Oud-generaals twijfelen aan Rumsfeld

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Deze maand hebbel al 6 voormalige generaals zich publiekelijk uitgesproken tegen Rumsfeld. De generaals waarvan verscheidene in Irak gediend hebben, verwijten Rumsfeld niet naar de militaire top te luisteren en zijn beslissingen voornamelijk op politiek in plaats van strategisch niveau te maken.

Volgens analisten is het een keerpunt in de manier waarop het leger met het kabinet van Bush omgaat.

With public anti-war sentiment increasing, “the president and his team cannot afford to lose that support,” said Kurt Campbell, a former deputy assistant secretary of defense.

Reacties (4)

#1 Joost

En waarom zou de president niet zonder die steun kunnen? Er is in de VS niets zo democratisch als het leger. Ze zien zichzelf als beschermengel van die regeringsvorm.

  • Volgende discussie
#2 Packet Storm

Het gaat er om dat de mensen in het leger hun vertrouwen in de regering Bush beginnen te verliezen. Aangezien dit een hele grote mogelijke kiezersgroep is (denk aan de soldaten, hun families en vrienden) wil je die steun gewoon hebben.

Het leger zal echt niet Washington veroveren en Bush afzetten, daar gaat het artikel ook helemaal niet over.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Het leger bleef pro-bush, ondanks dat hij hun pensioenen afpakte enz.

Republikeinen aan de macht betekent geen échte bezuinigingen op het leger.

Dat zal hier niet door veranderen…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

Inverstandig gebruik van het leger zal hun mening wellicht wel doen veranderen. Maar eigenlijk hoort het leger zich natuurlijk zoveel mogelijk buiten de politiek te houden.

  • Vorige discussie