Oud en Nieuws: Koud en droog

Winter was koud, droog en erg zonnig

Water en Winter

In Montreal was het die dag in 1901 ook droog, maar voor het blussen van de brand in het Thomas May gebouw in McGill Street had men flink wat water nodig. Vorst en overvloedig water maken mooie objecten voor fotografen.

Een actuele nieuwskop met een foto uit de archieven van een van de nationale archieven, universiteiten en musea die op Flickr deelnemen aan het project The Commons. Verborgen schatten gepubliceerd.

  1. 4

    “Count Your Blessings” Dames Heeren ook. Het is een feest voor de geest. Als ik in de verzameling duik kan ik gewoon niet ophouden me te verwonderen.

    Toen ik een ukkie was en het onweerde en mijn pa had avonddienst en mijn ma was doodsbang voor die klappen omdat dat op een bombardement leek..ze bukt nog steeds als er een forse klap op haar pad komt..werd ik uit mijn bed gerukt mee naar de buurdames in het portiek die lesbo;s waren maar dat wist ik toen niet..en ik tot ik omviel met open ogen de zuidafrikaanse editie van panorama mocht door bladeren want daar hadden ze gewoond zoals zoveel gebonjourde nederlanders op zoek naar iets..nou dat hadden zij niet gevonden want dames moesten koken en niet elkaar lief hebben..en kwamen terug maar de Panorama bleef…dat was mijn enige mogelijkheid om ver te kijken tot ik werkte en van mijn eerste geld een radio kocht en en ver kon luisterenen..kattegejankt hoorde ik thuis en ik vond van niet en U ziet van alles nu al op uw pad..jaloers op uw datastroom. Lang was mijn response over rummiekuppende grijze dames en soms een heer..wacht ik zit daar later met een chillum in de krasseknarrenhangplek..weetjewel….ik neem dat terug..met m’n Mac te kijken naar o.a. de post zoals hierboven.

    /YP.