1. 4

  Raar, ach, nu moet (?) ik links lezen maar de links staan dan weer rechts.
  In mozilla ziet de google ad er vreemd uit, boven en onder een wit vlak.

 2. 7

  Ik heb nog een beetje moeite met de lengtes tussen de regels en de kopjes. Een beetje margin en line-height doet vast wonderen.

  Ziet er verders netjes uit. Lekker leesbaar!

 3. 8

  In Safari (Mac) verdwijnt, na groene knopje ‘optimaal venster’ indrukken, een stuk tekst aan de rechterkant. Verder ben ik er nu al aan gewend en ben benieuwd wat de verlate toevoeging van Crachàt zal zijn aan het geheel.

  Na typen is het alweer gefixed, hoedje af!

 4. 10

  Toelichting van de webmeesteres: Het weblog systeem dat we gebruiken is engelstalig van nature, om alles aan te passen naar nederlands is niet alleen een redelijke klus, maar ook nog eens verdwenen bij de volgende upgrade.

  Ja, alles consequent in het nederlands zou beter zijn, misschien dat we de grootste ergernissen op dit vlak kunnen wegnemen, maar verwacht geen wonderen. Oftewel, roep maar.

 5. 15

  Ziet er mooi uit.. dat mannetje rechtsbovenin vind ik ( nog steeds) iets minder mooi..

  De lay voor de lay die hiervoor zat vond ik door de foto’s het mooist.

 6. 16

  En voor Carlos is e-matching natuurlijk een uitkomst! Kan hij eindelijk eens mensen ontmoeten op HBO- en MBO-niveau!!

 7. 17

  @Carlos: Ho ho kalmte toch zeker.. het rechtsafkappen in Safari heeft niets van doen met mijn ongrijpbare kijk der dingen, het enige banier wat ik ooit in mijn handen heb gehad is een kaasprikker ;-)

 8. 18

  Misschien is de uitvulling van tekst niet altijd goed… Sommige regels gaan helemaal uitrekken met vier woorden op één regel…
  Gewoon links centreren?

  @Larie 8: IK OOK! :-)

 9. 21

  Ik heb dat witte zwijntje trouwens vol tussen de ogen geraakt. Ik denk dat ik mezelf wel tot winnaar kan uitroepen. Die poema niet gezien. Is iedereen weer thuisgekomen? Caprio begon ineens zo gek te doen toen ie eenmaal een paintballgeweer in zijn handen gedrukt kreeg…

 10. 22

  Krijg nou wat! Dat WordPress vertaalt gewoon een woord in een hieperlink! In de naam van den browsert wiens naam slechts wordt gefluisterd maar liefst!

 11. 26

  Klopt het dat Ron Jeremy als een watermerk op de achtergrond aan het neuken is? Of ligt het aan mijn netvlies, dat ik net van pagina naar pagina ga totdat mijn zak leeg is?

 12. 27

  @MMaas: Dat was in de oude lay ook al zo. NSFW, bijvoorbeeld.

  Maar goed. Ik vind de nieuwe lay er strak uitzien, maarrrr…

  Juist door Sargasso was ik ervan overtuigd geraakt dat het toch beter is om “de hele breedte” van het scherm te gebruiken. Dat discuzeurt toch lekkerder. Het zorgt er namelijk voor dat je minder hoeft te scrollen in lange posts als er veel reacties zijn. En daar hebben jullie vaak last van ;-)

 13. 29

  – ik moet erg wennen aan links in de midden kolom, ipv de links kolom

  – ik vind het vervelend dat de kolom met postjes, niet breder wordt als ik mn scherm breder trek: dan zie ik enkel meer grijs. Dat was in de vorige lay beter.

  Dit vind ik wel heel veel informatie om onder ieder postje overheen te scrollen.
  – This entry was posted on Tuesday, June 21st, 2005 at 8:37 pm and is filed under Huishoudelijke Mededeling. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

 14. 31

  Ik moet wel ff wennen, naar drie keer kijken word ik wel enthousiast. Alleen de kleurcombinatie vind ik persoonlijk drie keer niks…

 15. 34

  Ik zal inderdaad eens kijken naar die lap tekst onderaan. Het lijkt heel nuttig, maar eigenlijk staat er niks wat niet ook korter kan.

  En de tekst wordt niet breder DP. Nu effe niet, ook niet als je er nog 3 keer wat van zegt.

 16. 35

  Mooi hoor, wel jammer dat de lijst met tien meest recente posts is verdwenen, kon je nog eens makkelijk van de ene naar de andere klikken.

 17. 41

  Als ik in Mozilla op een van de bovenstaande lange links klik, schuift alle tekst een centimeter naar links tov de achtergrond. Ugly en de eerste letters die je in de replybox tikt zijn onzichtbaar.

 18. 43

  Anguila, het is heel moeilijk lange woorden af te breken volgens mij kan het in IE, maar dan heb je dus een site die niet aan de W3C standaarden voldoet. Correct me if I’m wrong.

  Verder is het probleem “lange woorden” natuurlijk exact hetzelfde als het probleem “lange links”.

 19. 45

  Op de voorpagina staat de auteur bij het artikel vermeld, bijvoorbeeld “Demp de Slotgracht” door Michiel Maas. Als je echter het artikel aanklikt staat dat er niet meer bij:

  https://sargasso.nl/?p=940

  Da’s niet geweldig, eigenlijk.

  En inderdaad kan het tekst gedeelte in verband met de breedvoerige tekstlappen waarmee men elkaar hier regelmatig mee om de oren slaat (Mea Culpa!) wel breder

  Zo, dat was het gezeur, verder is het mooi :-)

 20. 49

  Jullie gebruiken een fixed-width design. Dat vind ik een nadeel omdat de textbox nu niet meeschaald als ik mijn browser window groter maak. Heb ik dus voor niks een grote monitor gekocht. Ik zie grote balken grijs links en rechts, allemaal onbenutte ruimte.

  Zwarte letters op een witte achtergrond leest het makkelijkst. Dit grijs leest langzamer en vermoeiender.

  Typisch weer een ontwerp van iemand met een grafische achtergrond. Op papier afgedrukt werkt dit ontwerp heel goed, voor een website niet.

 21. 51

  ik vind het design ook niet zo heel intelligent. Maar ziet er leuk uit. Het gaat om de inhoud tenslotte en de commercials natuurlijk;)

 22. 53

  Ik heb de tekst liever in het midden en de tekstkolom breder. Waan van de Dag valt beter op als hij links staat.
  Kortom, ik vind het wel weer eens tijd worden voor een omkat. Maar verder mooi.

 23. 57

  De Google ads vertragen het inladen en irriteren daardoor. Sargasso heeft daar niet alleen last van, hetzelfde manco beneemt me de vreugde van het klikken bij [email protected], bij elke f5 schiet het weer uit de versnelling. De vorige lay-out bezorgde minder last van..bij Googlemarketeers wordt gejuichd ( gejogen ?).

  De rubriek Waan v.d. Dag is weggemoffeld, valt zo gecentreerd uit beeld. Lijkt me geen goede zet.

  De loglijsten zou eigenlijk beter een eigen css (?) pagina krijgen, dat scheelt ruimte op de hoofdpagina..?
  Een verwijzing..bvb. Alle Nederlogs , of Alle Interlogs naar een gerubriceerde loglijst ?

 24. 58

  @whatever
  Ten eerste is fixed width erg goed qua ontwerp omdat je zo ervoor kan zorgen dat de regels de goede lengte hebben waardoor het prettig te lezen is.
  Het probleem van jouw monitor ligt niet aan jouw monitor of aan sargasso maar aan windows. Windows heeft je geleerd om altijd alle schermen full-screen te doen, dit is zo ouderwets en enkel bedoelt voor goedkope kleine schermen van 5 jaar geleden. Mijn advies: meer multitasken en geen schermen meer full-screen :)

 25. 60

  Hehehehe, meteen het punt waarom ik bijna alle Linux distributies in de huidige vorm niks vind. Te veel windows UI achteraanlopen. Uit profesioneel oogpunt gezien is dat geen goede keuze.