1. 1

  http://www.democracynow.org/2009/9/28/author_arundhati_roy_on_conflicts_and

  ARUNDHATI ROY: Well, let me just pick up on what Anjali was talking about just now, about the assault that’s planned on the so-called Maoists in central India. You know, when September 11th happened, I think some of us had already said that a time would come when poverty would be sort of collapsed and converge into terrorism. And this is exactly what’s happened. The poorest people in this country today are being called terrorists.

 2. 2

  Eens @su, mooi gevonden.
  Armoede zorgt voor strijd. En de armoede is inherent aan het systeem. De strijd eindigt dus nooit. Verplaatst zich hoogstens. En de profiterende klasse – in India toch een terechte typering denk ik – zorgt dat het nooit stopt en profiteert van het woord terreur.

 3. 3

  Ja en nee… ik ken vanuit mijn werk schrijnende verhalen over de terreur van de maoïsten in India die de gewone arme mensen wordt aangedaan. Boeren die op hun veld worden abgeknallt door de maoïsten en daar dan dagenlang liggen omdat niemand de lijken durft te bergen. Mijn collega zat in de bus in Nepal toen de bus voor hem werd opgeblazen. Zo’n aanslag daar profiteren alleen de angstzaaiers van.

 4. 4

  @Carlos
  Zal zeker gebeuren. Mensen die niet mee willen doen zijn altijd het bokje. Arm[e boer] en rijk[e industrieel] zijn dan slachtoffer. Maakt #1 en #2 niet minder.

 5. 6

  @3: Tsja, abgeknallt door maoisten of door de van staatswege opgerichtte militia die je als maoist bestempelt, want ook geen lieverdjes. Het is uiteindelijk lood om oud ijzer, en beide partijen misbruiken de situatie om macht te verwerven ten koste van de allerarmsten.

 6. 8

  Tot en met 1909 had je duizend +1 Indiase cultuurtjes en kasten die elkaar naar het leven stonden. Onder 1 paraplu. OK 2 dan.

  Honderd jaar later zie je er al globaliserend zeven van terug in de wereldpers. Bedreigde/uitgemoorde Sikhs, de hulpvaardige bevolking van de IT-helpdesks, modern India, conservatief-India, de kastelozen en de Maoisten.

  De opkomst van de Maoisten is m.i. te wijten aan “Coca Cola”. Bien etonnee.

 7. 9

  Na “CocaCola” heeft su een punt. Ervoor is het een wereld die niemand meer kent, die is verdwenen zonder zelfs maar een merkbare zucht.

  /RIP stemmenloos oud India
  /RIP miljardvoudige reincarnaties