Partijleider en minister, kan dat?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Minister Rouvoet (Foto: Wikimedia Commons/?)Rogier Havelaar, voorzitter van de CU-jongerenafdeling PerspectieF wil dat Rouvoet zijn partijleiderschap neerlegt: “Als vicepremier kan hij simpelweg niet volledig namens de partij spreken, want dat brengt turbulentie in de coalitie. Daarnaast heeft hij niet de tijd om zijn werk als politiek leider te doen”.

Dat is de tweede partijleider in het kabinet die onder vuur ligt. Ook Bos kreeg namelijk hetzelfde verwijt. Alleen partijleider Balkenende van het CDA schijnt hier geen moeite mee te hebben en zijn leiderschap lijkt onbetwist.

Aan u de vraag: is het partijleiderschap te combineren met het ministerschap?

Reacties (4)

#1 Bart

Natuurlijk wel, alleen is het veel spannender als je het vanuit de kamer doet (zoals Bolkestein destijds).

  • Volgende discussie
#2 BartB

Je zou zeggen dat je aan één van de twee functies wel je handen vol moet kunnen hebben. Het voorzitten van een sportvereniging van honderd man is al niet iets dat je rustig naast je drukke baan kunt doen – het kost je echt tijd en moeite. Het runnen van een politieke partij, met campagnes, wetenschappelijk bureau, partijkrantje dat gecensureerd moet worden enzovoort, daar ben je toch wel een paar dagen per week mee zoet? Hoe kan die Balkenende daar nou tijd voor hebben?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: Niet, maar in naam moet hij juist partijleider blijven. Niets mooiere reclame voor je partij dan een premier die juist boven alle partijen hoort te staan.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Roy

@3: precies, de premiersbonus. Ik denk dat het als vice-MP lastiger is om een herkenbaar gezicht voor de partij te blijven.

  • Vorige discussie