Passief paffende peuters

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Maandag begint een campagne van de Engelse overheid waarin wordt gewezen op de schadelijke gevolgen van meeroken. De 1 miljoen pond kostende campagne bestaat onder meer uit televisiespotjes waarin kleine kinderen te zien zijn die sigarettenrook in- en uitademen. The Guardian raamt dat drie miljoen mensen bloot staan aan passief roken en er jaarlijks tenminste 120.000 Britten sterven aan de gevolgen ervan.

Koop je eigen sigaretten

0

Reacties (2)

#1 Gorg

Tegenwoordig houd je rekening met zo’n klein kindje maar ik herinner me dat ik vroeger (ik ben 35) toch vaak in de rook van mijn ouders zat. Of moet hebben gezeten want ik heb er totaal geen onprettige herinneringen aan, ik heb nooit gedacht “he bah, wat vies” of zo iets. Wel weet ik dat pa vliegtuigjes vouwde van vloeitjes. Ik moet een jaar of 4 a 5 zijn geweest. Het zal een extra nagel(tje) aan mijn doodskist zijn, maar ik hou de hoeveelheden rotzooi die ik thans op eigen initiatief verstouw toch hoofdverantwoordelijk. Verder ben ik trouwens (nog) gezond.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Ik heb overigens ook wel eens het idee dat tegenwoordig alles kankerverwekkend is – niet dat ik de dodelijkheid van sigaretten daarmee wil bagatelliseren – maar als geroosterd brood, pindakaas, bepaalde groenten en vele andere zaken al kankerverwekkend kunnen zijn, is het dan niet logisch om aan te nemen dat leven op zich gewoon dodelijk is?

  • Vorige discussie