1. 1

  Nou, dat liet ook wel een tijd op zich wachten.

  Overigens zegt de NY times niets over haar eigen rol hierin. Dat had ook wel chiquer gekund.

 2. 3

  NYT: Dr. Sageman, who is also a forensic psychiatrist, said he saw no overt signs of mental illness in Mr. Breivik’s writings.

  Terwijl iedereen tegenwoordig mentaal wel wat schijnt te mankeren, mankeert er volgens de psychiater aan de Noorse massa-moordenaar dus helemaal niks. Dat is een hele opluchting. We boffen maar dat de wereld volloopt met psychiaters, die er een beetje kijk op hebben.

  NYT: Despite the Norway killings, Representative Peter T. King, the New York Republican who is chairman of the House Homeland Security Committee, said he had no plans to broaden contentious hearings about the radicalization of Muslim Americans and would hold the third one as planned on Wednesday.

  Deze voorzitter van dat comité dat onderzoek doet naar radikalisering, was vroeger zelf een supporter van de IRA:

  In the 1980s, King actively supported the Irish republican movement, and frequently traveled to Northern Ireland to meet with senior members of the Provisional Irish Republican Army, many of whom he counted as friends.[7][18] In 1982, speaking at a pro-IRA rally in Nassau County, New York, King said: “We must pledge ourselves to support those brave men and women who this very moment are carrying forth the struggle against British imperialism in the streets of Belfast and Derry.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_T._King

  En dat is dan vast ook helemaal normaal!

 3. 4

  @#1: Zo agressief als hier is het in de Amerikaanse mainstream zelden geweest. Iemand als Martin Bosma krijgt geen op-ed bij de NYT.

 4. 6

  Behalve bij de +200k crowd natuurlijk. Ik geloof best dat Amerikaans extreem-rechts minstens zo islamofobisch is als Nederlands extreem-rechts. Maar je kunt niet ontkennen dat islamofobie veel sneller tot de Nederlandse mainstream (media) is gaan behoren.

 5. 7

  Maar JSK, in Amerika maken de mainstream partijen elkaar het leven zo onmogelijk en is er zoveel publiekelijke haat dat ze daar geen moslims of joden nodig hebben om haat te zaaien, toch? Volgens mij is Amerikaans rechts op veel fronten net zo rechts als Nederlands extreem rechts.

 6. 9

  @7: Nou ja. Vergelijk het Obama-McCain debat eens met het Wilders-Rutte-Cohen-Pechold debat op RTL4. De Amerikanen laten elkaar tenminste uitpraten.

 7. 10

  JSK, McCain is een buitengewoon beschaafd persoon, zonder meer. Ik had specifieker moeten zijn en de theepartijgangers bij de naam moeten noemen en hun outlet Foxnews. De ranzigheid doet niet onder onder voor wat we hier in Europa meemaken.

 8. 12

  Wat mij opvalt is dat de rechtse anti-staat radicalen die ze in de Usa al langer kennen ook hier met Europa als doelwit de kop op steken. Indien correct voorspelt dat weinig goeds.

 9. 13

  @maxm: correct. Dat valt niet zo op vanwege het links/rechts moslimbashgeweld, maar d’r zat ook een *ontzettende* anti-EU, anti-staat, anti-grote overheid insteek in z’n pamflet.

  Overigens vind ik dat wel prima, want dat is *de* manier om inlichtingendiensten geinteresseerd in je clubje te krijgen.

 10. 14

  @10: Goed maar dat zeg ik: er is een groter verschil tussen fringe en mainstream. Probeer jij maar iemand als Bosma te vinden in NYT of de Washington Post. Of een programma als Powned op de grote Amerikaanse zenders ABC, CBS of NBC. Mij valt het op met welke snelheid het rechts populisme geaccepteerd is door het establishment als zijnde een legitieme ideologie.

  @maxm: Volgens mij was Vlaams Blok in de jaren ’80 al uitgesproken anti-EU. Zo nieuw is dit allemaal niet. Het enige is dat “volk” vervangen is door “cultuur”.

 11. 15

  @14: “Het enige is dat “volk” vervangen is door “cultuur”.”

  En dat is helemaal de eigen schuld van links. Links ruilde zelf ‘klasse(n)’ in voor ‘(multi-)kultuur.’

  Dat hele kultuur-gewauwel komt rechtstreeks uit de nazi-terminologie: ‘kultuur’ versus ‘civilisatie’, oftwel: ‘volk’ versus ‘beschaving’.

  Het is de own-goal van de eeuw.