1. 2

  Mooie fout in deze zin:
  De verdragslanden bepalen zelf welke vingerafdrukken en DNA-profielen in de Nederlandse databank worden opgenomen.

 2. 4

  Alleen een beetje jammer dat de rechtspositie van NL’ers of uberhaupt buitenlanders in de VS minimaal is: je hebt niet dezelfde rechten als Amerikaanse verdachten hebben.

  De VS gelden daarnaast als een land waar niet zomaar persoonsgegevens naartoe gezonden mag worden, tenminste niet volgens de privacyrichtlijn. Dit soort informatie wordt immers met tientallen, zo niet honderden andere opsporings- en veiligheidsdiensten gedeeld. Wat dat betreft gaat de vergelijking met Prum niet op. Die verdragslanden vallen immers onder hetzelfde persoonsbeschermingsregime.

 3. 5

  Hoeze “gelukkig wel wederzijds en met een tussenstap voor details””? Dus niet! Aangezien elke bezoekers van de VS zn vingerafdrukken moet laten scannen! Zo hebben ze vingerafdruk en Identiteit! Ze hoeven alleen deze info te koppelen met deze database en iedereen met een “vuiltje” van misschien wel 40 jaar geleden, kan met het eerste vliegtuig terug! Het wordt tijd voor een regering die wél voor haar burgers opkomt! en diens belangen behartigt! Het zijn zwijnen aan de top. Stuk voor stuk!