Over de kleine dilemma’s tijdens de CL

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
Het is vandaag de dag van de kleine dilemma’s. Zo worstel ik met het volgende dilemma:
op de site Scorecard.org kun je de vervuilingsscore laten meten voor elke locatie in de VS. Nu woon ik toevallig in Stamford, Connecticut, oftwel Fairfield Country, ‘Goudkust’ notabene, zipcode: 06901. Ok, zover niets aan de hand, immers, sinds kort is het Avon Theater geopend, en Stamford is 1 van de veiligste steden in de VS, de bibliotheek verhuurt gratis Europese Films, en Sushi is er goedkoop. Maar dan blijkt dat ik 1 mille kans op kanker heb agv diesel uitstoot, dat mijn cumulative hazard index 3.4 is! dat ik in 1 van de 10% smerigste gebieden van de VS woon! dat mijn Pollutant Standards Index 203 is! Allemachtig, sta daar nu eens bij stil! 203! 203! En dan vraag ik jullie: Wie wil dit in godsnaam allemaal weten????
Links:
Scorecard.org
Recht om te Weten
Save the Clean Air Act
Clean Air by Sierra Club
Audubon Society
0

Reacties (9)

#1 Sik

Geen wonder dat je vandaag een beetje ziek bent!

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Als ik de postal code van Houston, Texas: 77203 invoer krijg ik zelfs een foutmelding. Kan je nagaan hoe vervuilt het daar is ?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Oja, je vroeg wat… ..ik wil dit inderdaad allemaal weten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 caprio

Hoop dat je genoeg Proza op zak hebt, Carlos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 phonkee

Acute sterfte door luchtverontreiniging was een groot probleem tijdens de Industriele Revolutie. In de winter vielen mensen op straat dood neer door de smog. Het record in London stond op 1200 doden op 1 dag. Ook in de 20ste eeuw kwam het nog wel eens voor. Gedurende 1 week tijdens de winter van 1952 stierven er meer dan 4000 mensen aan het inademen van rook en zwaveldioxide (alleen London).
De luchtkwaliteit in de Westerse wereld is beter dan ooit. De sterfte ten gevolge van luchtverontreiniging is nog nooit zo laag geweest. STOP MET ZEUREN!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 NoName

@phonkee:
De luchtkwaliteit in de Westerse wereld is beter dan ooit.
Pardon, volgens mij was hij stukken beter toen het nog niet Westers was.

Eigenlijk is de vraag dus, of Caprio een hypogonder is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 phonkee

@NoName: OK dan, de levensverwachting van de gemiddelde persoon op aarde is nog nooit zo hoog geweest. Dominee Malthus draait zich om in zijn graf. En ja, Caprio is een hypergonder en MOET NIET ZEUREN.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 caprio

Iedereen die vindt dat ik iets MOET, mag van mij doodvallen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 phonkee

Dat hoor ik vaker…

 • Vorige discussie