1. 3

  lekker zo’n liberale wind, nederland wordt steeds leuker en vrijer, zal ook wel weer toeval zijn dat veel banken gerund worden door uitgerangeerde vvd kopstukken

 2. 4

  @1 Ook niet hunnie bedoeling om iets aan te pakken. Gaat om vrindjes en amices. Beetje uit de wind houden. Wel zo gezellig tijdens het golfen en de braspartijtjes. Gaat er dus om of Kamer dit goedkeurt of afschiet. Zie ook: muntje opgooien.

 3. 5

  Tja, ik heb hier ook niet zo veel aan toe te voegen – hardstikke on-liberaal dit. What’s next – oproepen tot een kopers-staking bij de Appie Happie strafbaar ?

 4. 6

  Nog-niet-zo-lang geleden werd er weleens opgeroepen tot een boycot m.b.t. bepaalde landen (o.a. franse produkten, ivm kernproeven).

  Is dat nu ook verboden?

 5. 7

  Dit blijft symboolwetgeving. Allereerst is ’t oproepen tot een bank run een onzeker middel; dat ’t bij de DSB-bank gewerkt heeft komt vooral omdat de DSB-bank toch wel omgevallen was. Lakemans oproep heeft dat proces versneld, maar het gaat moeilijk worden om dat te bewijzen (tenslotte werd ook in andere kranten al gemeld dat DSB wobbelig was).

  Daarnaast zit er ook de nodige hypocrisie in: direct oproepen tot een bankrun is strafbaar, maar als Moody’s of een van de andere rating-agencies de kredietstatus van een bank of verzekeraar verlaagt, dan is dat tegenwoordig in de helft van de gevallen *ook* goed voor een extra kapitaalvlucht. Rating agencies en kranten die het sprookje van de bubble doorbreken ook maar strafbaar stellen?

 6. 9

  wat is dit? Britse banken proberen een professor van de gerenommeerde Universiteit van Cambridge te bewegen een proefschrift van een student over een zwakke plek in de beveiliging van pinpassen uit de publiciteit te houden. [x]
  de beveiligingspoortjes piepen … of is dat een impliciete oproep tot een bankrun, en dus strafbaar?