1. 5

  Ik vermoed dat de wil er wel is maar de lieden van wiekieliek slechts een (1) taal spreken..dat geeft me te denken. Wordt je al snel een tunnelvisiepersoon/denker.

 2. 6

  De casus is de moeder van deze bevlogen meneer. Indoctrinatie tot aan het merg van Assange. Lees over zijn opgroeitijd. Het gaat niet fraai aflopen met deze moedige maar enigszins verblinde man..jammer. Eerst Russisch en chinees leren dan erin duiken en dan alles op tafel gooien…gemiste kans.

  Maar zoals iemand hier al eerder opmerkte “elke revolutie eet zijn eigen kinderen op ” of zoiets.Robespierre equals Assange

 3. 9

  @ #4
  Het is de U.S.A. die zichzelf op een hogere morele standaard heeft geheven daarom is het dan ook meer dan terecht dat er een grotere ophef is als Amerika de fout ingaat.
  Voor Amerika moet namelijk gelden practise what you preach (helaas doen de Yanks dat niet)

 4. 12

  Dat kan ik niet vatten Olav….tis allemaal vreemd wat er over ons hoofd gebeurt. ik realiseer me al geruime tijd dat de maatschappij lagen heeft. Jij en ik wonen in een laag. Als er dan iemand kond doet vanuit een andere laag wil ik ook alle visies vanuit die andre laag zien, dan kik ik. Niet maar eentje dat is bias.

 5. 13

  ondertekend, eens met de strekking. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, en we hebben een historie van het beschermen van mensen die vervolgd werden om hun mening.
  Zeker een Liberale regering moet dit aanspreken, dus ik hoop dat Rutte zich ook aangesproken worden.
  Mocht Assange dan zo achterlijk zijn gebleken om wel te hebben gedaan waarvan hij verdacht wordt in Zweden, dan kan hij alsnog om die reden de bak in en moeten we hopen dat het Wikileaks netwerk sterk genoeg is om door te gaan.
  Ben alleen wel bang dat de CDA kant van onze regering de Amerikanen weer niet voor het hoofd wil stoten, en/of dat we dankzij ons Atlantisch (CDA gestuurd) verleden teveel te verliezen hebben (kernwapens in .nl en wat nog meer zij aan bagger die uit de beerput komt)

 6. 14

  Larie, hoe moet Wikileaks nu weten wat er in de koffer van Poetin zit? En waarom verwijt je ze dat ze dat niet weten? Voordat ze het kùnnen weten zal toch eerst iemand dat moeten lekken, nietwaar. Wikileaks lekt niet zelf informatie, ze bieden anderen de mogelijkheid dat te doen. Dat is nu net hun hele kunstje. Als je er niet zelf over gaat lopen opscheppen (zoals Manning) dan is je anonimiteit gegarandeert bij Wikileaks.

  Dit begrijp je toch zeker wel? Ondanks de wartaal die je vaak uitslaat dacht ik nog wel dat je redelijk intelligent was.

 7. 15

  ik geef het op…skuus.

  Hogere standaard? zoals wellicht China noemt zichzelf “het midden van de wereld, 中國. ( in ping ying..wat ik nu leer btw is dat zhong guo) Overigens kan ik me daar naar schikken…ik vind het prima ik schik me wel.

  In de door jouw vermalijde USA komt meer naar boven dan in deze piepkleine wereldprovincie.

 8. 16

  Hohoho (tis bijna kerst) wiki dringt binnen hey.

  Ik ben een stofje en schep niet op.

  Wartaal..aha kwestie van denken en doordenken.

 9. 20

  Waarom zeg je dat Olav..ik spreek chinees/arabisch/indonesisch/duits/engels/frans/beetje japans/grieks/latijn ..lees de sites daar..zij hebben ook likiedingen.je moet er een beetje doorheen ploegen..dan merk ik op dat wikileaks wel heel eenzijdig is kwa blootgeven. Denk ik gooi dan alles op straat, doen ze niet omdat de taalvaardigheid er niet is. Angelsaksische/frankofonen spreken slechts hun eigen lingo..maakt het wel enigzins beperkt wat deze mensen/organisaties stellen.

  Amerkia, wat zeg..het westen is dood..een druppel op de mondiale kokende plaat.

  welke mand?

 10. 21

  Het zou wel in de mooie traditie van Nederland zijn: veel werken elders verboden werden hier gedrukt. Discorsi etc van Galileo bv, het werd in 1637 in Leiden gepubliceerd. En zo kennen we er nog wel een paar. Openheid, vrijheid te publiceren wat ongewenst was.

 11. 22

  boel druppels maken een boel stoom, beetje zinloos om die druppels nu maar te stoppen, je kan beter proberen de stroom te versnellen mijns inziens

 12. 26

  @larie: ligt er aan wie er wint he, die schrijft de geschiedenis. Kan inderdaad zijn dat Assange als een soort terrorist wordt neergezet die de rust in de staat verstoorde, of, als Wikileaks inderdaad meer openheid en eerlijkheid bij overheden bereikt, dan wordt hij in de geschiedenisboeken opgenomen in rijtjes van andere verlichte geesten me dunkt

 13. 31

  Het is te gemakkelijk voor de Amerikanen om Wikileaks de schuld te geven van het op straat liggen van informatie. Daar zijn ze zelf debet aan: de gegevens waren toegankelijk voor 3 miljoen mensen!!!

  Verder vind ik het hele verhaal van de dagvaarding door Interpol terwijl de advocaat van Assange gewoon contact hield met de Zweedse autoriteiten bijzonder vreemd. Het wekt een onfrisse indruk.

 14. 32

  Ik denk dat -ook- Rutte het niet in zich heeft ( en Assange zou uitleveren ). Want als Amerika dat vraagt dan doe je dat. Soort van in de bus opstaan voor oudere mensen.

  Maar het boeit niet want er zijn oneindig veel mr. Assange’s.

 15. 34

  Ik ben wel benieuwd naar de mening van dat blonde meisje van de VVD hierover. Die met die leuke glimlach, die wel eens wat met privacy doet… kom, hoe heet ze.

 16. 38

  Nu nog groep 6 van basisschool De Schakel te Nuenen overhalen om in z’n geheel deze internet-petitie te tekenen en premier Rutte zit goed klem, me dunkt.

  Ik krijg wat van die “valse daadkracht” internet-petities…