1. 1

  Ze cancellen daar wel héél makkelijk: één politicus protesteert en ze trekken de uitnodiging in. (Die foto van demonstranten in boerka’s met stokken heeft hier niets mee te maken, die plaatst Trouw geloof ik bij elk artikel over de islam.) Maar goed, zowel de Professorin als de politicus heeft op deze manier het beoogde publicitaire doel bereikt, dus waarom zou je die lezing nog houden?

  Overigens is de Sharia heel human, in vergelijking met de geblindeerde kelders waar de Oostenrijkers hun jeugd traditioneel in opgesloten houden.

 2. 4

  Had nooit gecancelled mogen worden. Zegt meer over de bevende rietjes in de organisatie dan over die geschifte islamfasco’s, die wat mij betreft overigens tegen de muur mogen.

 3. 5

  Waarom zegt de kop niet dat socialisten de lezing voorkomen? Dat was de protesterende eenling toch ook. De zoveelste storm in een glas water.

 4. 6

  @larie: zijn die nieuwkomers niet doorgaans Oost-Europeanen? Ik kan me herinneren dat in Oostenrijk men banger is voor Bulgaren en Joegoslaven dan voor Moslims.

 5. 7

  Wellicht, 4% versus 4% in ieder geval veuls meer dan in b.v. gipsland. Het opmerkelijke in Oostenrijk en Zwitserland is de aangename rust. In Oostenrijk en Zwitsrland zijn er twee loketten..een voor een verblijsvergunning (vrij eenvoudig mits je de Duits sprekende loketdame/meneer begrijpt want dat is het filter..ik moest eerst enig Zwitserduits snel leren) en een voor werk..altijd gelijk een baan. Daarna kan je met bewijzen komen dat je meer kan.

  In oostenrijk vreest men de Romanen meer denk ik. Leuke lui btw prachtige mannen sterke kinnen wilde haren en vurige ogen en vrouwenkoppen een en al kracht. Een wat afwachtende/respecterende houding ,als je ze ontmoet, en dan wordt je feestelijk binnengehaald..ik mag ze wel.

 6. 8

  De qualificaties kunnen nog zo sympathiek zijn, het zij/hullie fenomeen is hier net zo sterk als op (pak hem beet) GS. Dat valt me steeds vaker op. 1 post en 7 reacties verder, en wie zijn er allemaal gepasseerd? De Zwitsers, de Oostenrijkers, de Moslims, de Bulgaren, de Joegoslaven, de Romanen, de Socialisten en de nieuwkomers. Het zegt mij minder dan niks, maar behoefte aan orde in de chaos is blijkbaar ook hier ongekend.

 7. 10

  @larie: ach er zullen best negatieve kanten aan kleven aan dat rurale, onderontwikkelde, sociale milieu, als je geld bij je hebt of als ze denken dat je geld hebt zullen ze je misschien heel anders onthalen als wanneer je een minder bedeelde zigeuner bent.

 8. 11

  Wel een geschikte islam-critica:

  “Schirrmacher zegt dat islamisten zich ten onrechte opwerpen als spreekbuis van de Europese islam, terwijl ze bijvoorbeeld in Duitsland maar een procent van de moslims vertegenwoordigen.”

  “Schirrmacher waarschuwt voor paniek én voor het negeren van het islamdebat. Ze pleit voor meer onderzoek om het moslimdebat op een beter gefundeerde wijze te kunnen voeren.”

  Geen Wildriaans geschreeuw van “zie je wel” of Ellian-achtige Vijfde-Colonne-opmerkingen.

 9. 12

  Ik ben net terug van vakantie uit Oostenrijk, maar kan je zeggen dat ik me kapot geergert heb aan die hoofddoeken en burkaas daar in Oostenrijk.
  Wat een akelig arogant volk, en wat lopen er veel van.
  Laten we doorgaan met het tollerante beleid, en we kunnen over een aantal jaren ons land ontvluchtn vanwege de islam.