.

Dit ongeveer is het Hof van Eden dat moslims wordt voorgespiegeld. Als ze maar hun best doen. Als u het mij vraagt: een regelrechte hel. Je leven lang braadduif nassen in ‘n aangeharkte bloementuin is een taakstraf van groot formaat. Ik wil door sneeuwheuvels ploeteren, dorre woestijnen, schorpioenen vangen, zilverruggen bespieden in jungles, woeste zeeën bevaren. Aan nieuw schoeisel heb ik een grafhekel, het lekkerst zitten afgedragen mocassins. Ik zet het liefst m’n tanden in ‘n zure granny smith en na een diner (geen duiven aub) verkies ik Grand Marnier ver boven wijn. En als ik dan toch stevig aan de fles ga, stel ik enige roes toch zeer op prijs. Erna wil uitgebreid kunnen pissen en poepen. En, misschien verbaast het u, ik ben niet zo dol op maagden. Al die bloederige lakens, getver. De beste seks geniet je met ’n midtwintiger die van toeten en blazen weet.

Nee, dat eeuwige paradijsbestaan is niet erg aan mij besteed. Een dagje, desnoods een weekje, oké, kan aardig zijn, maar eindeloos om m’n oren vliegende braadduiven, non merci, laat ze iemand anders lastig vallen.

Toen ik onlangs las over een ontdekking door Britse wetenschappers kreeg ik het even benauwd. Ze hadden blootgelegd hoe een bepaald soort platworm in staat is om eeuwig jong te blijven. Het is een wat ingewikkelde theorie, maar ‘t komt erop neer dat platwormen een wezenlijk onderdeel van hun DNA, de telomeer, op lengte kunnen houden tijdens de deling. Een telomeer is vergelijkbaar met het plastic uiteinde van een veter. Normaal rafelt bij iedere deling het uiteinde een stukje verder uit zodat de cel langzaam sterft. Menselijke cellen bereiken dit stadium na circa 60 delingen. Maar platwormen kunnen de telomeerlengte behouden zodat de cel zich eindeloos kan blijven delen. Voilà: eeuwig leven. Voilà: De Onsterfelijke Mens ‘n stapje dichterbij.

Als het zover is ben ik al dood. Gelukkig maar. De enige zin van ‘t leven is dat het ’n keertje ophoudt.

Foto: Boogies with fish

Reacties (5)

#1 Taco Zip

“Erna wil uitgebreid kunnen pissen en poepen.”
Wie is Erna?

  • Volgende discussie
#2 Bullie

Erna Maals, natuurlijk

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mihai Martoiu Ticu

Krijgen moslima’s ook van die maagden?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 HansR

De enige zin van ‘t leven is dat het ’n keertje ophoudt.

Dank. Mooi gezegd!
I’ll drink to that.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 piet de nuttige idioot

dat van die maagden heb ik ook nooit begrepen. Jakkes. Om over m’n eigen ontknaping nog maar te zwijgen. ’t Is nog een wonder dat toen de moed me niet definitief in de schoenen is gezakt. Snap ook niks van dat ophemelen van ‘de eerste keer’. Gelukkig kreeg ik er naderhand wat meer handigheid in.

  • Vorige discussie