NRC begint 40- krant

De NRC begint in 2006 een nieuwe krant, gericht op hoger opgeleide twintigers en dertigers: NRC.next. Volgens het eigen persbericht:

In NRC.next zal er extra aandacht zijn voor de Europese Unie, nieuwe media, film, carrière, boeken, reizen en geld

De Sargasso-redactie, doelgroepbediener sinds 2001, wil van u graag weten:

Wat voor onderwerpen moeten erbij voordat u de krant gaat kopen (1 euro per stuk)? Ik wijs u er vast op dat de nieuwe krant op vrijdagmiddag niet zal verschijnen.

 1. 3

  Gewoon, de meestgelezen achtergronden en Intermediair-achtige onderwerpen, net zoals NRC die nu ook al heeft. Laat ze alsjeblieft geen derde Metro met flutnieuws maken; de NRC op tabloid-formaat zoals die een tijd terug een paar dagen op proef werd uitgegeven, die was perfect. In plaats van uitgebreide film/muziekrecensies volstaat een lijst ‘Nieuwe releases deze week/komende week’; dat is alles wat ik wil weten, voor de uitgebreide stukken zou je naar de middagkrant kunnen verwijzen. NRC.next moet wat mij betreft een krant worden waarvan je elke dag een interessante pagina bij de koffieautomaat op je werk kunt hangen. Met Spits of Metro kan dat typisch nooit.

 2. 4

  dat “next” suggereert dat ze er stukken in gaan zetten van de dag erop? in ieder geval geen polls of lezer reacties en al helemaal niet het weer.

 3. 5

  Lekkerde babes dan in Telegraaf Glamour zou een aardige stap in de richting zijn, want nu vist de Telegraaf de hele 40er markt leeg met die suffe secretaresses in knullige fotoreportages.

 4. 6

  Gewoon het nieuws in het kort – ANP met toelichting – achtergrond artikelen en en special of wat.

  Als je wilt concurreren met Spits en Metro dan moet het binnen een half uur gelezen kunnen worden.

  En daarbij vind ik een hele euro wat aan de dure kant. Veel content is al geschreven natuurlijk, 50 cent zou ik mooi vinden, zou dan ook een vaste lezer worden, maar 1 euro is net weer ff te veel. Da’s bijna een kop koffie…

 5. 7

  Dit is volgens mij een wanhoopspoging van een krant in de problemen. Zelfs voor de komst van Spits en Metro liep het aantal krantenabonnementen al drastisch terug. Hoogopgeleide twintigers en dertigers hebben tussen de kinderopvang, het werk en al hun sociale verplichtingen geen tijd meer om een krant te lezen. Goed een gratis krantje zoals Metro dat je in je klauwen geduwt krijgt, daar blader je nog even een paar minuten doorheen. Maar om hem zelf elke dag te kopen? Of een abonnement nemen en maar hopen dat hij op de mat ligt voordat je naar je ’s ochtends naar je auto rent? Waarom zou je? Overdag check je op je werk af en toe nu.nl om bij te blijven en ’s avonds hoor je de achtergronden in journaal en Nova.

  En die hoogopgeleide twintigers en dertigers die wel al een krant hebben, zoals ikzelf bijvoorbeeld? Het feit dat die tegen de trend in nog steeds een krant lezen geeft aan dat ze erg tevreden met hun huidige krant moeten zijn. Die stappen echt niet zomaar over.

  Volgens mij wordt dit dus een enorme flop die, als NRC niet uitkijkt, wel eens de nekslag zou kunnen betekenen. Maar goed: misschien heb ik het helemaal mis.

 6. 8

  Er hoeven voor mij geen extra onderwerpen in. Ik koop hem toch niet.

  (misschien als ze Taco Zip weer plaatsen, of stond die strip in de Volkskrant?)

 7. 9

  het is een alternatief. Het niveau zal (mogen we aannemen) hoger zijn dan spits/metro. En de extra service zit hem in het thuisbezorgen. Ik vind een krant nog altijd prettiger lezen dan een site en de spits is echt waardeloos (metro ook). Nu vind ik NRC niet zo prettig lezen, maar voor 7 euro per maand wil ik het (als student) best eens proberen

  ontopic: veel info + achtergrond, weinig opinie, want ik maak mijn eigen mening wel. Ook niet teveel reis/showbizz meuk!

 8. 12

  “Nieuws”en “Extra aandacht voor EU, nieuwe media, carriere, boeken, reizen, geld”. Best, maar…

  Stukken over carriere zijn altijd grote flut.
  Dat dooie gezeur over geldzaken is ook mijn meug niet.

  Venijnige columns, ik vond Hans Dulfer altijd wel aardig schrijven. En je kan toch over de grens en op internet kijken, kopen en vertalen? NRC is lui wat dat betreft. Asjeblieft geen Frits Abrahams (wat een rotbaan moet die hebben).

  Wetenschap, psychologie, geschiedenis. En een paar van de sterkste strips van de wereld.

  Er valt wel iets van te maken.

 9. 13

  Het is het einde van het krantentijdperk als brenger van nieuws. Hoe mobieler de computer des te minder kranten. Alleen waar vind je goede journalistiek op het net, want het blijft een vak ondanks alle weblogs (…niet persoonlijk bedoeld).
  Het is gebeurd met de fotografie (..al denkt de gemiddelde gebruiker van een GSM met camera dat hij/zij gelijk Paul Huf is), ondanks de digitalisering zijn journalist en fotograaf nog steeds een vak.

 10. 14

  wij vinden dat die nieuwe krant maar eens flink wat aandacht moet besteden aan wat maar al te gemakkelijk wordt afgedaan met de dooddoener ‘complottheorieën’. ja, lacht u maar. dat kan ons helemaal niets schelen. het lachen zal u snel vergaan als de echte waarheid aan het licht komt.

 11. 16

  Als die kranten nu eens informatie gaven, dan zou ik hunlezer kunnen zijn.
  Maar je hoort helemaal niets over het feit dat d infaltiecijfer niet 1,5% is en eigenlijk meer dan 4 % zou moeten zijn.
  Je weet niets over de achtergronden van het Hercules ongeluk.
  je weet niets over de Ramp van Enschede
  Je weet ook helemaal niet dat Doctors van Leeuwen de Heer Kahn van Schiphol naar Bergen op Zoom begeleidde om de maker van de eerste islamitische atoombom zijn stervende vriend te kunnen bezoeken.

  Je weet ook niet dat Bernard de kunstschatten uit de kelders van ’t Loo verkocht om de resultaten van zijn escapades te verdoezelen.
  Je weet ook niet wie in Harry Potters oor het woord “Kernenergie” heeft gefluisterd.
  Je weet ook niet hoe Melkert en Kok aan hun baantjes zijn gekomen.
  Je weet ook niet wie Jeltje in het Zuidhollandse provinciale bestuur heeft binnengeloodsd.
  Neen, je weet zelfs niet hoeveel de Staat betaald krijgt voor de gewonnen Aardgas. ( met dank aan Jantje Terlouw)

  Dat alles stond en staat niet in de Krant.

  Dus waarom zou ik iets kopen wat geen waarde heeft ?
  Ik luister wel naar de buitenlandse zenders.

 12. 17

  Ik kom nog even terug op mijn vorige mening. 1 euro scheelt bijna niks met die 1,20 waarvoor je een ‘hele’ Volkskrant of het Parool krijgt. NRC.next moet dus minstens hetzelfde hebben…

 13. 20

  Een gezonde mix van page 3 girls, voetbal en strips.
  En speciaal om DP over de streep te trekken: de grappige Bush-quote van de dag.

 14. 22

  Het blaadje van TNO had in de jaren ’80 een geniale strip van Hein de Kort over techneuten, Schappenvullers. Klassiekers: de applausmachine, de proefdieraap, de kloon.

  Ik heb ze nog, hehe.

 15. 23

  De sportbijlage van het huidige Nrc is zo summier dat je wel naar talpa moet kijken. En als ze in die next er nu eens een fatsoenlijke van maken en die dan doortrekken naar de echte krant. Dat zou mooi zijn.

 16. 25

  Volgens mij gokken ze op de openbaar-vervoer-reiziger die geen zin heeft in Metro of Spits. Dat zou ook aansluiten bij de langere achtergrondverhalen die ze daarin willen zetten.

  Ik vind het wel een slimme zet, eerlijk gezegd. Creatieve vondst voor de lezer die daar best een euro voor wil betalen.

 17. 26

  De website achter De gestolen verkiezingen in Amerika (Waan van de dag) geeft allerlei ellende die ik in de NRC niet terugvindt. Amerikadeskundigen (prof. Lammers), hoe en wat ?

  M’n hele humeur weg.