1. 2

  Hmmm… ik snap dat het een belangrijk links kritiekpunt is, maar dat zou het niet moeten zijn. Landen die extreem veel in R&D investeren zijn zeer zuinig wat sociale voorzieningen betreft (V.S., Finland, Duitsland, Japan). Het geld moet ergens vandaan komen, en over het algemeen niet van de rijken.

 2. 4

  Als “de overheid” maar niet teveel in de weg loopt ben ik al dik tevreden. Laat ze het subsidiegeld maar steken in fundamenteel onderzoek daar profiteert het bedrijfsleven veel meer van. Misschien kunnen we dan wat terrein terugwinnen want met enkel elkaars ramen lappen komen we er echt niet.

 3. 5

  Ik heb bij door de overheid gesponsorde (ICT) ‘innovatie’ platform meetings gezeten en ik werd daar niet vrolijk van. De gebruikelijke players van Cap Gemini, (toen nog) CMG en wat dies meer zij hadden (toen nog gulden-) tekens in hun ogen en roofden met veel blahblah van tevoren reeds de kas leeg.

  De les was eigenlijk alleen maar: dit heeft geen flikker met innovatie te maken, maar wees groot, klop een boel hete lucht op, en wees bereid om met engelengeduld door een alle bureaucratische hoepels te springen, en je mag meenemen wat je wilt.

 4. 6

  Ik vind Bullshit valley wel weer echt bij Nederland passen. Op naar de beste koeienvlaai! Daar moet de WAU toch wat van kunnen maken.