Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Nasa heeft weer eens een enquete gehouden, vermoedelijk omdat ze binnenkort veel centjes kunnen verwachten als George Bush’ begroting wordt goedgekeurd. De vraag was: Wat ziet u als belangrijkste doel voor toekomstige ruimte missies? 95% van de 54.000 ondervraagden vond dat dat Mars moest zijn.
Op Space.com verder nieuws over de militaire ambities van de Amerikanen richting ruimte en de ontwikkeling van een nucleaire raketmotor.

0

Reacties (4)

#1 Carlos

Naar Mars..tja, terwijl het wetenschappelijk veel nuttiger zou zijn om een basis op de maan te bouwen. Maar de televisie rechten voor zo’n avondje marslanding brengen natuurlijk ook wat op.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Mwah… ben ik absoluut niet met je eens. Op de maan zul je geen sporen van leven vinden, terwijl die kans er op Mars wel inzit, en bovendien is mars een hele planeet met geologische geschiedenis, er waren vermoedelijk ooit zeeen, en er waren vulkanen.

Voor een geograaf is Mars beslist interessanter. De maan is interessant vanwege het feit dat ze dichtbij is en een mooi startpunt kan worden voor verdere verkenning van het zonnestelsel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

Natuurlijk is Mars interessanter, maar of dat ontdekt moet worden met een bemande expeditie? Maar als het zover komt ga ik, net als bij het huwelijk, heus wel kijken… ;)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Grobbo

Hahaha, ik heb door het huwelijk heengeslapen…

  • Vorige discussie