Opinieonderzoekje onder US troops

85% van de Amerikaanse soldaten in Irak denkt dat de hoofdreden voor de oorlog is het vergelden van Saddam Hoessein’s rol bij de 9/11 aanslagen. 77% denkt daarnaast dat het oorlog is omdat Saddam’s Al Qaeda afdeling in Irak gestopt moest worden. 93% van de Amerikaanse soldaten denkt dat “weapons of mass destruction” geen reden voor de oorlog in Irak zijn geweest. 58% van de soldaten vindt de missie volstrekt duidelijk, tegen 42% die er een classificatie “niet geheel duidelijk” tot “volkomen onduidelijk” aan geeft. Aldus de opinieonderzoekers van Zogby International in onlangs gepubliceerde resultaten van een onderzoek onder in Irak gelegerde Amerikaanse militairen.

Wat de Amerikanen dus in ieder geval wel snappen is waarom ze er niet zitten. Het wachten is op een reden waarom ze er wel zitten. Wordt ongetwijfeld hard aan gewerkt.

 1. 3

  De anarchistische Baader Meinhof strategie denk ik, tegenstellingen accentueren dan uitvergroten op scherp zetten om op langere termijn een stap in georkestreerde richting te maken. Koste wat kost.

  “Wat soldaten denken” interesseerd me geen &*(

 2. 8

  Ik vind het zeker een aandachtswaardig gegeven en probeer duidelijk te maken, vanuit anarchistisch oogpunt, dat deze Krieg zoiets is als homeopatische geneeswijze. Ziekte met ziekte bestrijden. Ik zeg niet dat ik het er mee eens ben maar maak een notitie.

 3. 12

  While 85% said the U.S. mission is mainly “to retaliate for Saddam’s role in the 9-11 attacks, 77% said they also believe the main or a major reason for the war was “to stop Saddam from protecting al Qaeda in Iraq.”

  Wat een hoge scores. Het kan niet anders of deze verzinsels zijn er bij ze ingepompt. Door officieren van het USA legerkorps.

 4. 21

  Bingo in Engeland (Londond area)

  [img]http://blogger.xs4all.nl//images/blogger_xs4all_nl/foz/15507/r_250px-Hildaogden2.jpg[/img]
  Ey up lad, don’t tha’s know the difference between them Southeners an’ us up North? Now put wood in th’ole, i’m watching Corrie!