Pegida bij EenVandaag

ANALYSE - Net voor kerst had EenVandaag een uitzending over Pegida. Deze Duitse beweging is tegen de ‘Islamisering’, maar heeft niets tegen Syriërs hoorden we, maar weer wel tegen Serviërs en Tunesiërs.

Dan moeten we toch maar eens even de cijfers van Duitsland erbij pakken. Doen we meteen ook die van Nederland en een aantal andere landen erbij.

De inleiding van Pieter Jan Hagens zet de toon: ‘Bijna 18.000 mensen demonstreerden gisteravond in Dresden tegen de islamisering van Duitsland.’

Iets van ‘vermeende’ of iets dergelijks ontbreekt.

sitestat

Vervolgens zien we ‘Ed aus Holland’ en die horen we zeggen dat ze niets tegen Syriërs hebben, maar wel tegen Tunesiërs en Serviërs. Ook een mevrouw heeft het later in de uitzending over de Tunesiërs.

Dit zijn de cijfers van 2008 tot en met 2013 van Servische, Tunesische en het totaal aantal asielzoekers van een aantal EU+ landen plus het totaal van de EU plus Noorwegen en Zwitserland.

Dat valt dus wel mee. Wat de Serviërs met de islamisering te maken hebben is mij niet helemaal duidelijk. Slechts 3% van de Servische bevolking is moslim volgens de CIA.

Hier de cijfers van de eerste tien maanden van dit jaar. Ook weinig spectaculair, behalve de Syriërs natuurlijk.

Dan kijken we ook nog even naar de toekenningen. Van 2008 t/m 2013 krijgen maar zeer weinig Tunesiërs en Serviërs een verblijfsvergunning asiel.

Dan ook nog de eerste drie kwartalen van dit jaar en dan zien we dat 130 Tunesiërs en 300 Serviërs een verblijfsvergunning hebben gekregen in de EU+. In Duitsland dertig Serviërs en nul Tunesiërs. In Nederland zijn die cijfers nul en nul.

Dat schiet dus niet op met de islamisering.

Triest weer te zien dat de interviewer alleen maar een microfoontje vasthoudt. Van enige kennis van zaken was weinig te merken.

Lees ook eens: Geert Wilders heeft zeer goed nieuws voor alle islam… …ofoben/critici/alarmisten

Via flipvandyke.nl

Reacties (25)

#1 Max

Ik doe mijn stinkende best, echt. Mijn vriendin is moslima, mijn buren rechts zijn moslims, ik heb 2 collega’s die ook moslim zijn, maar het lukt me maar niet om geïslamiseerd te raken.
Toch benieuwd hoe die Duitsers dat doen.

 • Volgende discussie
#2 dus

@1: Geduld… ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

“Wat de Serviërs met de islamisering te maken hebben is mij niet helemaal duidelijk. Slechts 3% van de Servische bevolking is moslim volgens de CIA.”

Waarschijnlijk speelt daar iets anders mee. Een paar maanden geleden heeft een Serviër een (Turks) meisje doodgeslagen nadat zij twee andere meisjes die door hem en een groepje landgenoten belaagd werden te hulp schoot. Sindsdien liggen Serviërs dus ook wat minder in de Duitse publieke opinie. Overigens had ik al eerder begrepen dat Pegida toch in algemeen graag minder migranten Duitsland in ziet komen (en er ook liever meer weer gedwongen ziet verdwijnen). Politiek ligt Pegida trouwens ook een beetje in een spagaat, want ze zijn ook in elke zin tegen de (uitdrukkelijk seculiere en net als Pegida, volgens Pegida zelf, feministische) PKK, die toch behoorlijk fanatiek tegen IS vecht. De PKK is zelfs de enige organisatie die met naam genoemd wordt in de 19 punten van Pegida.

Kortom er zijn genoeg bewijzen om aan te nemen dat Pegida (ondanks de naam) zich niet specifiek op islamisering richt, maar op immigranten in het algemeen. Anti-islamisering wordt daarbij vooral hoog in het vaandel gezet, omdat daar tegenwoordig makkelijk mee te scoren is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 zmoooc

Ik doe ook mijn stinkende best. Bij het vieren van de verjaardag van zmooc junior III op het “witte” kinderdagverblijf doen we altijd de favoriete tractatie van de kinderen, een stukje crea bea van de vrouw uit de oven met een plakje spek eromheen. Smullen.

Bij de verjaardagen van zmooc junior I en II op de “zwarte” school leggen we meestal tactvol uit “dat Annouar en Wisdom geen varkensvlees lusten”. Zelf met een kleine wansmaak achterblijvend, maar stilletjes accepterend dat die aanpak op ons niet geheel duidelijke wijze toch tot de standaard verheven blijkt op de van oorsprong katholieke basisschool.

Geen moslim die je er de schuld van kunt geven, maar ik kan me stiekem best wel voorstellen dat er groepen mensen zijn die van mening zijn dat hier in het verleden toch iets teveel ruimte is gegeven in onze pogingen de multiculturele samenleving te bewerkstelligen (in plaats van te integreren). Maar dat los je niet op met een demonstratie, maar door gewoon lekkere spekjes-hapjes te trakteren op school en er naar keuze ook wat spekjes-vrije hapjes bij te doen voor de islamitische medemens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Richard

Iemand onlangs nog in Frankrijk geweest? In Parijs misschien?

Schijnt dat het publiceren van tekeningetjes nogal wat teweeg brengt.

Heeft niks met de islam te maken hoor. Eg nie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Sasha Berkman

@5: Ik zou er ook doodziek van worden als er steeds op je gescheten wordt door PVV achtige untermenschen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@1: In Dresden doen ze dat vooral niet (want voor Duitsland een bijzonder laag percentage moslims, van de ruim een half miljoen inwoners bezoeken er ongeveer 755 het vrijdagsgebed in een moskee). Het lijkt daarom ook verdacht veel op het Rucphen-fenomeen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Flip van Dyke

De hoofdleuze is ‘Patrioten gegen die islamiserung des Abendlandes’.
Het blijft het raar als je gaat mekkeren over de immigratie en dan komt met het voorbeeld van Serviërs waar er maar een handjevol van een verblijfsvergunning krijgt.

Tunesiërs idem dito. Die mevrouw in het filmpje heeft er ook over. Waarom komen die mensen asiel zoeken als wij er gewoon op vakantie kunnen gaan. ‘Er gebeurt ons toch ook niets?’
Toen bedacht ik me toch effe een knoeperd van een Godwin!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 tigger

@8: Het is ook gek als ze tegen immigratie zijn maar zich wel laten opjutten door “Ed aus Holland”.
Misschien dat het dan toch aan huidskleur/afkomst ligt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 zmoooc

@9

Misschien dat het dan toch aan huidskleur/afkomst ligt?

Je vergeet de meest voor de hand liggende: cultuurverschillen. En vaak niet zomaar cultuurverschillen, maar verschillen die een vergelijking met een cultuur (van religie) die “we” zelf juist achter ons hebben gelaten opdringen en daarmee verschillen die niet geheel onterecht worden ervaren als een stap terug in de ontwikkeling van onze steeds meer seculiere en rationele (en onpersoonlijke) maatschappij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Bismarck

@10: “een stap terug in de ontwikkeling van onze steeds meer seculiere en rationele (en onpersoonlijke) maatschappij.”

Ook dat is onwaarschijnlijk want 1 van de 19 punten van Pegida betreft juist het behoud van de joods-christelijke cultuur van het “Avondland” (een bijzonder ouderwetse naam voor Europa) en komt daarmee juist als erg conservatief over. Bovendien, zoals al eerder vermeld, Pegida richt zich ook (specifiek) tegen de seculiere beweging PKK.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Richard

@6: sasha,

Sta je nog steeds achter jouw reactie hierboven of heb je ondertussen je mening gewijzigd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 JANC

@5: Ik heb de koran er nog eens bijgepakt. Kun je mij eens de bladzijde of het hoofdstuk noemen waar “schiet mensen neer met een machinegeweer staat”?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 lapis

@13:

Ka’b bin al-Ashraf (Hebrew: כעב אבן אלאשרף‎ Ka’b iben al-Ashraf, Arabic: كعب بن الاشرف‎, died 624) was a poet who criticized and mocked the Islamic prophet, Muhammad, who, in turn, ordered him to be killed. Ka’b was born to a father from the Arab Tayy tribe and a mother from the Jewish Banu Nadir tribe; he was recognised as belonging to his mother’s tribe, in which he was one of the leading men.

The order to kill Ka’b is mentioned in three hadith in the Sahih al-Bukhari.

Zie hier.

Edit: dit is trouwens slechts voor als je het oprecht interesseert, kom alsjeblieft niet met ‘ja maar dat is niet de Koran’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 analist

@14: Dat is geen machinegeweer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 JANC

@14: Interessant. Maar waarom mag ik niet komen met dat het de Koran niet is als ik woordelijk vraag waar het juist daar zou staan? Een beetje als stellen dat Henry Ford verantwoordelijk is voor de Tweede Wereldoorlog, want Hitler liet zich inspireren door het boek “mijn leven en werk” (zelfs in de titel van het boek van Hitler zie je dit terug). Als ik het goed begrijp is dat Sahih al-Bukhari overigens een boek dat (voornamelijk) leidend is voor een bepaalde stroming binnen de islam. Wederom dus weer verwarring en wederom alle moslims verdacht maken.

Oh en wat #15 ook schreef. Maar daar mogen we vast ook niet mee komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 lapis

@16: Als ik het goed begrijp is dat Sahih al-Bukhari overigens een boek dat (voornamelijk) leidend is voor een bepaalde stroming binnen de islam.

Ja, de soennieten. Van het sji’isme weet ik verder niet veel, maar volgens mij gebruiken die in grote mate dezelfde soenna, met uitzondering van bepaalde overleveraars die ‘Ali vijandig gezind waren (zoals Aïsja). Of deze ahadieth daar onder vallen weet ik niet.

Edit: om verwarring te voorkomen: de soennieten danken hun naam volgens mij grotendeels aan hun conflict met (nagenoeg uitgestorven) filosofische stromingen zoals de Moe’tazilieten, die zich in plaats van de soenna op de menselijke ratio richtten – de moderne sji’ieten laten zich ook sterk inspireren door de soenna. Maar als iemand hier meer van weet hoor ik het graag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Thallman

Wat in deze hype vergeten wordt is dat “extreem-rechts”, wat pegida helemaal niet is maar dat terzijde, helemaal niet populair is in Duitsland. Het is extreem-links dat mateloos populair is in Duitsland, in Saksen, de thuisstaat van pegida is de onbeschaamd communistische parij Die Linke vele malen populairder dan het braaf-rechtse pegida.

Hoe graag ik ook een rechtse ommekeer in Duitsland zou zien, het zit er gewoon niet in. Duitsers -Beieren uitgesloten- zijn zo links als de neten en maken zich meer zorgen over tsunami’s die kerncentrales raken dan over de onvermijdelijke afschaffing van Duitsland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 analist

@18: itt tot jou hebben zijn iets geleerd van de periode 1932-1945

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Thallman

@19
Van angst om als niet nazistisch genoeg gezien te worden, tot angst om voor nazi te worden uitgemaakt. De motivatie is niet veel anders, Duitsers zijn bange mensen, dat kan meerdere kanten opwerken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Pineaux

@17: Meh, wat een moeilijk gedoe allemaal… Het is toch heel makkelijk te duiden:

Zij die de Sabbat breken moeten worden geëxecuteerd 31:14

Ieder die zijn vader of moeder vervloekt zal zeker gedood worden-20:9

In overspel zullen beide partijen gedood worden-20:10

Als een man met zijn vader’s vrouw het bed deelt, dood ze dan beiden-20:11

Als een man “ligt” met zijn schoondochter,
dood ze dan beiden-20:12

Als een man met een andere man geslachtsgemeenschap heeft, dood ze dan beiden-20:13

Als een man het bed deelt met zijn vrouw en zijn schoonmoeder, verbrand ze dan alle drie!-20:14

Als een man of een vrouw met een beest neuken, dood dan zowel het mens als het arme beest-20:15-16

Mensen met “bevriende geesten” (zoals heksen of waarzeggers) dienen te worden gestenigd-20:27

De dochter van een priester, die zich als een hoer gedraagt, dient gedood te worden. 21:9

Een man doet aan godslastering en vloeken terwijl hij ruzie heeft met een andere man, god vertelt mozes dat de man gestenigd dient te worden 24:10-23

Hij die doodt zal gedood worden-24:17,24:21

Wat een man zijn naaste/buren aandoet,
doe dat ook hem aan – 24:19

Oog om oog, tand om tand – 24:20

God gebiedt de Israelieten om slaven te maken van de ongelovigen en hun buren, de heidenen en vreemden zullen voor altijd hun eigendom blijven-25:44-46

En dat is nog maar een beginnetje van alle ellende en narigheid in het oude testament! Tuurlijk, het nieuwe testament is natuurlijk een stuk liever, maar:

Zij die niet leefden naar de wetten van het oude testament werden zonder genade gedood. Zij die jezus onwelgevallig zijn, zullen het zwaarder treffen – 10:28-29 (nieuwe testament)

tip: Ik heb de boeken waar die quotes uit komen er niet bijgezet, maar met een klein googlezoekje kun je ze zo terugvinden

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Pineaux

@21: ik ben het als nakomeling van de joods-christelijke cultuur natuurlijk totaal eens met deze wetten.

/sarcasme uit

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Bismarck

@18: Kom op Thallman, Die Linke onbeschaamd communistisch, Waar haal je het vandaan? Bij de laatste verkiezingen in Saksen kreeg de nazistische NPD 5% van de stemmen en de nationaalconservatieve AfD, waar Pegida mee gaat samenwerken bijna 10%, terwijl de gristelijk conservatieve CDU er sinds jaar en dag de grootste partij (en dus regerend) is. Volgens mij zou jij je daar prima thuis voelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 JANC

@18: Vandaar dat de FDP jarenlang een regeringspartner was. Of dat het CDU al jarenlang regeert in Duitsland. En dan te lezen dat Pegida braaf-rechts is. Nou je hebt jezelf wel te kijken gezet met zo’n reactie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 JANC

@21: “Hij die doodt zal gedood worden-24:17,24:21” in combinatie met alle dodingen daarvoor en daarna die aangehaald worden: Iedereen dood! (Ik weet het: flauw grapje)

 • Vorige discussie