1. 2

  @1 Dat is dus niet waar. Wat we hier zien is een enorme omslag in de olieprijspolitiek van de VS. Olie moet veel kosten.

  Niemand praat over dat internationale doel en die gevolgen. Echt heel stom.

 2. 4

  Ieder zijn meug Henrik. Ik zie als doel vooral een komende return of jobs to USA als de oliecrisis maar lang en hoog genoeg wordt opgedreven.

 3. 8

  @7: Dan mag je concluderen dat de euro ook slecht is. Want die staat nu toch al behoorlijk lang tussen de $1.55 en $1.60. Misschien is het verkeerd om te denken dat de euro sterk is, alleen omdat hij vorige jaar zo hard geklommen is tov. de dollar.

 4. 12

  Vraag voor de economisten: Wat gebeurt er in Europa als in dit olieklimaat de dollar plots sterk begint te stijgen in waarde? Of maakt dat helemaal niks uit?

 5. 19

  @Bismarck: Uh, tja, ten opzichte van het goud wel. Maar dat is toch helemaal niet relevant? Onze economie draait op die munten, niet op goud. Dus het doet toch wel pijn.

 6. 20

  @19: Ja je kan wel zeggen de prijs van product X stijgt, maar de werkelijkheid is dat geld gewoon minder waard wordt. Ik zie daarom liever olie uitgedrukt in andere producten. Misschien is goud niet het eerlijkst (want uiteindelijk ook niet echt belangrijk als het om overleven gaat), maar druk dan olie uit in graan of rijst (of ander basisvoedsel), dat lijkt me veel eerlijker.

 7. 21

  @Bismarck: Dit keer moet ik Steeph gelijk geven. Je krijgt namelijk niet uitbetaald in goud, graan of rijst maar in euro’s.