NOS last van zomerhitte

De NOS heeft een interview met oud-minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Madeleine Albright, gemaakt vanwege het verschijnen van haar nieuwe boek.
In het begin van het interview krijgt Albright twee wuppies omdat ze altijd broches draagt. Leuk idee? Beetje jammer dat een publieke omroep daarmee meehelpt met een commerciele campagne van Albert Heijn (zonder er geld voor te krijgen waarschijnlijk). En dubbel jammer omdat ze vergeten een blauwe mee te nemen waardoor Albright terecht constateerde dat ze nu de Poolse vlag had. Kennelijk hadden ze last van de hitte daar bij de NOS.

wup.JPG

Het interview is verder wel interessant. Voor het stuk met de Wuppies, klik menu boven de speler en dan wup wup wup.

 1. 3

  De kenmerken
  Hersens, een visie en echt mens is nog geen garantie voor een goede persoonlijkheid of ‘fijn mens’

  Hersens heeft zo’n beetje elk ademend wezen (dus niks bijzonders)
  Bush heeft ook een visie (maar of dat een goede/normale visie is valt te betwijvelen)
  Hitler was ook een echt mens hoor, of was het een fantastischi PR stunt van Stalin?
  ;-)

 2. 7

  Ik betwijfel of de verslagever zich realiseert dat Albright
  in Praag geboren is en de “Polish jokes” kent :

  “Perhaps the best example in the United States of this phenomenon are the “Polish jokes” that have gained a certain level of proverbiality in American popular culture, virtually all of which characterize Poles or
  Polish-Americans as either being invariably deficient intellectually, possessed of poor hygenic habits, or both”

 3. 10

  Ook een beetje jammer dat die verslaggever de punten aan het eind van het labeltje er heeft afgeknipt om zo voor een super wuppie te sparen.

 4. 12

  Gewoon prima marketing campagne van AH. Die dingen stellen echt geen reet voor maar we willen ze allemaal hebben. Ik vind het wel grappig dat ze haar wuppies geven, Nederlandse kan het niet.

  Volgende keer moet ze een oranje klomp op haar hoofd zetten!

 5. 16

  Vooral de fouten die Amerika heeft gemaakt in de oorlog tegen terreur gaan haar aan het hart. “Abu Ghraib en Guantánamo en andere zaken in Irak, doen me niet alleen verdriet omdat onze reputatie wordt geschaad, maar ook omdat het machtigste land op aarde zo moeilijker kritiek op anderen kan geven.”

  O, is dat het ? Hè, wat dom van me. Het bewust jarenlang opsluiten en terroriseren van een mens zou je na aan het hart moeten liggen. Maar ik zie het nu, ik ben helemaal fout geweest.

 6. 17

  En verder de 5% nuances op 95% vast VS stramien. En Europa moet vooral flink meer meedoen in Irak. Madeleine idenkt nog steeds als een op en top minister BuZa van Amerika. @Larie je wordt er warm van, ik niet zo.