Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ik kan nou wel aankomen met Verheven Poëzie en andere uitingen van Hoge Cultuur, maar anno nu is er eigenlijk maar één ding dat ons allen bindt, en dat is de televisie. Dat snap ik ook wel.

Lijstjes zijn heet. Van het huidige aanbod heb ik daarom mijn Top Tien samengesteld. De tien beste en de tien slechtste programma’s. Elke dag doe ik er een. Te beginnen bij nummer tien.

Nummer 10 slechtste programma’s: Studio Sport
Er is een tijd geweest, lieve kindertjes, dat we om onze favoriete sporten te kunnen zien, afhankelijk waren van Studio Sport. De zelfingenomen, arrogante, kwallerige, egocentrische presentatoren, die alleen hun eigen voorkeur uitspreken, en alles wat daar niet in valt de grond in stampen, wordt nog altijd niet geëvenaard. Allemaal praten ze op hetzelfde irritante toontje van hoofdlul Mart Smeets of bijgoochem Tom Egberts*.
Vandaag: 19.00 uur, Ned 3

Nummer 10 beste programma’s: Expeditie Robinson
Veruit het beste van alle Big Brother-achtige programma’s. Lees eerst eens De heerser van Machiavelli en zie hoe het hier in de praktijk wordt gebracht. Of juist niet in de praktijk gebracht, maar dan zie je wél hoe fouten direct worden afgestraft. Je kunt het boek Hoe word ik een rat kopen, maar je kunt ook gewoon de ontwikkelingen op deze tropische eilanden volgen en aantekeningen maken. Vanuit je luie stoel is het fijn om de deelnemers te zien lijden aan de honger, insectenbeten en vooral hun eigen domheid. Voor een groot deel is het natuurlijk doorgestoken kaart, buiten beeld zwermen grote productieteams, camera, geluid, etc om de deelnemers heen, en er zal regelmatig een scène even over moeten, maar daar moet je als kijker niet te lang bij stilstaan. Het blijft een genot om Belgische Björn in het Engels te horen zeggen ‘iet ies ol in de game!’ en hem even later weer genadeloos op zijn bek te zien gaan.
Vandaag: 20.30 uur, Net 5

* Positieve uitzondering is natuurlijk Astrid Kersseboom.

0

Reacties (5)

#1 Hnek

Expeditie Robinson heerscht! en Bjorn helemaal!

  • Volgende discussie
#2 caprio

Volgens mij is het volkomen misplaatst om in termen van kwaliteit over TV te spreken, de juiste term is ‘waardering’.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 GJ

pff tv..
sinds enkele jaren ben ik (gelukkig) niet meer in het bezit van een beeldbuis.

tv is zooo passé…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Michiel

Sloop de commerciele zenders van uw televee. Dan wordt het al een stuk leuker!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Grobbo

Commercieel is niet per definitie slecht. National Geographic en Discovery zijn ook commercieel, maar toch een stuk aardiger dan RTL en SBS.

Helaas denken tv-makers hier dat commercieel gelijkstaat aan hersenloos. Wat dan ook weer iets over de tv-makers zegt…

  • Vorige discussie