1. 3

  Wel mooi 94 (12 jaar langer dan Leo Fender) geworden, hoewel zijn laatste adem pijnlijk moet zijn geweest.
  Die gitaar gaat veel langer mee. Prima tokkelding dat wel, zeker de Gibson L-5! (Les Paul maakte gitaren bij de firma Gibson).
  Goedkoper heb je ze ook wel hoor, ook in de talloze Les Paultjes. Maar dan worden ze ook gelijk niet zo bijzonder meer.

 2. 4

  KWUTTTT double T.

  Dacht vandaag nog aan hem, just for fun, for sympa. Wat een groot muzikant was dat. Toovenary is soms een goed ding.

  RIP

 3. 5

  The Gibson Les Paul is the instrument of choice for Paul McCartney, Slash and U2’s the Edge.

  Raar verhaal. McCartney’s instrument was de Hofner bas en The Edge speelt doorgaans op Epiphone/Gibson-achtige gitaren (zo’n groot ding met f-gaten in de klankkast).

  De gitaristen van Thin Lizzy speelden op Les Pauls omdat ze door hun verslaving zo weinig geld hadden dat ze alleen die goedkope LPs konden betalen. Dat zegt iets over de status van die gitaren in die tijd.

  Santana speelt bij voorkeur op LP-achtige gitaren, maar wel van betere kwaliteit zoals de PRS. Dat is een compliment voor het concept maar een trap na voor de uitvoering.

  De LP werd echt op waarde geschat door de heavy metal/grunge bands die twee gitaristen met verschillende gitaren gebruikten, zoals Judas Priest, Iron Maiden en Pearl Jam. Een Les Paul achtig model voor een donker en stevig geluid en een Fender achtige gitaar voor een helderder en dunner geluid.

  Maar de man was een uitvinder van instrumenten, apparatuur, opnametechnieken en muziek.
  RIS (Rest in Sound)

 4. 8

  @5 Epiphone, Gibson, maakt niks uit. Allemaal van dezelfde Gibson-fabriek, waar Les Paul zijn bijdrage aan heeft geleverd (Gibson nam volgens mij Epiphone over, wat maar goed was voor Epiphone, want die bakte er weinig van).

  McCartney doet het met Les Paul, onder andere bij Wings, van die Kyntiredoedel die hier zo schitterend het moeras is ingeschreven.