Ontneem radicale moslims rechten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het CDA wil moslims ‘die op het punt staan de samenleving te ontwrichten’ een aantal grondrechten ontnemen (geencom/geencom). Daarbij denkt men aan de vrijheid van meningsuiting en het recht van vergadering. Nu gaan we dus na de identificatieplicht nog een stapje verder. Natuurlijk, u heeft niets te vrezen, u bent immers geen moslim en geen radicaal. Jammer alleen dat zulke wetgeving later natuurlijk zonder al te veel problemen kan worden uitgebreid naar de samenleving als geheel, of zo wordt opgesteld dat dat meteen al kan. Immers alleen moslimradicalen is discriminerend, en zo politiek correct zijn we nog wel. Denk aan alle Volkertjes van der G. die zo buiten de boot vallen.

Ook zo’n regel biedt natuurlijk een schijnzekerheid. Mensen die echt wat willen doen zorgen er toch wel voor dat ze kunnen overleggen. En via het internet kunnen ze zonder al teveel problemen hun mening toch al kwijt. Of gaat justitie op alle internetproviders simultaan een tapje zetten?
En hoe bepaal je of iemand de samenleving gaat onwrichten? Het lijkt me allemaal weer volslagen willekeur.

Gelukkig zijn de andere grote partijen hierop tegen…

Updeet: JP “Bush is mijn grote voorbeeld” Balkenende heeft weer iets nieuws: Hij wil een minister van veiligheid!

Reacties (3)

#1 Mark

Een volslagen krankzinnig plan. Een GRONDRECHT kun je niet ontnemen!

  • Volgende discussie
#2 Joost

Wel als je het grondrecht aanpast! En in de juiste paranoïde stemming (zoals bijvoorbeeld nu) zou het er zo maar eens van kunnen komen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Minister van Veiligheid… welkom politiestaat!!!

  • Vorige discussie